Andet sødt, Bag med, Bagværk, Chokolade, Kager, Lagkage, Opskrifter

Chocolate Drip Cake

Chocolate Drip Cake

Chocolate Drip Cake

Chocolate Drip Cake

Chocolate Drip Cake

Chokolade med chokolade på

Drip cakes hitter stort på sociale medier lige nu, og med god grund! Hvem kan stå for synet af en så overdådig kage, der indeholder alt hver hjertet begærer! Her for I min version er en drip cake, det er slet ikke så svært som det ser ud!

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Chocolate Drip Cake

Chocolate Drip Cake

Chokolade med chokolade på
Udskriv Pinterest
Antal: 12 personer

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

KAGE

  • 3 dl. Mælk
  • 2 spsk. Instant kaffepulver
  • 250 g Smør
  • 220 g Mørk chokolade
  • 400 g Sukker
  • 240 g Hvedemel
  • 60 g Kakao
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 0,5 tsk. Natron
  • 0,5 tsk. Salt
  • 4 Æg

MASCARPONECREME

  • 300 g Mascarpone
  • 4 dl. Fløde
  • 4 spsk. Flormelis

CHOKOLADE OVERTRÆK

  • 2 dl. Fløde
  • 150 g Mørk chokolade
  • 1 spsk. Flydende honning

ANDET

  • ca. 700 g Sommerbær
  • Pynt til toppen

Sådan gør du

KAGEN

  • Tænd ovnen på 150 grader. Kom mælk, kaffe og smør i en gryde, og varm det op ind til smørret er smeltet.
  • Når smørret er smeltet kommes den hakket chokolade i, når den er smeltet kommes sukkeret i og der røres indtil det er opløst.
  • Hæld blandingen i en skål, og lad det køle lidt. I en anden skål blandes mel, kakao, bagepulver, natron og salt.
  • Når chokolade massen er kølet af til den er finger varm kommes mel og æg i og der røres rundt til massen er ensartet uden klumper.
  • Beklæd en springform (18 cm) med bagepapir, både i bund og på siderne. Klip gerne siderne 4-5 cm højere en springformene, da kagen hæver en del.
  • Kom dejen i springformen og sæt den i ovnen i ca. 1 time og 30 min. eller ind til en tandstik kommer ud ren, da ovne er meget forskellige anbefaler jeg at kigge til kagen efter 1 time. Når kagen er kølet helt ned, skæres toppen til, så den er lige, og kagen deles i 3 bunde.

MASCARPONECREME

  • Pisk fløde, mascarpone og flormelis sammen til en tyk creme. Fordel 1/3 del af cremen på den første bund, og dæk bunden med bær. Jeg brugte, hindbær, jordbær og blåbær. Kom den anden bund på, og gentag. Tilsidst kommes toppen på, den skal være nogen lunde i vatter, så alt pynten ikke glider af 😉
  • Smør kagen op med den resterende creme, det må gerne se lidt rustikt ud, så hvis der kommer kagekrummer i cremen, eller hvis man kan se lidt bær i gennem, eller der er steder der ikke er helt dækket af cremen er det helt fint. Stil kagen på køl, mens chokolade overtrækket laves.

CHOKOLADE OVERTRÆK

  • Hak chokoladen fint, og varm fløden op til lige under kogepunktet. Kom den fint hakket chokolade i en skål, og hæld den varmefløde over. Rør stille rundt, ind til chokolden er smeltet helt, kom så honning i. Hvis du syntes cremen er for tyk, kan du varme lidt mere fløde og hælde i.

SAMLING

  • Hæld chokoladen ud over kagen, og skub forsigtigt en smule af massen ud over kanten, med en palet kniv. Fortsæt hele vejen rundt, ind til toppen er dækket med chokolade, og kanten har dryp, hele vejen rundt.
  • Pynt kagen som du ønsker. Jeg har brugt, donuts, kit-kat, kinder stænger, Oreo, Hershey's chokoladebar og friske bær. Opbevar kagen på køl ind til den skal spises.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering