Mit ammeforløb

Kære du der læser med, jeg har skrevet et lille blogindlæg omkring mit ammeforløb ind til videre, for jeg er virkelig stolt af mig selv, og det må man godt være når nu man ikke troede det ville lykkedes

En hård fødsel påvirker amningen

Det er ikke nogen hemmelighed, at min første fødsel endte med at være ret traumatisk. Læs om den her.  Det var blandt andet derfor at amningen med Marius aldrig kom rigtigt op at køre. Efter 1 måned fik han den første flaske og da han var 2 måneder kunne jeg ikke længere amme.

Det var ekstremt hårdt for mig og det tog lang tid for mig at acceptere at det var sådan det var.

Men han er blevet en helt normal og velfungerende dreng, også selvom han ikke er blevet ammet fuldt i ret lang tid.

Gentager det sig?

Da jeg blev gravid med Ellie begyndte jeg allerede den gang, at forberede mig mentalt på, at amningen nok heller ikke holdt mere end en måned den her gang.

Som med de fleste ammeforløb krævede det lidt tilvænning og vedholdenhed i starten. Det gjorde ondt til at starte med ind til Ellie fandt ud af hvordan hun skulle sutte, og ind til jeg lærte at slappe af i det.

Mælken løb til efter 2 dage og det hele virkede som det skulle. Det havde jeg aldrig troet ville ske! Jeg var sikker på, at det ville blive lige så smertefuldt og udtrættende som det var med Marius, men det var det ikke. Indtil hun blev ca. 1 måned.

Udmattelse på højt plan

Da hun var en måned fik hun sin første flaske. Jeg kunne simpelthen ikke følge med længere – jeg var tørlagt og udmattet. Hun spiste konstant i flere dage, og til sidst kunne jeg ikke mere, jeg fik ikke hvilet mig nok til at jeg kunne nå at danne nok mælk. Jeg var helt knust over at jeg var nødt til at give hende en flaske.

Jeg forventede at hun, lige som Marius, ville blive doven og vælge amningen fra. Men der tog jeg heldigvis fejl!

 

We did it!

Hun er en sej lille pige der har formået at blive ved og har holdt produktionen oppe.

Ellie er 3 måneder nu, og jeg ammer stadig, bevares, nogen aftner får hun en flaske. Jeg er mega stolt af mig selv og hende, det er virkelig fedt ikke at være afhængig af en flaske.

Når det så er sagt, så er det mega hårdt! Både fysisk men også psykisk, det er hårdt at hun er så afhængig af mig som hun er.

Ellie er bestemt ikke en hurtig spiser. Hun kan sagtens spise i 30-45 min. det er hårdt når man også har en dreng på 3 år der gerne vil have lidt mor tid. Ja og jeg vil da også gerne have lidt mor tid en gang i mellem.

Der har aften flasken reddet mig. Den har givet mig mulighed for at putte Marius oftere, gå ned og handle alene (jep, nogen gange er en tur alene i netto som en mini ferie) eller bare ligge 5 min. på gulvet og kigge op i loftet.

Ros dig selv

Så kære dig der ammer, om det er 2 uger, 3 måneder eller et helt år, du er fucking sej! Det er bestemt ikke noget man bare gør, det kræver ben hårdt arbejde, vedholdenhed og en stor portion tålmodighed.

Så klap dig selv på skulderen og husk at rose dig selv – for du gør det godt

Læs også

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få produktnyheder, rabatter og de nyeste opskrifter