Tomatsuppe
Lækker cremet tomatsuppe lavet på bagte cherrytomater og selvfølgelig rigeligt fløde. Grøntsagerne kan snildt afbages på forhånd hvis tiden er knap.
Tomatsuppe
Bedømt 5 stjerner af 1 brugere
Antal
4
Ingredienser
1500 g cherry tomater
2 store løg
3 stk. Rød peberfrugt (jeg brugte snackbeper)
1 stort fed hvidløg (jeg bruger øko, de er kraftige i smagen)
50 g olivenolie
1 spsk franske urter (Krydderiblanding fra Lidl)
0,5 L Grøntsagsboullion
4 dl. Fløde
Evt. Crouton og cremefraiche til topping
Vejledning
Tænd ovnen på 150 grader varmluft og find 2 bageplader med bagepapir frem.
Halver dine cherry tomater, skær løgene i både og peberfrugterne i mindre stykker.
I en lille skål blander du presset hvidløg, olie og de franske urter.
Fordel tomater, løg og peberfrugter på de 2 bageplader, hæld olie/rute blandingen ud over og brug hænderne til at fordele olien.
Sæt pladerne i ovnen og lad dem bage i 1 time.
De bagte grøntsager hældes i en gryde og stavblendes til den ønskede konsistens. Tænd for blusset på middel varme.
Hæld grøntsags bouillonen og fløden i og lad det koge op. Blend evt. suppen igen hvis du ønsker en mindre chunky suppe.
Smag til med salt og peber.
Serveres med lækre sprøde croutoner og en klat cremefraiche på toppen.
- Del med en ven:
- Del på Facebook
- Pin på Pinterest