Bagværk, Kager, desserter og andre søde sager, Opskrifter

Den vildeste chokolade-dumle-brownie-kage!

Nok til 10-12 personer.

Det skal du bruge:
(Denne opskrift er til en helt almindelig springform på 20-22 cm i diameter, kagen på billedet er bagt i en form på 30 cm. i diameter, og er dobbelt portion.)

 Brownie bund
3 æg
250 g sukker
1 stang god vanilje
200 g smør
180 g mørk chokolade
170 g hvedemel
60-80 g dumle karameller skåret i små stykker

Rabarber mascarponecreme
Rabarberkompot

(Har du ikke lige rabarber liggende i fryseren, så kan du snildt bruge en anden form for frugt eller bær, bare vær OBS på at det ikke bliver for vådt, for så skiller moussen. Du kan købe frosne rabarberstykker i Kvickly)

200 g rabarber
1/2 dl vand
Den tomme vaniljestang fra bundene
30 g rørsukker

 Mascarponecreme
150 g mascarpone
2 dl piskefløde
2 spsk floramelis

Pynt
Hindbær
Jordbær
Blåbær
Dumle
Maltesers
Toffifee
Center
Chokolade skildpader
Eller andet lækkert chokolade du godt kan lide.

Det skal du gøre:

Brownie

Start med at bage bunden. Tænd ovnen på 180 grader.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør siderne.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem ud i lidt af sukkeret, så kornene skiller.
Pisk æg, sukker og vanilje luftigt. (Der skal piskes i ca. 5 min.!)
Smelt smør i en gryde over middel varme, når smørret er næsten smeltet, kommes chokoladen i, i mindre stykker, rør rundt en gang i mellem, ind til chokoladen er smeltet, og det er en ens artet masse.
Rør stille rundt i æggemassen, mens du i en tynd stråle hælder chokolademassen i.
Vend her efter melet i. Til sidst vendes de hakkede Dumle i. (Det kan anbefales at komme dem i fryseren i 10 min. inden du skære dem,så klæber de ikke så meget.)

Kom dejen i en springform (jeg bruger en helt almindelig springform på ca. 18 cm. i diameter) og sæt den i ovnen i ca. 30 min. eller ind til en kødnål kommer ud ren. (Husk der godt kan sidde lidt smeltet Dumle på.)
Lad kagen køle helt af inden du kommer creme på.

Rabarber kompot:
Rens og skær rabarber i ca. 2 cm stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og den tomme vaniljestang.
Kog rabarberne ind til de er møre. Smag evt. til om der skal mere sukker i, der er meget forskel på hvor syrlige rabarberne er. Kom den i en skål/bøtte, og sæt den på køl, til den er helt kold.

Mascarponecreme
Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål, og pisk det hele sammen til en ensartet creme.
Pas på ikke at piske for længe, så skiller det, når du røre frugten i. Den skal være lidt tykkere end en flødeskum.

Samling
Vend brownien ud på det fad den skal serveres på.
Vend rabarber og mascarponecreme sammen, og smør det på kagen så den er højest på midten.
Pynt med blåbær, chokolader, hindbær og jordbær som du lyster. Jeg har også tilføjet lidt rød skovsyre.

 Serveres i godt selskab, og til sultne maver 😉

18 Comments

  1. Ditte

    Hej 🙂

    Den ser virkelig lækker ud den kage – kan man bytte rabarberne ud med f.eks jordbær – eller passions frugt?
    Jeg kan ikke finde rabarbaer på det her tidspunkt.

    Reply
    1. Det Glade Køkken Author

      Hej Ditte
      Ja det kan du sagtens, det kan godt være at mængden af frugt skal justeres lidt
      Man kan (i hvert fald i min) få rabarber i Kvickly de ligger på forst sammen med de andre bær.
      Alternativt kan man få det ved Nemlig.com, hvis du alligevel handler der

      Reply
  2. Dorte

    Det er lige kage til min mands 50 års fødselsdag. Men jeg er en bagetumpe…
    Jeg vil lave den i den alm. bradepande 30×40 cm.
    – hvor stor portion browniedej skal jeg beregne til bradepanden?
    – kan kage uden pynt fryses ned?

    Reply
    1. Det Glade Køkken Author

      Hej Pernille
      De gange jeg har lavet den, har jeg pyntet den lige inden den skulle serveres. Hvis den står for længe på køl med slik/chokolade på begynder der at komme kondens på slikket, og så er det bare ikke så spændende. En blød Maltesers er bare ikke så lækker
      Nicoline

      Reply
  3. Lea

    Hejsa.
    Jeg kan ikke få rabarber i Kvickly. Jeg har købt granatæble til det istedet for rabarber. Har du nogle erfaringer med det?
    Hilsen Lea

    Reply
    1. Det Glade Køkken Author

      Hej Lea.
      Jeg har absolut ingen erfaringer med granatæbler, jeg bryder nemlig ikke rigtig om dem
      Men prøv at google granatæble kompot, der komme nogle forskellige bud op, som du sikkert kan bruge. Bare vær obs. på at det ikke må være for tyndt, ellers bliver cremen ikke fast nok i sidste ende.
      Lad mig endelig høre hvordan det går, og ikke mindst hvordan det smager 🙂

      Reply
      1. Lea

        Hejsa
        Jeg endte med at købe granatæble kerner på frost (Kvickly). Piskede fløde, mascapone og flormelis samme og puttede kernerne i. Det smagte skønt. Jeg skal også prøve at lave den med rabarber. Skøn kage.

        Reply
  4. Rebekka

    Hej 🙂

    Jeg forstår ikke helt hvor stor portionen skal være i forhold til hvilken springform man bruger. Synes der står lidt forskellige ting når jeg læser mig igennem opskriften og tidligere kommentar.
    Har jeg forstået det rigtigt hvis jeg har en springform på 28 cm i diameter, at så skal jeg lave dobbeltportion?

    Kagen ser for lækker ud!!

    Reply
    1. Det Glade Køkken Author

      Ja, det er efterhånden lidt forvirrende at finde rundt i 🙂
      Alm. springform (ca. 18-20 cm) = 1 portion
      Stor springform (ca. 28-30 cm) = 2 portioner
      Håber det giver mening 😉
      Dejligt du syntes kagen ser lækker ud, den smagte også rigtig godt.

      Reply
        1. Det Glade Køkken Author

          Lækkert, tag mig gerne hvis du lægger et billede på instagram/facebook så jeg kan se din fine kage 🙂 @detgladekoekken

          Reply
  5. Maja

    Hej!

    Jeg har en springform på 25 cm, tror du jeg kan bruge opskriften som den er? Eller skal den ganges op?

    Og kan jeg smøre rabarber cremen på kagen dagen før jeg servere den, eller er det bedst at vente? 🙂

    Reply
    1. Det Glade Køkken Author

      Hej Maja
      Hmm, jeg ville nok lave 1,5 x brownie, det ville være træls at stå med en tynd bund.
      Det er bedst at vente med at komme cremen på til inden den skal serveres, det er en creme uden husblas, så den er ikke så “holdbar” som en creme med.
      Faktisk laver jeg også først mascarponecremen lige inden servering, da den ikke tager længere tid at lave, end det gør at piske flødeskum 🙂

      Reply
  6. Louise

    Hej 🙂

    Jeg skal lave den her fantastisk kage på lørdag til ca. 25 personer. Jeg har en form der er 37,5×25 cm.
    Hvor mange gange skal jeg gange op med opskriften – 2 eller 3 ?

    Reply

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *