Print Friendly, PDF & Email
Bagværk, Kager, desserter og andre søde sager, Opskrifter

Brownie med mangomousse og marengs



Selvom den her brownie med mangomousse og marengs ser flot og måske også lidt avanceret ud, så er den virkelig nem at gå til. Den består af 3 elementer, der alle er ret simple.
Har du ikke mod på, at kaste dig ud i marengs toppe, kan du sagtens pynte kagen direkte oven på moussen.

Det skal du bruge:

Brownie bund

4 æg
100 g kakaopulver
1/2 tsk salt
1 tsk. bagepulver
1,5 tsk. instant kaffepulver
1 stang god vanilje
225 g smør
400 g sukker
170 g mel, jeg bruger finax’ kagemel
350 g mørk hakket chokolade

Mango mousse

2 mangoer (Ca. 450 g ren mango) Du kan også sagtens bruge frossen mango
Skal af 1 citron
Saften fra 1/2 citron
5 bl. husblas
75 g hvid chokolade
3 dl. fløde

Marengs toppe:

3 past. hvider
120 g sukker
1 stang vanilje


Det skal du gøre:

Brownie

  • Start med at bage bunden. Tænd ovnen på 180 grader.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør siderne.
  • I en skål blandes æg, kakao pulver, salt, bagepulver, kaffe og vanilje godt sammen, så det bliver en ensartet masse.
  • Kom smøren i en gryde og smelt det ved lav varme.
  • Når smøren næsten er smeltet, kommes sukkeret op i, og det lunes med, det må endelig ikke koge.
  • Kom sukker/smør blandingen op i skålen med kakao.
  • Rør det let sammen og kom her efter mel og chokolade i.
  • Vend dejen rundt tilder ikke længere er melklumper.
  • Kom dejen i en springform (jeg bruger en helt almindelig springform på ca. 18 cm. i diameter)
  • Sæt den i ovnen i ca. 30 min. eller ind til en kødnål kommer ud ren. (Husk der godt kan sidde lidt smeltet chokolade på.)
  • Lad kagen køle helt af inden du kommer moussen på.

Mango mousse

  • Start med at skrælle dine mangoer, og skære dem i mindre stykker.
  • Kom din husblas i rigeligt koldt vand.
  • Kom din mango i en gryde sammen med citron saft og skal
  • Kog det til mangoen er mør.
  • Passer mangomosen gennem en sigte, så undgår du alle trevlerne.
  • Opløs husblassen i den lune mango saft.
  • Smelt din chokolade over vandbad eller i mikroovnen og rør den i mangosaften
  • Pisk fløden til let skum, og vend mangomassen i fløden.
  • I en springform beklædt med kageplast og din brownies i bunden, hælder du nu din mousse.
  • Lad kagen stå i køleskabet natten over, eller kom den på frost i ca. 3 timer.
  • Når kagen har sat sig piller du kageplasten af og sætter den på et fint fad inden den pyntes med marengs.

Marengs toppe:

  • Mas vanilje kornene ud i sukkeret.
  • Pisk hviderne stive med en el-mixer mens du lidt efter lidt tilsætter sukkeret.
  • Massen skal være helt stiv inden den kommes i en sprøjte pose med glat tyl.
  • Sprøjt små toppe på kagen i det ønskede mønster.
  • Med en gasbrænder brænder du let toppene så de bliver gyldne.
  • Pynt evt. med mini kiwi, hindbær og små pynte kugler.

Gem

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *