Bag med, Blandet godter, Chokolade, Kager, Opskrifter

Flødeboller med pistacie bund

Flødeboller med pistacie bund

Flødeboller med pistacie bund

Flødeboller med pistacie bund

Flødeboller med pistacie bund – så er opskriften her ENDELIG!

Nøj det har været en sløv omgang med at få skrevet opskrifter på det sidste
Vi har knoklet løs på webshoppen, kæmpet for at få nye forhandlere, pakket leveringer på livet løs, og når ja, så har vi også lige gravet hele vores have op – hvorfor vokser projekterne altid når man går i gang?

Faktisk har jeg heller ikke haft meget tid, til at være i køkkenet. Jeg kan godt mærke, at jeg SAVNER det rigtig meget.
Jeg kobler helt af når jeg står i køkkenet og bager. Derfor det er efterhånden tiltrængt, at komme i køkkenet igen.

Det er dog blevet til en del flødeboller på det sidste. Dels fordi jeg skulle teste opskrifter af til jer, teste det nye tempereringspulver fra Callebaut – som by the way er MONSTER genialt! Men jeg har også øvet mig, fordi jeg skal lave et flødebolle kursus for nogle damer meget snart, og det glæder jeg mig til!

Flødebolleræs!

De her flødeboller er med klassisk vanilje flødebolleskum, overtrukket med mørk chokolade på en mørdejsbund med pistacie.
De smager monster godt!
Bunden kan du snildt skifte ud med lige præcis den bund du godt kan lide. Vil du gøre det rigtig nemt for dig selv, så kan du købe nogle lækre kiks/småkager. Det kunne fx. være Oreos, cookies, chokoladekiks, mariekiks, havregryns småkager eller noget helt andet.
Mulighederne med flødeboller er heldigvis mange, og jeg kan godt love jer, at der kommer flere opskrifter på flødeboller, for det er mega sjovt at lave.

Men her får I min version på en klassisk flødebolle med et lille twist i bunden.

Opskriften på mørdejen giver nok til 2 portioner flødeboller skum. Jeg anbefaler, at du enten laver alle bundene nu, og så opbevare resten i en lufttæt dåse, de kan holde sig i flere uger. Eller at du laver det antal bunde du skal bruge nu, kommer resten af dejen i en frysepose og fryser det ned til senere.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Flødeboller med pistacie bund

Flødeboller med pistacie bund

Så er der flødebolleræs!
Udskriv Pinterest
Antal: 18 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

MØRDEJSBUND

  • 270 g Hvedemel
  • 50 g Usaltet pistacie
  • 150 g Smør
  • 100 g Flormelis
  • 1 Æg
  • 1 tsk. Vaniljepasta

FLØDEBOLLESKUM

  • 200 g Sukker
  • 100 g Glukose sirup
  • 55 g Vand
  • 120 g Æggehvider
  • 2 tsk. Vaniljepasta
  • 10 g Sukker

CHOKOLADE OVERTRÆK

  • 250 g Callebaut mørk chokolade
  • 40 g Kakaosmør
  • 2.9 g Tempereringspulver

Sådan gør du

MØRDEJSBUND

  • Start med at blende dine pistacie nødder fint i en blender. Der må gerne være små stykker af nødder i, de må bare ikke være større end 1-2 mm, da det så bliver svært at rulle dejen ud.
  • Mel, pistacie nødder, smør og flormelis kommes i en foodprocessor og blendes kort sammen. Tilsæt ægget og vaniljepastaen og kør det kort igen ind til dejen er ensartet. Vend dejen ud på bordet og samle den hurtigt med hænderne.
  • Tænd din ovn på 180ºC varmluft. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til den er ca. 2-3 mm tyk. Læg dejen på køl i 10-15 min.
  • Stik dejen ud i den ønskede størrelse, jeg bruger udstikkeren der er 3,5 eller 5 cm. i diameter. Placer de udstukket cirkler på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 8 min. eller til de bliver let gyldne på toppen. Lad bundene køle helt af på en rist.
  • Opskriften på mørdejen giver nok til 2 portioner flødeboller skum. Jeg anbefaler, at du enten laver alle bundene nu, og så opbevare resten i en lufttæt dåse, de kan holde sig i flere uger. Eller at du laver det antal bunde du skal bruge nu, kommer resten af dejen i en frysepose og fryser det ned til senere.

