Print Friendly, PDF & Email
Bagværk, Kager, desserter og andre søde sager, Opskrifter

Den vildeste chokolade dumle brownie kage!

Denne dumle kage med rabarber mascarponecreme er overraskende nem at lave, den smager virkelig godt og så er den en fryd for øjet 🙂
Nok til 10-12 personer.

Dumle brownie

Det skal du bruge:

(Denne opskrift er til en helt almindelig springform på 20-22 cm i diameter, kagen på billedet er bagt i en form på 30 cm. i diameter, og er dobbelt portion.)

Brownie bund

4 æg
100 g kakaopulver
1/2 tsk salt
1 tsk. bagepulver
1,5 tsk. instant kaffepulver
1 stang god vanilje
225 g smør
400 g sukker
170 g mel, jeg bruger finax’ kagemel
80 g hakket dumle
270 g mørk hakket chokolade

Rabarber mascarponecreme
Rabarberkompot

(Har du ikke lige har rabarber liggende i fryseren, så kan du snildt bruge en anden form for frugt eller bær, bare vær OBS på at det ikke bliver for vådt, for så skiller moussen. Du kan købe frosne rabarberstykker i Kvickly)

200 g rabarber
1/2 dl vand
Den tomme vaniljestang fra bundene
30 g rørsukker

 Mascarponecreme

150 g mascarpone
2 dl piskefløde
2 spsk floramelis

Pynt

Hindbær
Jordbær
Blåbær
Dumle
Maltesers
Toffifee
Center
Chokolade skildpader
Eller andet lækkert chokolade du godt kan lide.

Dumle brownie

Det skal du gøre:

Brownie

  • Start med at bage bunden. Tænd ovnen på 180 grader.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør siderne.
  • I en skål blandes æg, kakao pulver, salt, bagepulver, kaffe og vanilje godt sammen, så det bliver en ensartet masse.
  • Kom smøren i en gryde og smelt det ved lav varme.
  • Når smøren næsten er smeltet, kommes sukkeret op i, og det lunes med, det må endelig ikke koge.
  • Kom sukker/smør blandingen op i skålen med kakao.
  • Rør det let sammen og kom her efter mel, chokolade og dumle i.
  • Vend dejen rundt tilder ikke længere er melklumper.
  • Kom dejen i en springform (jeg bruger en helt almindelig springform på ca. 18 cm. i diameter)
  • Sæt den i ovnen i ca.    30 min. eller ind til en kødnål kommer ud ren. (Husk der godt kan sidde lidt smeltet Dumle/chokolade på.)
  • Lad kagen køle helt af inden du kommer creme på.

Dumle brownie

Rabarber kompot:

Rens og skær rabarber i ca. 2 cm stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og den tomme vaniljestang.
Kog rabarberne ind til de er møre. Smag evt. til om der skal mere sukker i, der er meget forskel på hvor syrlige rabarberne er. Kom den i en skål/bøtte, og sæt den på køl, til den er helt kold.

Mascarponecreme:

Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål, og pisk det hele sammen til en ensartet creme.
Pas på ikke at piske for længe, så skiller det, når du røre frugten i. Den skal være lidt tykkere end en flødeskum.

Samling

Vend brownien ud på det fad den skal serveres på.
Vend rabarber og mascarponecreme sammen, og smør det på kagen så den er højest på midten.
Pynt med blåbær, chokolader, hindbær og jordbær som du lyster. Jeg har også tilføjet lidt rød skovsyre.

 Serveres i godt selskab, og til sultne maver 😉
Dumle brownie

Gem

Gem

Gem

Gem

Print Friendly, PDF & Email

42 Comments

  1. Ditte

    Hej 🙂

    Den ser virkelig lækker ud den kage – kan man bytte rabarberne ud med f.eks jordbær – eller passions frugt?
    Jeg kan ikke finde rabarbaer på det her tidspunkt.

    Reply
    1. Det Glade Køkken Author

      Hej Ditte
      Ja det kan du sagtens, det kan godt være at mængden af frugt skal justeres lidt
      Man kan (i hvert fald i min) få rabarber i Kvickly de ligger på forst sammen med de andre bær.
      Alternativt kan man få det ved Nemlig.com, hvis du alligevel handler der

      Reply
  2. Dorte

    Det er lige kage til min mands 50 års fødselsdag. Men jeg er en bagetumpe…
    Jeg vil lave den i den alm. bradepande 30×40 cm.
    – hvor stor portion browniedej skal jeg beregne til bradepanden?
    – kan kage uden pynt fryses ned?

    Reply
    1. Det Glade Køkken Author

      Hej Pernille
      De gange jeg har lavet den, har jeg pyntet den lige inden den skulle serveres. Hvis den står for længe på køl med slik/chokolade på begynder der at komme kondens på slikket, og så er det bare ikke så spændende. En blød Maltesers er bare ikke så lækker
      Nicoline

      Reply
  3. Lea

    Hejsa.
    Jeg kan ikke få rabarber i Kvickly. Jeg har købt granatæble til det istedet for rabarber. Har du nogle erfaringer med det?
    Hilsen Lea

    Reply
    1. Det Glade Køkken Author

      Hej Lea.
      Jeg har absolut ingen erfaringer med granatæbler, jeg bryder nemlig ikke rigtig om dem
      Men prøv at google granatæble kompot, der komme nogle forskellige bud op, som du sikkert kan bruge. Bare vær obs. på at det ikke må være for tyndt, ellers bliver cremen ikke fast nok i sidste ende.
      Lad mig endelig høre hvordan det går, og ikke mindst hvordan det smager 🙂

      Reply
      1. Lea

        Hejsa
        Jeg endte med at købe granatæble kerner på frost (Kvickly). Piskede fløde, mascapone og flormelis samme og puttede kernerne i. Det smagte skønt. Jeg skal også prøve at lave den med rabarber. Skøn kage.

