Selvstændig – hvordan startede det del 2

Selvstændig – hvordan startede det

Jeg har gang I en lille serie her på bloggen, omkring det at være selvstændig, mor, studerende, kone, og mig selv?!

I sidste uge udgav jeg et indlæg omkring det det være selvstændig, og om hvordan vi har grebet det an økonomisk, det kan du læse mere om her.

I dag kommer det til at handle om hvorfor og hvordan Det Glade Køkken blev til.

Det hele startede…

Inden jeg blev gravid med Marius gik jeg på læreseminariet i 2 år. Jeg trivedes ikke rigtigt med det, og da jeg skulle til at starte på 3. år kulminerede det med en lang periode hvor jeg var meget præget af angst anfald – jeg havde det rigtig skidt. Jeg endte med at tage orlov fra studiet og arbejdede i en børnehave i stedet. Jeg havde det rigtig godt i børnehaven og lærte faktisk mere af at arbejde dér end på seminariet – tankevækkende!

Jeg begyndte at bage mere, og eksperimentere med bagværk og kager – specielt i de dårlige perioder. Det gav mig den største ro at stå i køkkenet. Her kunne (og kan jeg stadig) lukke alt andet støj ude.

Bloggen kom til

Opskrifterne blev mange, og de forsvandt på mine små papirlapper og notesbøger, så jeg lavede en blogspot hvor jeg havde det hele samlet. Den hed NicolinesMad, meget kreativt I know. Første opskrift blev udgivet 16. maj 2013, så det er ved at være nogen år siden.

Bloggen var ment som min online notesbog, og var hverken pæn, eller ment til andre end mig selv. Men der begyndte at komme kommentarer og mails på de opskrifter jeg lagde ud, så et eller andet må jeg have gjort rigtigt.

Det Glade Køkken blev “født”

4. august 2016 opstod Det Glade Køkken navnet.

Vi er nu et par år længere fremme i historien, jeg har holdt endnu et års orlov fra seminariet, er blevet gift, jeg har været gravid, født Marius og været på barsel med ham i et år. Jeg er også stoppet på seminariet, søgt ind på fysioterapeut uddannelsen, er kommet ind og skal til at starte.

Ramt af angsten igen

Her klipper filmen for mig. Og jeg bliver hårdt ramt af angsten. Jeg er helt nede at bide i græsset, og kan ikke tage et bad alene, uden at Stefan var nødt til at være i nærheden – helst på badeværelset. Efter samtaler med både studievejleder, læge, psykolog og familien vælger jeg at sygemelde mig, inden jeg overhovedet er startet. Kæmpe nederlag for mig, men jeg var simpelthen ikke i stand til at gennemføre nogen form for undervisning.

Jeg deltog i ca. 10 min. på første skoledag sammen med Stefan, og det endte med et kæmpe angst anfald der sad i mig i mange uger efter.

Hvad så nu?

Heldigvis havde børnehaven brug for flere hænder, så jeg trådte til og var igen der overe, det gav mig en enorm ro.

I efteråret startede jeg ligeledes op på en massør uddannelse, og gennemførte den også i december 16, samtidig med køb af hus, renovering og indflytning. Det var kæmpe stort for mig at gennemføre noget, og gøre det godt! Massør uddannelsen var ment som en “booster” til fysioterapeut studiet, men det virkede ikke helt som jeg havde regnet med. Jeg startede ikke på studiet, og efter et halvt års sygemelding mere, meldte jeg mig ud.

Hvor kom navnet fra?

Navnet opstod da jeg sad og skulle købe domænet. Jeg tror jeg havde brug for et fristed, hvor jeg ”havde lov til” at være glad, og ikke skule tænke på angst, skole, forventninger og alt det andet der triggede angsten.

Jeg udviklede flere opskrifter, og brugte enormt meget tid i køkkenet for at få ro i hovedet. Jeg var i børnehaven frem til midten af min graviditet med Ellie i foråret 18. Herefter arbejdede jeg kort på en folkeskole ind til jeg gik på barsel.

I slutningen af barslen begyndte angsten at drille igen. Slet ikke i lige så stor grad som tidligere, men jeg kunne mærke at den stadig var der.

Jeg havde ikke noget at komme tilbage til efter endt barsel, og pga. en misforståelse var jeg heller ikke berettiget til dagpenge. Så de sidste måneder af min barsel blev brugt på jobsøgning – og det er svært når man er mor til 2 små børn uden en færdig uddannelse.

Beslutningen blev taget

Det var her omkring vi besluttede at tiden var moden til at prøve projekt webshop af.

Jeg havde fået opbygget flere følgere på SoMe og min blog var velbesøgt hver måned, så trafikken var der. På under 1 måned fik vi lavet webshop, søgt om tilladelser, oprettet virksomhed, købt vare hjem og nårh ja, passet en Ellie på 9 måneder. Stefan havde også barsel, og vi havde 14 dages overlap, her blev der virkelig arbejdet igennem.

Kl. 19.00 d. 29. marts 2019 lanceret vi webshoppen. Jeg kan huske at jeg sad med Ellie i armene og prøvede at få hende til at sove og rystede af nervøsitet kl. 18.45. Hun faldt i søvn, og vi åbnede webshoppen, og fik 33 ordre den første weekend – det var kæmpe stort for os og tog samtidig hele weekend at få pakket!

Resten af historien kender de fleste af jer allerede.

Læs også

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få produktnyheder, rabatter og de nyeste opskrifter