Juletraditioner

Juletraditioner - hvad skal vi vælge

Som så mange andre så ELSKER jeg jul!

Jeg elsker alle julelysene folk sætter op i deres haver. Det er så hyggeligt når man er ude at gå med hunden i mørket.

Jeg elsker julebag (selvfølgelig!) sammen med gode venner og familie. Særligt er jeg helt forelsket i den glæde det giver andre, når man har en dåse med hjemmelavet smååkager med under armen når man skal på visit.

Faktisk kan jeg også godt lide at købe gaver, mest fordi jeg glæder mig til at se modtageren pakke den op. Jeg er fan af juletraditioner.

Vores eget

I år skal vi holde jul hjemme ved os. Det er ikke første gang vi holder jul faktisk er det 3. gang. Men I år er det første gang vi skal holde jul i vores eget hus med begge vores dejlige unger.
Derfor er vi klar til at lave vores egne traditioner – men hvordan pokker beslutter man lige hvad det skal være for nogen?

Jeg kan huske at første gang Stefan og jeg holdet jul sammen var jeg vildt nervøs for, hvordan de mon gjorde det I deres familie, og om det nu var “rigtigt” i forhold til det vi nu plejede at gøre. Det er faktisk ret grænseoverskridende at holde jul sammen med nogen der ikke er ens forældre/søskende fandt jeg ud af.

Jeg er vokset op med, at juleaften er det mine forældre, min lillebror og så det ene sæt bedsteforældre, så vi har aldrig været mere end 6 personer til at nå rundt om juletræet. Meget intimt og helt fantastisk efter min mening.

Derfor var det, for mig, en omvæltning at holde jul med dobbelt så mange mennesker, men en omvæltning jeg bestemt har lært at holde af

Traditionerne

Når vi har holdt jul med min familie har vi gjort som vi plejede at gøre da jeg boede hjemme og når vi har holdt jul med Stefans familie har vi brugte deres traditioner.
Det er da ikke fordi der er vanvittig stor forskel på hvordan det bliver gjort, men der er alligevel lidt forskel.

Jeg tror at vi er ved at være “voksne nok” til at skabe vores egne traditioner, i vores lille familie.

Noget af det jeg rigtig godt kan lide ved juleaften er når der skal åbnes gaver, og den måde vi har gjort det på, så den tradition vil jeg nok tage videre med til vores jul.

I min familie har vi altid delt gaverne ud og så skiftes vi til at åbne en gave ad gangen, yngste til ældste.
Det kan godt tage timer at åbne gaver men det gør slet ikke noget, for det er super hyggeligt og rigtig dejligt at se hvad alle andre får og ikke mindst om de bliver glade for den gave man har fundet til dem.

Alt gaveåbneriet får selvfølgelig selskab af en masse konfekt, slik, jule bag og vin
Vi har altid danset om juletræet og åbnet gaver inden risalamanden, man kan jo ikke spise noget lige efter anden alligevel.

Jeg kan huske, at vi som børn altid var “bange” for, om i år var året hvor de voksne ville spise risalamande først – det skete aldrig.

Julefrokoster

Omkring jul har vi altid en masse familie julefrokoster, og vi ender ofte med at være “af sted” 4-5 dage i træk lige omkring d. 24.

Derfor er juleaftensdag meget hellig for mig, det skal foregå i roligt tempo, det skal være hyggeligt, afslappet og uden for mange planer så alle er friske og ladt op til alle juledagene.
For selvom det er mega hyggeligt, at se familien så er det lidt hårdt, at være på farten så mange dage i træk, specielt med børn.

Hvad gør I?

Jeg vil derfor vildt gerne høre hvilke traditioner I har for juleaften?
Hvilken mad får I, hvordan gør I når der skal åbnes gaver, og hvad syntes du er den bedste tradition I har i jeres familie? – måske er det en tradition du har taget med fra da du var barn, eller en I har adopteret fra andre familier.
Måske har I en lidt anderledes tradition, alle ideer og input tages imod med kyshånd – så vi kan få skabt nogle gode traditioner for vores familie

Mangler du lidt julestemning, så skal du bare lave en omgang lækre pebernødder eller måske en portion vaniljekranse

Læs også

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få produktnyheder, rabatter og de nyeste opskrifter