FLØDEBOLLE SKUM

  • I en kasserolle kommer du sukker (de 200 g.), glukosesirup og vand. Her skal du brug et termometer. Lad massen simre sig op på 117ºC. Men mens massen simre, pisker du dine æggehvider stive med lidt sukker (de 10 g). Til sidst kommer du din vaniljepasta i. De skal piskes helt stive! ca. 3-5 min. Og det kan sagtens gøres med en el-mixer, du behøver ikke bruge en røremaskine.
  • Når sukke massen når 117ºC tager du den af varmen. Mens du pisker med el-mixer/røremaskinen i dine stift pisket hvider, hælder du sukker massen i, i en tynd stråle. Og nu skal der piskes! Du skal piske i ca. 15 min.
  • Pisk ind til hviderne igen er afkølet og til massen er meget sej! Pisker du for lidt, vil dit skum ryge af bundene når du dypper dem i chokoladen. Så pisk pisk pisk!
  • Når din skum er helt sej kommer du den i en sprøjtepose med den ønskede tyl. Sprøjt skummet på dine bunde. Lad dem stå på køkkenbordet mens du gør chokoladen klar.

CHOKOLADE OVERTRÆK

  • Når jeg laver chokoladeovertrækket til flødeboller bruger jeg kakaosmør og mycryo pulver (tempererings pulver). Kakaosmør bruger jeg for at gøre chokoladen tyndere og lettere at arbejde med. Mycryo pulver bruger jeg, fordi jeg er en skovl til at temperere chokolade, og det gør det 1000 gange lettere at få det berømte knæk! Du kan sagtens undlade pulveret, så skal du bare temperere chokoladen som normalt, og ikke som jeg beskriver her under.
  • Start med at komme din fint hakket chokolade og kakaosmør i en skål der kan gå i mikroovnen. Smelt chokoladen i mikroovnen, jeg giver den 20-30 sek. ad gangen ind til det næsten er helt smeltet. Tjek temperaturen på chokoladen, den skal ligge på mellem 40 og 45ºC. Når chokoladen er helt smeltet og temperaturen er mellem 40 og 45ºC lader du den stå og køle til den rammer 34ºC.
  • Mens chokoladen køler vejer du dit tempereringspulver af. Jeg anbefaler at du bruger en fin vægt (en med decimaler). Da det er en meget lille mængde du skal bruge (1% af chokolade vægten)
  • Når temperaturen når 34ºC hælder du pulveret i chokoladen, og røre det godt rundt med en dejskraber, ind til pulveret er smeltet helt ind i chokoladen. Lad det køle til 31-32ºC
  • Hæld chokoladen over i et glas der er bredt nok til at du kan dyppe flødebollerne i det, samtidig med at du holder på flødebollen med fingrene.
  • Dyp flødebollen i chokoladen, så chokoladen dækker siden af mørdejsbunden. Træk flødebollen op og lad den dryppe godt af inden du vender den om, og stiller den på en rist. Lad flødebollerne stå ind til de er hærdet helt op. Stil dem evt. på køl hvis det skal gå lidt hurtigere. Chokolade er op til 12 timer om at hærde helt op. Så selvom knækket ikke er der lige med det samme, så skal det nok komme, hvis du altså har gjort det rigtigt 😉
  • Flødebollerne holder sig fint ved stuetemperatur i op ca. 4-5 dage (her efter plejer der ikke at være flere tilbage;))
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering