Andet sødt, Bag med, Bagværk, bær, Chokolade, Kager, Lagkage, Opskrifter

Dumle Brownie

Dumle Brownie

Dumle Brownie

Dumle Brownie

Den famøse Dumle brownie!

Denne dumle brownie med rabarber mascarponecreme er overraskende nem at lave, den smager virkelig godt og så er den en fryd for øjet

Brownien kan snildt laves dagen i forvejen. Lad den blive i springformen, og put hele formen i en pose når den er kold og stil den på køkken bordet.

Rabarberkompotten kan med fordel også laves dagen før den skal bruges.

Cremen laves først den dag den skal serveres, så slipper du for at væsken fra rabarberen trækker ud af cremen.
Jeg pynter altid kagen lige inden den skal serveres, da det meste af det slik og chokolade der kommes på kagen bliver blødt af at stå på køl.
Ogenblødmalteserserbareikkesålækkerattykkepå;-)

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Dumle Brownie

Dumle Brownie

Den famøse Dumle kage
Udskriv Pinterest
Antal: 12 personer

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

BROWNIE BUND

  • 4 Æg
  • 100 g Kakao
  • 0.5 tsk Salt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1.5 tsk. Instant kaffepulver
  • 1 Vanilje stang
  • 225 g Smør
  • 400 g Sukker
  • 170 g Hvedemel
  • 80 g Dumle
  • 270 g Mørk chokolade

RABARBERKOMPOT

  • 200 g Rabarber
  • 0.5 dl. Vand
  • Den tomme stang fra bunden Vanilje stang
  • 30 g Rørsukker

MASCARPONECREME

  • 150 g Mascarpone
  • 2 dl. Fløde
  • 2 spsk. Flormelis

PYNT

  • 500 g Sommerbær
  • Blandet slik/chokolade

Sådan gør du

BROWNIE

  • Tænd ovnen på 180ºC varmluftBeklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør siderne.
  • Kom smøren i en gryde og smelt det ved lav varme. Når smøren næsten er smeltet, kommes sukkeret op i, og det lunes med, det må endelig ikke koge. Lad det være på blusset 5 min. og tag det så af og lad det køle.
  • I en skål blandes æg, kakao pulver, salt, bagepulver, instant kaffe pulver og kornene fra vaniljestangen (gem stangen til kompotten) godt sammen, så det bliver en ensartet masse.
  • Kom sukker/smør blandingen op i skålen med kakao. Rør det sammen og kom her efter mel, hakket chokolade og hakket dumle i. Vend dejen rundt til der ikke længere er melklumper.
  • Kom dejen i en springform. Sæt den i ovnen i ca. 30 min. eller ind til en kødnål kommer ud ren. (Husk der godt kan sidde lidt smeltet Dumle/chokolade på.) Lad kagen køle helt af inden du kommer creme på.

RABARBER KOMPOT

  • Lav din rabarber kompot mens bunden bager. Rens og skær rabarber i ca. 2 cm stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og den tomme vaniljestang.
  • Kog rabarberne ind til de er møre. Smag evt. til om der skal mere sukker i, der er meget forskel på hvor syrlige rabarberne er. Hvis ikke din rabarberkompot bliver rød, så put evt. en smule rød pastafarve i. Det er ikke alle typer rabarber der bliver røde.
  • Kom kompotten i en skål/bøtte, og sæt den på køl, til den er helt kold.

MASCARPONECREME

  • Cremen laves først når kagen og kompotten er helt kold. Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål, og pisk det hele sammen til en ensartet creme. Pas på ikke at piske for længe, så skiller det, når du røre frugten i. Den skal være lidt tykkere end en flødeskum.

SAMLING

  • Placer brownien på det fad den skal serveres på. Vend rabarber og mascarponecreme sammen, og smør det på kagen så den er højest på midten.
  • Pynt med blåbær, chokolader, hindbær og jordbær som du lyster. Jeg har også tilføjet lidt rød skovsyre og stedmoderblomster.

Video

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering