Print Friendly, PDF & Email
Bagværk, Kager, desserter og andre søde sager, Opskrifter

Bastogne cupcakes

Disse cupcakes, smager helt sikkert af mere! Derfor syntes jeg ikke I skal snydes for opskriften på en blød, lækker og cremet Bastogne cupcake.

12 stk.

VIGTIGT! Når du laver disse cupcakes, er det vigtigt, at alle ingredienserne har stuetemperatur, så mål og vej ingredienserne af i god tid, eller risikerer du at det hele skiller.

Det skal du bruge:
Bastogne “smør”
125 g Bastogne kiks
25 g brun farin
140 g kondenseret mælk
10 g smør

Cupcakes:
150 g smør
150 g Sukker
1 stang Vanilje
75 g bastagone smør
2 Æg
0,5 dl Sødmælk
125 g Mel
1,5 tsk Bagepulver
Lidt salt

Frosting
150 g usaltet smør
250 g flormelis
100 g Bastogne “smør

Det skal du gøre:
Bastogne “smør”
Kom dine Bastogne kiks i en blender, og blend dem fint, tilsæt farin, kondenceret mælk og smør, og blend det til en ensartet masse, nu har du din Bastogne smør.

Cupcakes:
Tænd ovnen på 180ºC og kom muffinforme i en muffinpande
I en skål piskes smør, sukker, vanilje, farin og Bastogne smør sammen til en luftig masse.
Pisk et æg i et ad gangen, og lad dejen samle sig inden du kommer næste æg i.
Bland mel, salt og bagepulver sammen, og rør det i dejen.
Tilsidst tilsættes mælken og der røres rundt. Rør ikke for meget i dejen, så kan den risikere af skille
Fordel dejen i de 12 forme, og bag dem midt i ovnen i 10-12 min.
Husk at lade kagerne køle helt af inden de pyntes med frosting.

Frosting
I en skål piskes smørren luftig, og flormelis tilsættes lidt ad gangen, pas på du ikke laver en mel sky 😉
Når frostingen begynder at blive luftig, kommer du din Bastogne smør i. Det er lidt en smagssag hvor meget man vil have i, her er det din fornemmeste opgave at smage dig frem 😋
Pisk ind til frostingen er let og luftig. Juster evt. konsistensen med mere flormelis, eller en smule mælk hvis den er blevet for tyk.

Pynt dine cupcakes med frostingen, og drys evt. med knuste Bastogne kiks.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *