Kage-Crawl i Odense med Bagvrk og Biancasverden

Hvor i Odense får man den bedste kage?
Det brugte vi en hel dag på at undersøge for jer vi har nemlig været på kage-crawl, og kunne sagtens have brugt en dag eller to mere, så vi kunne have smagt endnu mere kage.

I starten af maj var jeg på en skøn kage-crawl med Bianca fra Biancasverden og Lene fra Bagvrk.
Formålet med dagen var at få smagt en masse lækker kage, og måske kåre en ”vinder” og finde den bedste kage i Odense.
Vi havde valgt en dejlig solbeskinnet onsdag, og mødtes kl. 10 foran Lagkagehuset på Vestergade i Odense.
Vi blev rimelig hurtigt enige om, at vi skulle finde hver en kage så vi kunne få smagt så mange forskellige kager som muligt.

Fra Lagkagehuset faldt valget på et kærnemælkshorn med rabarber, chokolade souffle og en brownie.

Rabarberhornet lagde sig hurtigt i front. Dens afbalanceret smag med syren fra rabarberen, sødmen fra remonce og vaniljecremen og den gode tekstur på bagværket gjorde at den, for mig var en klar vinder af de tre. Den var dog skarpt forfulgt af brownien, den havde den helt rigtige seje og bløde konsistens, og en virkelig god smag af chokolade og nødder, uden at det blev for vammelt eller sødt – den smagte rent faktisk af chokolade og ikke af sukker.

På 3. Pladsen ligger desværre chokolade souffléen, den så ellers virkelig lovende ud, men den var simpelthen for sød til min smag – sagde hende der ellers ELSKER chokolade og søde ting.

Konsistenserne fejlede absolut ikke noget, men den manglede simpelthen et eller andet.

Alt i alt var Lagkagehuset en god oplevelse, om end lidt peberet priser efter min mening, men ingen af de 3 kage ville være kager jeg på et senere tidspunkt vil tænke ”nøj, jeg er bare nødt til at have et rabarberhorn fra Lagkagehuset i dag”

Efter at have siddet i solen på et par stablet paller foran Lagkagehuset og gnasket de første kager i os var det tid til at komme videre ud i Odenses kage liv.

Det Gode Brød

Andet stop på turen blev Det Gode Brød. Et lille økologisk og biodynamisk bageri beliggende på Nørregade 35.

Når man træder ind i bageriet, kan man ikke andet end at blive en smule kastet tilbage i tiden.
Selve butikken er meget lille, og udvalget er ikke stort, hvilket bestemt ikke behøver være negativt! Man kan bag disken kigge ud i bageriet, og kan se, at der står 8-10 gamle ovne, du ved dem med den hvide låge og det lille glasvindue i, stablet i 2 lag. Der er altså ingen fancy industriovne her.

Vi køber igen 3 kager, et stykke banankage, en københavner birkes og en kanelsnegl.
Vi blev enige om at gå ned i Kongens have og nyde kagerne i solen.

Vi har fra start høje forventninger til kagerne. Bagværket var præsenteret på en virkelig lækker måde i butikken, og det så meget indbydende ud.

Jeg starter med at sætte tænderne i banankagen.

Den smager som en klassisk banankage smager, den mindede mig utroligt meget om den banankage jeg selv bager, dog var der, efter min smag, for lidt banan i. En banankage må gerne være lidt svampet og fugtig – og det syntes jeg lidt den her manglede.

Københavnerbirkesen blev det næste offer. Her blev jeg dog en smule skuffet. De karakteristiske lag der skal være i en wienerdej sad bare ikke lige i skabet – der var lag, men de var desværre klasket lidt sammen. Hvis der så bare havde været rigeligt med remonce i kunne det have opvejet det, men det var der desværre også sparet på.

Sidste kage der skulle fortæres var kanelsneglen, der på udsenet lignede en kanelsnegl lavet af wienerdej, det var det bare ikke. Den var en helt ”almindelig” bløddej – lidt mystisk at spise når man forventer at det er en sprød wienerdej man skal til at sætte tænderne i .

Smagen fejler dog ikke noget, og dejen har en rigtig god konsistens. Dog mangler den en smule remonce efter min smag – det var kun helt inde i midten der var nok.

Alt i alt en okay oplevelse, og tager man de okay billige priser med i regnestykket, så er det godkendt her fra

Vi er nu halvvejs på vores kage crawl rundt i Odense – der er grænser for hvor meget kage man kan spise på en dag, også når man er kageblogger.