        Reply
  4. Rebekka

    Hej 🙂

    Jeg forstår ikke helt hvor stor portionen skal være i forhold til hvilken springform man bruger. Synes der står lidt forskellige ting når jeg læser mig igennem opskriften og tidligere kommentar.
    Har jeg forstået det rigtigt hvis jeg har en springform på 28 cm i diameter, at så skal jeg lave dobbeltportion?

    Kagen ser for lækker ud!!

    Reply
    1. Det Glade Køkken Author

      Ja, det er efterhånden lidt forvirrende at finde rundt i 🙂
      Alm. springform (ca. 18-20 cm) = 1 portion
      Stor springform (ca. 28-30 cm) = 2 portioner
      Håber det giver mening 😉
      Dejligt du syntes kagen ser lækker ud, den smagte også rigtig godt.

      Reply
        1. Det Glade Køkken Author

          Lækkert, tag mig gerne hvis du lægger et billede på instagram/facebook så jeg kan se din fine kage 🙂 @detgladekoekken

          Reply
  5. Maja

    Hej!

    Jeg har en springform på 25 cm, tror du jeg kan bruge opskriften som den er? Eller skal den ganges op?

    Og kan jeg smøre rabarber cremen på kagen dagen før jeg servere den, eller er det bedst at vente? 🙂

    Reply
    1. Det Glade Køkken Author

      Hej Maja
      Hmm, jeg ville nok lave 1,5 x brownie, det ville være træls at stå med en tynd bund.
      Det er bedst at vente med at komme cremen på til inden den skal serveres, det er en creme uden husblas, så den er ikke så “holdbar” som en creme med.
      Faktisk laver jeg også først mascarponecremen lige inden servering, da den ikke tager længere tid at lave, end det gør at piske flødeskum 🙂

      Reply
  6. Louise

    Hej 🙂

    Jeg skal lave den her fantastisk kage på lørdag til ca. 25 personer. Jeg har en form der er 37,5×25 cm.
    Hvor mange gange skal jeg gange op med opskriften – 2 eller 3 ?

    Reply
  7. Annemarie Ramløv

    Hejsa. Jeg skal lave kagen til vores vejfest på lørdag. Den opskrift der står, det er bare en enkel portion?
    Hilsen bagetumpen

    Reply
    1. Hej Annemarie
      Ja, opskriften er til én portion til 10-12 personer.
      Jeg har ikke prøvet at bruge cremefraiche i stedet for, så det ved jeg faktisk ikke. Men hvis du prøver ville jeg bruge 38% da den er tykkere i konsistensen.

      Reply
  8. Louise

    Hej 🙂
    Hvis jeg skal lave denne kage til min søns fødselsdag, hvor mange gange skal jeg gange op på opskriften, vi bliver 16 ?

    Mvh Louise

    Reply
  9. Heidi

    Jeg glæder mig enormt til at lave denne.
    Kan man lave kompot og kagen dagen før? Så man blot skal lave cremen lige inden den serveres? Eller bliver den kedelig?

    På forhånd tak

    Reply
  10. Tanja Lindholm

    Jeg skal prøve din flotte kage i weekenden, og er lidt i tvivl om tilberedningen af mascarpone-cremen. Pisker du alle ingredienser på en gang eller pisker du fløden for sig først?

    Reply
    1. Det Glade Køkken

      Hej Tanja.
      Jeg pisker alle ingredienserne sammen samtidig 🙂 piskes fløden først, er det meget svært at få til en ensartet masse, da mascarponen er så tyk i konsistensen.
      Vh Nicoline

      Reply
  11. Lisbeth

    Hej.
    Din kage ser lækker ud. Jeg skal bage den til barnedåb og vil lave den i en alm. Bradepande. Skal jeg gange med 2 eller 3?

    Vh. Lisbeth

    Reply
    1. Det glade køkken

      Hej Lisbeth
      Jeg ville nok gang med 3, det er så træls at lave for lidt, så den bliver for tynd. 🙂
      Er der for meget dej, så bag resten af dejen i en form for sig, og lav resterne til romkugler.

      Reply
  12. Nanna

    Hej. Jeg står og er ved at lave kagen til fødselsdag i morgen, men den vil simpelthen ikke blive færdig i ovnen. Jeg har lavet dobbelt portion og en springform på 30 cm. og fulgt opskriften fuldstændig. Har du nogen idé til hvad der kan være gået galt?

    Reply
    1. Det Glade Køkken

      Hej Nanna
      Jeg håber kagen er blevet færdig? Hvor lang tid endte du med at give kagen?
      Nogen gange skal kagen have meget lang tid når man laver dobbelt portion.

      Reply
  13. Tina

    Hej. Nu har jeg længe kigget på din læge og nu er det ni det skal være. Er bare lige kommet lidt i tvivl om om du sigter rabarbere fra væsken også kun bruger dem. Eller om det er det hele du bruger til cremen ??? Hvis det er det hele hvor meget vand koger du dem så med. Hilsen den nye på kompot området

    Reply
    1. Det Glade Køkken

      Hej Tina
      Jeg sigter ikke rabarberne, jeg bruger det hele.
      Jeg koger rabarberne med 1/2 dl vand og sukker, som angivet i opskriften.
      Koger det gerne uden låg, så lidt af væsken fordamper igen.
      Spørg endelig hvis der er andet du er i tvivl om:-)

      Reply
  14. Trine

    Hej. Jeg vil forsøge mig med kagen i weekenden, laver den i en stor springform = dobbelt portion.. Skal jeg også lave dobbelt portion kompot?

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *