Bagværk, Bradepandekager, Opskrifter

Drømmekage med marcipan

Drømmekage med marcipan

Drømmekage med marcipan

Drømmekage med marcipan

Drømmekage med marcipan – En klassiker

En kage der er så klassisk som en drømekage er, skal der, i min optik, ikke pilles for meget ved.
Det eneste jeg syntes den manglede, var en smule marcipan i bunden, så det har den fået, så her får i opskriften på min udgave af en drømmekage med marcipan.

Kagen passer lige ned i en lille bradepande (du ved dem med låg på som er lige til at tage med), den holder sig fugtig i flere dage, og så er den perfekt at tage med på tur.

Jeg lavede drømmekagen i sidste uge til min svoger og hans kammerater, da de kom og satte telt op til Ellies barnedåb. Jeg tror den faldt i deres smag, der ved i hvertfald kun 3 stykker tilbage da bradepanden kom ind igen.

Er du til lækre bradepandekager, så prøv også min opskrift på kanelkage

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Har du set vores webshop med lækkert bageudstyr?

Drømmekage med marcipan

Drømmekage med marcipan

Klassisk med et twist af marcipan
Udskriv Pinterest
Antal: 16 stk

UDSTYR I SHOPPEN

  • Kagefad
  • Vaniljepasta

Ingredienser

KAGEN

  • 4 Æg
  • 75 g Smør
  • 75 g Marcipan
  • 150 g Sukker
  • 50 g Brun farin
  • 2 dl Mælk
  • 1 Vanilje stang
  • 3 tsk. Bagepulver
  • 300 g Hvedemel
  • 0.5 tsk. Salt

FYLD

  • 120 g Kokosmel
  • 150 g Smør
  • 225 g Brun farin
  • 0.5 dl. Mælk

Sådan gør du

KAGEN

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • I en skål piskes æg, sukker, farin og kornene fra vaniljestangen tykt og luftigt. det tager ca. 5 min.
  • Kom mælk og smør i en gryde, og lun det op til smøren er smeltet helt. Lad det køle.
  • Riv marcipanen groft, og vend det forsigtigt i æggeblandingen.
  • I en ny skål blandes mel, bagepulver og salt. Vend det forsigtigt i æggemassen skiftevis med mælk/smør blandingen. ind til dej er ensartet. Beklæd en bradepande (40 x 30) med bagepapir i bunden og smør siderne.
  • Kom dejen i formen, og bag kagen i 20 min.

FYLDET

  • Mens kagen bager, laves fyldet. I en gryde koges, smør, farin og mælk op. Når smøren er smeltet tages gryden af varmen og kokosmel kommes i.
  • Når kagen har bagt i 20 min. fordeles fyldet på kagen og den bages i yderligere 8 min. Lad kagen køle inden du skærer i den.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering