Bagværk, Brød og boller, Opskrifter

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller

Hvis du har fulgt med på min Instagram story ved du, hvor meget jeg har kæmpet for, at finde den perfekte opskrift på bløde bamseboller.
Jeg vil skyde på, at jeg har bagt dem 8-10 gange, inden for den sidste måned.

Men det er lykkedes! Jeg er kommet frem til en opskrift der er mega god. Bollerne bliver lækre gyldne på toppen, skorpen er fin og tynd, og midten er blød, saftig og ultra lækker.

De holder sig lækre i flere dage. Jeg har lige spist en på. 3. dagen og de er stadig fugtige og lækre.

Hele hemmeligheden til en god boller ligger i æltningen.
Dejen skal æltes lige tilpas så du får det lækreste gluten net, men ikke så meget at dejen begynder at falde fra hinanden igen.
Det kan du læse meget mere om i opskriften.

Når du har læst denne opskrift er du 100% klædt på til at lave de lækreste, blødeste, saftigste bamseboller der nogensinde er set på et fødselsdagsbord. Selv lagkagen vil komme til at ønske at den var en bamsebolle med tandsmør.

Denne dej kan også snildt anvendes til fastelavnsboller, kringler og andet sødt bagværk.

Husk at tjekke alle mine kurser ud, der kommer løbende nye kurser og datoer.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller

Udskriv Pinterest
Antal: 12 stk

UDSTYR I SHOPPEN

  • Dejskærer

Ingredienser

BOLLEDEJ

  • 100 g Vand
  • 125 g Mælk
  • 30 g Gær
  • 1 Æg
  • 40 g Sukker
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 475 g Hvedemel
  • 120 g Smør - blødt
  • 1 tsk. Salt

PENSLING

  • 1 Æg
  • 1 spsk Vand
  • 1 nip Salt

Sådan gør du

  • Lun mælk og vand op til det er håndlunt. Jeg plejer at gøre det i mikroovnen. Opløs gæren her i.
  • Tilsæt æg, sukker og kardemomme. Rør det let rundt.
  • Tilsæt nu 300 g af din mel og kør det et minut eller to på røremaskinen. Har du ikke en røremaskine må du fatte grydeskeen eller din el-mixer med dejkrogene på.
  • Tilsæt nu det bløde smør af 4-5 omgange mens du røre i dejen.
  • Når smøret er rørt ud i dejen tilsætter du saltet
  • Tilsæt resten af melet, hold evt. lidt tilbage for at undgå at de bliver tørre. Der er forskel på mel og på hvilken mælk du bruger.Det er altid en god idé at tilsætte melet lidt ad gangen til dit brød.
  • Bruger du en røremaskine skal dejen æltes på fuld styrke nu, husk at holde fast i maskinen så den ikke hopper ned 😉
  • Dejen skal køre på maskinen til den begynder at kravle op ad dejkrogen, den klasker mod skålens kanter når maskinen kører, den skal være glat og blank og så skal du kunne lave et lille vindue i din dej ved at strække dejen ud mellem fine fingre. Er dejen æltet for lidt vil vinduet gå i stykker inden det kan dannes, dejen vil se nubret ud og den vil ikke være blank og glat.hvis du har æltet i 5-10 min. og dejen stadig er meget våd og ikke opfylder ovenstående kriterier, så tilsæt lidt mere af det mel du har holdt tilbage. Men tilsæt endelig ikke mere mel end hvad der står i opskriften.
  • Når dejen er æltet kommer du en pose/badehætte eller andet der holder fugten inde over skålen. Jeg vil ikke anbefale dig at bruge et viskestykke, det får dejen til at tørre ud. Stil dejen til at hæve til dobbelt størrelse, ca. 45 min.
  • Når din dej har hævet, tager du den ud på et let mel drysset bord. Her er det også vigtigt at du ikke kommer for meget mel på bordet eller dine fingre. Vil dejen gerne klistre til dine fingre, så vask dem grundigt et bar gange under formningen af bollerne.
  • Spænd bollen op ved at lægge den på bordet, fold kanterne ind over midten hele vejen rundt. Vend bollen om og spænd den op ved at lave et C med hånden og køre bollen i cirkelbevægelser rundt på bordet. Kør den 3-4 gange rundt og læg den så på en bageplade med bagepapir. Jeg lægger 6 boller på hver plade.
  • Lad bollerne hæve i ca. 45-60 min. Dæk dem igen med posen, denne gang skal du bare huske at drysse et tyndt lag mel på posen, på den side der vender ned mod bollerne. På den måde undgår du at posen hænger past på bollerne.
  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft. og lad den varme op mens bollerne hæver.
  • Pensel bollerne med en blanding af æg, vand og salt. Pas på med at trykke for hårdt med penslen.
  • Bag bollerne i ovnen i ca. 12 min., du kan sagtens bage begge plader samtidig når du bruger varmluft.
  • Når bollerne er lækre gyldne på toppen er de færdige og klar til en omgang smør. Enjoy!
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering