alkohol, Bag med, Cheesecake, Kager, Opskrifter

Aperol cheesecake

Aperol cheesecake

Aperol cheesecake

Aperol cheesecake

Aperol cheesecake

Det har vist sig at jeg har nogle læsere der er ekstremt glade for kombinationen af sprut og kage.
Så da min mor spurgte om jeg ville lave en Aperol dessert til hendes fødselsdag, så tøvede jeg ikke med at sige ja, for jeg vidste, at det ville I også godt kunne lide
Det blev til den her virkelig lækre Aperol cheesecake.

Har du ikke rigtig pufsukker liggende, kan det købes på en masse webshops, men man kan også sagtens anvende det man spiser som slik. Det kan bl.a. købes i Tiger, 2 poser til 10 kr. og så endda med appelsin smag.

Kagen kan sagtens laves om morgenen og så være serveringsklar om aftenen. Jeg plejer altid at lave den dagen før, da man ofte har meget andet at se til hvis der fx kommer gæster om aftenen.

Hvis du lige som mig, elsker cheesecake så kan du helt sikkert også lide disse opskrifter

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Aperol cheesecake

Aperol cheesecake

Aperol Spritz i kageform
Udskriv Pinterest
Antal: 10 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

KIKSEBUND

  • 300 g Digistive kiks
  • 125 g Smør
  • 15 g Puf sukker

OSTECREME

  • 1 Appelsin skal
  • 75 g Rørsukker
  • 200 g Flødeost
  • 200 g Mascarpone
  • 100 g Græsk yoghurt
  • 1 Appelsin saft
  • 1 Limesaft
  • 0.5 dl Aperol
  • 0.5 dl Prosecco
  • 4 dl Fløde
  • 6 bl. Husblas

GELE

  • 0.5 dl Danskvand
  • 1.5 dl Prosecco
  • 1 dl Aperol
  • 4 dl Husblas

Sådan gør du

KIKSEBUND

  • Knus kiksene fint i en mini hakker og smelt smøret. Bland de to ting godt sammen og bland til sidst pufsukker i.
  • Find en springform frem og beklæd bunden med bagepapir og siderne med kageplast. Hæld kiksemassen i formen, og brug bunden af et glas, til at mase bunden flad med. Stil på køl.

OSTECREME

  • Kom husblas i blød i rigeligt koldt vand.Kom skal af 1 appelsin, rørsukker, flødeost, mascarpone og græsk yoghurt op i en skål, og pisk det sammen til en ensartet masse.
  • Kom saften fra appelsinen og limefrugten op i og pisk det sammen. Tilsæt nu Aperol og prosecco og pisk det godt. Her skal du smage til om du vil have lidt mere aperol eller prosecco i - husk at geleen er kraftig i smagen.
  • Vrid husblas for vand og kom det i en skål og smelt det i mikroovnen (ca. 10-15 sek.). Den skål du smeltet husblas i skal kunne rumme nogle store skefulde af ostemassen og en elmixer.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Kom 2-3 store skefulde af ostemassen op i husblassen mens der piskes med en elmixer.
    Skulle det gå galt og der er en smule husblas klumper i massen, så stil skålen i mikroovnen i 10-15 sek. og pisk igen. Tilsæt resten af ostemassen mens du pisker.
  • Vend ostemassen og den let pisket fløde sammen, og hæld det over din kiksebund.
    Glat toppen med en paletkniv og stil den på køl i min. 1 time.

GELE

  • Kom din husblas i blød i rigeligt med koldt vand. I en lille gryde kommer du danskvand, prosecco og Aperol. Lun det op til ca. 35-40 grader og tag det så af varmen. Opløs husblasse her i.
  • Hæld det evt. over i en lille kande eller et målebæger, så er det lettere at hælde ud over kagen senere. Når kagen har sat sig på toppen, og geleen er kølet til omkring 25-30 grader.
  • Hæld din afkølet gele oven på ved, at vende en ske med bagsiden opad og hæld så geleen ned på skeen i en tynd stråle, så undgår du at ramme med en "hård" stråle ned i din cheesecake så den flyder oven på i geleen.
  • Stil kagen på køl i min. 5 timer, gerne til dagen efter.
  • Pynt kagen som du har lyst til, jeg har pyntet med krystalliseret hvid chokolade, små skiver appelsin og marengs toppe.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering