Bagværk, Brød og boller, Opskrifter

Bamseboller med hvid hvede

Bamseboller med hvid hvede

Bamseboller med hvid hvede

Bamseboller med hvid hvede

Bamseboller med hvid hvede

Hvem elsker ikke en omgang bløde bamseboller?
Det er en fantastisk spise og noget der hører sig til på et hvert kagebord, specialt til fødselsdage!

Men nogen gange er det meget rart med et lidt mindre usundt alternativ. Dermed ikke sagt at disse boller er sunde – der er stadig hvede, smør og sukker i!
Disse boller indeholder også hvid hvede. Hvid hvede er en mel type der indeholder hele hvede kerner, dvs. den indeholder en del mere fuldkorn og fibre sammenlignet med almindelig hvedemel. Men samtidig er den helt fint malet og derfor perfekt til de bløde boller.

Bamseboller med hvid hvede er et perfekt alternativ til børnefødselsdagen i børnehaven, erstat evt. sukkeret med honning hvis der er nul sukker politik

Husk at tjekke alle mine kurser ud, der kommer løbende nye kurser og datoer.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Har du set vores webshop med lækkert bageudstyr?

Bamseboller med hvid hvede

Bamseboller med hvid hvede

Bløde boller med fuldkorn
Udskriv Pinterest
Antal: 16 stk

UDSTYR I SHOPPEN

  • Melskovle
  • Condi bøtter
  • Dejskærer

Ingredienser

BOLLEDEJ

  • 40 g Gær
  • 200 g Mælk
  • 2 Æg
  • 150 g Creme fraiche 38%
  • 30 g Sukker
  • 150 g Smør - blødt
  • 250 g Hvid hvedemel
  • 340 g Hvedemel
  • 1 tsk. Salt

PENSLING

  • 1 Æg
  • 1 spsk. Vand
  • 1 nip Salt

Sådan gør du

BOLLEDEJEN

  • Lun mælken op til den er ca. 30 grader. Opløs gæren her i.
  • Tilsæt æg, cremefraiche og sukker og rør det let rundt. Bland de 2 meltyper sammen i en skål.
  • Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør det sammen, gerne på maskine. Har du ikke en røremaskine kan du sagtens bruge en håndmixer med dejkroge.Tilsæt nu det bløde smør og ælt det ind i dejen. Har du glemt at tage dit smør ud af køleskabet i god tid, kan du komme det 15 sek. i mikroovnen - det må endelig ikke smelte.
  • Tilsæt salt og lidt mere mel og rør det godt ud. Tilsæt nu melet lidt ad gangen mens du ælter med dejkrogen. Når alt melet er tilsat skal der æltes løs. (du skal ikke tilsætte mere mel her, dejen vil være våd, det er først når dejen er æltet du kan se om den har brug for mere mel)
  • Min dej ælter ca. 5 min. på mellem hastighed og efterfølgende ca. 2-3 min på fuld power, hvor jeg står og holder maskinen (den danser lidt på bordet når det er en tung dej) og holder øje med dejen.
  • Du skal kigge efter dejen mere end du skal kigge efter tiden. Dejen skal klaske modes skålens sider, den skal samle sig om dejkrogen, den skal være glat i overfladen og så skal den ikke klistre fast til dine fingre når du røre ved den. Den må gerne være fugtig!
  • Du kan teste om dejen er færdig ved at lave en gluten test. Brug begge hænder til at strække dejene forsigtigt med. Du skal kunne lave et lille "vindue" af dej (et meget tyndt lad dej, der næsten er helt gennemsigtigt). Hvis dejen "knækker" når du forsøger skal du ælte længere.
  • Når dejen er æltet færdig skal den hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 45-60 min. afhængig af hvor varmt/fugtigt det er. Dæk skålen med en pose for at bevare fugten i dejen, et viskestykke vil tørre dejen ud.
  • Når din dej er hævet færdig, er det tid til at forme bollerne. Del dejen i 16 lige store stykker.
  • Spænd bollen op ved at lægge den på bordet, fold kanterne ind over midten hele vejen rundt. Vend bollen om og spænd den op ved at lave et C med hånden og køre bollen i cirkelbevægelser rundt på bordet. Kør den 3-4 gange rundt og læg den så på en bageplade med bagepapir.Jeg lægger 8 boller på hver plade.
  • Lad bollerne hæve i ca. 30-45 min. Dæk dem igen med posen, denne gang skal du bare huske at drysse et tyndt lag mel på posen på den side der vender ned mod bollerne. På den måde undgår du at posen hænger past på bollerne.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. og lad den varme op mens bollerne hæver.
  • Pensel bollerne med en blanding af æg, vand og salt. Pas på med at trykke for hårdt med penslen.
  • Bag bollerne i ovnen i ca. 12 min., du kan sagtens bage begge plader samtidig når du bruger varmluft.
  • Ønsker du en helt blank overflade på bollerne, kan du halvvejs i bagningen, hurtigt åbne ovnen og pensle bollerne en gang mere. Men lad være med at tage bollerne ud af ovnen for at gøre det, det skal gøres i ovnen, og gerne lidt hurtigt.
  • Når bollerne er lækre gyldne på toppen er de færdige og klar til en omgang smør. Enjoy!
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *