Bagværk, Blandet godter, Bradepandekager, Kager, Lagkage, Opskrifter

Banankage med rabarber

Banankage med rabarber top

Banankage med rabarber

Banankage med rabarber top

Banankage med rabarber

Ender det også altid med at du har 2-3 bananer liggende som er blevet lige brune nok til at du vil spise dem?
Det sker altid hjemme ved os, og ofte bliver de tryllet om til en lækker kage, bananpandekager eller nogen bananmuffins.

Forleden havde jeg både bananer og et bundt rabarber der skulle bruges. Jeg blev ret hurtig enig med mig selv om, at det måtte da kunne kombineres til noget lækkert. Og det kunne det!

Det blev til en banankage med rabarber top – den kombination er vildt lækker!

Den søde banankage kombineret med den syrlige rabarber, er efter min mening, den perfekte kombination. At kagen så også er simpelt at lave, og kan pyntes/præsenteres på mange forskellige måder er jo bare et ekstra plus.

Opskriften passer perfekt i størrelsen til en bradepande med låg, så den er også lige til at tage med på tur.

Jeg valgte at skære min kage i aflange snitter, sprøjte cremen på med en stjernetyl og pynte med en spiselig blomst (stedmoderblomst).

Der er til ca. 16 gode stykker i den her portion, men det afhænger helt a hvor store stykker man kan lide

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Banankage med rabarber top

Banankage med rabarber top

Let og lækkert
Udskriv Pinterest
Antal: 16 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

BANANKAGEN

  • 1 stk. Vanilje stang
  • 250 g Sukker
  • 100 g Farin
  • 5 Æg
  • 200 g Smør
  • 3 stk. Banan
  • 250 g Hvedemel
  • 4 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Kardemomme
  • 1 tsk. Salt

RABARBERKOMPOT

  • 200 g Rabarber
  • 30 g Sukker
  • 0.5 dl Vand

MASCARPONE CREME

  • 150 g Mascarpone
  • 2 dl. Fløde
  • 2 spsk. Flormelis
  • 1 stk. Vanilje stang

Sådan gør du

BANANKAGEN

  • Tænd ovnen på 190ºC varmluft.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem sammen med noget af sukkeret, for at skille kornene fra hinanden. I en skål piskes æg, sukker, farin og vanilje sammen, til det er en halv-tyk luftig masse.
  • Smelt smøren, og hæld det i en tynd stråle i æggemassen, mens der røres rundt.
  • Bland bagepulver, mel, kardemomme og salt sammen i en skål, og vend det i smør/æggemassen.
  • Mos bananerne godt, kør dem evt. igennem med en stavblender hvis ikke du er til store stykker banan. Vend det i dejen.
  • Kom dejen i en bradepande (ca. 40 x 30 cm.) hvor siderne er smurt og bunden er beklædt med et stykke bagepapir, der er klippet til i størrelsen så den lige passer til bunden.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 15-20 min. eller til der ikke hænger dej ved, når du stikker en tandstik i kagen. Tag kagen ud, og lad den køle helt af mens du laver cremen.

RABARBER KOMPOT

  • Kom rabarber, sukker og vand i en gryde, og kog det op.
  • Lad det koge ind til rabarberne er møre, ca. 10 min. og kom det i en skål/bøtte og lad det køle helt af, kom det evt. i fryseren, så går det lidt hurtigere.

MASCARPONECREME

  • Når både kage og kompot er kølet helt af, laves din creme.
  • I en skål piskes alle ingredienserne sammen til en tyk creme. Den kolde rabarberkompot vendes sammen med cremen.
  • Pynt din kage med cremen. Jeg har kommet min creme i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjtet den på kagen, som jeg havde skåret i snitter og pyntet af med en spiselig blomst på hvert stykke.
  • Du kan også sagtens lade kagen blive i bradepanden, smøre cremen på, pynte med lidt hvide chokolade spåner og måske lidt friske jordbær. Så er kagen lige til at tage med på tur.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering