Bag med, Chokolade, Kager, Lagkage, Opskrifter

Brownie med mangomousse og marengs

Brownie med mangomousse og marengs

Brownie med mangomousse og marengs

Brownie med mangomousse og marengs

Brownie med mangomousse og marengs

Selvom den her brownie med mangomousse og marengs ser flot og måske også lidt avanceret ud, så er den virkelig nem at gå til. Den består af 3 elementer, der alle er ret simple.
Har du ikke mod på, at kaste dig ud i marengs toppe, kan du sagtens pynte kagen direkte oven på moussen.

Når du laver den her kage, er det vigtigt at du bruger mangoer der er modne, ellers smager de ikke af ret meget.
Chokoladen til brownien må ikke være for kraftig, ellers overdøver den mangoen. Jeg bruger callebaut chokoladeknapper på 54%.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Brownie med mangomousse og marengs

Brownie med mangomousse og marengs

Flot, elegant og nem kage
Udskriv Pinterest
Antal: 10 personer

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

BROWNIE

  • 4 Æg
  • 100 g Kakao
  • 0,5 tsk. Salt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1,5 spsk. Instant kaffepulver
  • 1 Vanilje stang
  • 225 g Smør
  • 400 g Sukker
  • 170 g Hvedemel
  • 350 g Mørk chokolade

MANGO MOUSSE

  • 2 Mango
  • 1 Citron
  • 5 bl. Husblas
  • 75 g Hvid chokolade
  • 3 dl. Fløde

MARENGS

  • 3 Past. æggehvide
  • 120 g Sukker
  • 1 Vanilje stang

Sådan gør du

BROWNIE

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør siderne.
  • I en skål blandes æg, kakao pulver, salt, bagepulver, kaffe og vanilje godt sammen, så det bliver en ensartet masse. Kom smøren i en gryde og smelt det ved lav varme. Når smøren næsten er smeltet, kommes sukkeret op i, og det lunes med, det må endelig ikke koge.
  • Kom sukker/smør blandingen op i skålen med kakao. Rør det let sammen og kom her efter mel og chokolade i. Vend dejen rundt til der ikke længere er melklumper.
  • Kom dejen i en springform på ca. 20 cm., hvor bunden er beklædt med bagepapir, og siderne er smurt. Sæt den i ovnen i ca. 30 min. eller ind til en kødnål kommer ud ren. (Husk der godt kan sidde lidt smeltet chokolade på.). Lad kagen køle helt af inden du kommer moussen på.

MANGO MOUSSE

  • Start med at skrælle dine mangoer, og skære dem i mindre stykker. Kom din husblas i rigeligt koldt vand. Kom din mango i en gryde sammen med citron saft og skal (saft fra 1/2 citron, og skal fra 1). Kog det til mangoen er mør.
  • Passer mangomosen gennem en sigte, så undgår du alle trevlerne. Opløs husblassen i den lune mango saft. Smelt din chokolade over vandbad eller i mikroovnen og rør den i mangosaften
  • Pisk fløden til let skum, og vend mangomassen i fløden. I en springform beklædt med kageplast og din brownie i bunden, hælder du nu din mousse.
  • Lad kagen stå i køleskabet natten over, eller kom den på frost i ca. 3 timer. Når kagen har sat sig piller du kageplasten af og sætter den på et fint fad inden den pyntes med marengs.

MARENGS TOPPE

  • Mas vanilje kornene ud i sukkeret. Pisk hviderne stive med en el-mixer mens du lidt efter lidt tilsætter sukkeret. Massen skal være helt stiv inden den kommes i en sprøjte pose med glat tyl.
  • Sprøjt små toppe på kagen i det ønskede mønster. Med en gasbrænder brænder du let toppene så de bliver gyldne. Pynt evt. med mini kiwi, hindbær og små pynte kugler.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering