Min rejse som selvstændig – del 1

Min rejse som selvstændig – del 1

For 2 måneder siden spurgte jeg alle jer på Instagram, hvad I gerne ville vide om mig,
Det Glade Køkken, det at være selvstændig og alt derimellem.
I kom med en masse rigtig gode spørgsmål, og en del af dem fik mig virkelig til at tænke.
For hvorfor er det egentlig jeg er selvstændig, hvordan er det at være selvstændig med 2 små børn og i hvilken retning skal virksomheden?

Derfor har det også taget et par måneder at få skriblet det her ned,
for det skulle lige ind og vende, tykkes på og fordøjes.
Mange spørgsmål omhandler økonomien i det at være selvstændig, så lad os starte der.

Får du løn Nicoline?

Jeg er så piv heldig, at min mand har et projektlederjob, så lige nu er det ham der trækker det tunge læs. Jeg bidrager med min SU fra studiet, det er dét. Jeg får altså ikke løn fra Det Glade Køkken – endnu! Men det er bestemt målet lige nu, jeg vil SÅ gerne have løn for mit arbejde. Den behøver ikke være stor, bare den er der!

Lige præcis dét faktum at jeg bidrager minimalt til vores privat økonomi har givet anledning til meget ondt i maven, dårlig samvittighed og tvivl omkring det nu var det rigtige.
Jeg har så dårlig samvittighed over, at jeg ikke kan give mine børn de oplevelser, rejser og ting som jeg gerne vil. Men samtidig ved jeg også, at de stadig er så små, at det ikke rigtig betyder noget for dem endnu. Det giver mig ro i maven, for en stund.

Det betyder også at vi ikke er dem der bruger flest penge på f.eks. tøj og sko, i hvert fald ikke til os selv #BørnErDyre
Derfor er jeg jer så evigt taknemmelige hver gang i laver en ordre eller booker et kursus, det betyder nemlig at jeg kommer ét skridt nærmere mit mål – TAK!

Det kræver selvfølgelig kapital at komme i gang med sådan en webshop, der skal laves hjemmeside, indkøbes varer, emballage og inventar.
Vi har altid været gode til at spare hjemme hos os, og bruger generelt ikke ret mange penge på ting der ikke er nødvendige. Så vi havde en opsparing på ca. 25.000 kr vi skød ind i virksomheden, og så var vi i gang.

Det startede småt ud med kun 40 varenumre på hylderne, lagret var hjemme på kontoret og hjemmesiden lavede en kammerat til os. Vi gjorde det så simpelt og billigt som muligt, for at komme i gang. Og jeg har ikke ét sekund fortrudt den måde vi gjorde det på.
Det var den helt rigtige for os.
Nogen ville måske låne 500.000 i banken, og købe et kæmpe varelager hjem og leje lokaler med det samme. Men vi er vokset organisk, har kunne føle os frem, og har fundet ud af hvad I ville have, og har lyttet til vores mavefornemmelse. Og jeg håber inderligt at vi kan fortsætte på den måde.

Overtage verdensherredømmet

Jeg drømmer ikke om at ”overtage verdensherredømmet” og skabe en forretning der er så stor, at jeg ikke kan være inde over de fleste beslutninger.

Jeg drømmer om at Det Glade Køkken er der man går hen, når man vil købe kage udstyr og ingredienser man ved virker og er af god kvalitet. Og så drømmer jeg om, at jeg kan blive ved med at have en virksomhed der er personlig og nærværende – det er virkelig vigtigt for mig.

Rentabel forretning?

Da vi flyttede lagret ud af privat og ind i de nye lejet lokaler gav vi os selv en tidsfrist.
En tidsfrist der betyder, at vi, inden for det næste år, vil kunne trække en løn ud til mig, eller kunne se en mulighed for at det kan ske meget snart.
Jeg brænder så meget for Det Glade Køkken, og jeg vil det mere end noget andet.
Men det er også nødt til at være en rentabel forretning – ellers skal den ikke være.
For at vi ikke poster en masse af vores private penge i virksomheden og giver den kunstigt åndedræt for at overleve, har vi lavet den aftale.

Del 2

For at dette ikke bliver en meget lang smøre, har jeg valgt at dele indlægget op i mindre bidder.
Næste del kommer på tirsdag, og det kommer til at handle om hvordan og hvorfor jeg startede Det Glade Køkken op.
Har du uddybende spørgsmål eller bare spørgsmål generelt, så skriv dem endelig i kommentar feltet. Så vil jeg forsøge at svare på dem i de kommende blogindlæg.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Læs også

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få produktnyheder, rabatter og de nyeste opskrifter