Brød

Tredje stop på turen blev Brød i Kongensgade – et virkelig hyggeligt sted med plads til at sidde og hygge sig.

Vores blikke faldt ret hurtigt på de 3 slags snegle der lå i montren side om side. Kunne vi næsten vælge andet når nu vi var 3 af sted – det tror jeg ikke. Vi fik købt en af hver af de indbydende snegle, marcipansnegl, brunsvigersnegl og en kanelsnegl.

Den søde ekspedient var endda så sød at dele dem alle i 3 lige store stykker – og hun var meget omhyggelig med at skære dem pænt, det satte vi stor pris på da vi skulle tage billeder. Hun blev da til sidst også så nysgerrig på hvad vi dog lavede at hun lige måtte hen og spørge. På det her tidspunkt stod Bianca på en barstol for at fange et godt billede af de tre snegle.

Efter vi alle 3 havde fået foreviget sneglene skulle de selvfølgelig smages.

Og hold nu op, de skuffede bestemt ikke!

De var alle 3 lækre smørbagte snegle med en blød og saftig dej, og et fyld der var tilpas snasket uden at blive for meget.

De smagte alle fantastisk, men der var dog én snegl der i mine øjne stjal billedet fuldstændig – nemlig marcipansneglen!

Når man er så stor en marcipan fan som jeg er, så er det en kæmpe fornøjelse at få en marcipansnegl der smager SÅ godt som den her gør.

Det er bestemt noget jeg vil anbefale at I prøver! Og det er helt sikkert en snegl jeg ville køre efter – mums!

Konditoriet kagedåsen

Sidste stop på turen var konditoriet kagedåsen i Brandts passage.

Når man træder ind på konditoriet bliver man mødt af en montre fyldt med lækre kager. Det er et hyggeligt lille sted med fint gammel te stel med guld kanter og de helt rigtige mormor duge til at sætte stemningen.

På konditoriet er det muligt at få en smage menu, så man kan få små stykker af 3 kager, i stedet for ét stort stykke, det udnyttede vi selvfølgelig, så vi kunne smage så mange forskellige kager som muligt – for jeres skyld selvfølgelig 😉

Vi endt med at smage:

Hindbær cheesecake, jordbærkage med makron, luksus chokoladekage, passionsfrugt kage, skovbær kage og sidst men ikke mindst en rabarbertærte.

Hvis du er til søde kager der smager af mere, så er jordbærkagen og luksus chokoladekagen lige noget for dig!

De bløde og saftige lyse bunde i jordbærkagen sammen med sødmen fra markronerne og den lette syre og friskhed fra jordbærrene går bare rigtig godt sammen og smager dejligt af sommer.

Chokolade kagen er selvfølgelig fyldt med massere af lækker chokoladecreme, og er du til chokolade med chokolade på så er den her kage lige noget for dig! Nogengange behøver man ikke andre smage i en kage end chokolade

Den kage der, ved konditoriet kagedåsen, fik den største stjerne ved mig var hindbær cheesecaken. Den havde en rigtig lækker cremet konsistens, sprød bund og en god syrlig topping af hindbær – lige som en bagt cheesecake skal være. Helt sikkert en kage jeg gerne kommer tilbage for

De sidste tre kager var desværre en smule off for mig. Selvom de var virkelig flotte, og snittet stod helt skarpt på dem, syntes jeg bundene på passions og skovbær kagen var lige til den tørre side og mousserne ville i min bog have passet bedre på en lækker sprød kiksebund – for mousserne var virkelig lækre.

Rabarbertærten blev lige sød nok til min smag, den skulle simpelthen have haft lidt mere rabarber, og lidt mindre sukker, før den havde vundet hos mig.

Så er du til ægte mormor hygge og en god lagkage så er kagedåsen lige noget for dig

Og vinderen er…

Puha, det blev en lang smøre om kager, hvis du har læst med helt her til skal du næsten have en medalje!

Alt i alt vil jeg sige, at den kage der står tydeligst i min hukommelse her næsten 3 måneder efter, er klart marcipan sneglen fra Brød, og det må uden tvivl betyde at det var dagens vinder!

Hvem skulle have troet at noget så ”simpelt” som en marcipan snegl kunne stjæle billedet fra en stor og lækker lagkage – ikke mig i hvert fald.

Hvis du kender til en lækker kagebiks i Odense, så sig endelig til, så tager vi en kage-crawl part. 2 🙂

 

 

Læs også

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få produktnyheder, rabatter og de nyeste opskrifter