Blandet godter, Kager, Mad, Opskrifter, Snacks

Hyldeblomstsaft – sommer på flaske

Hyldeblomstsaft – sommer på flaske

Hyldeblomstsaft – sommer på flaske

Hyldeblomstsaft – sommer på flaske

Hyldeblomstsaft – sommer på flaske

Nu blev det endelig tid til hyldeblomstsaft!
Hyldeblomstsaft er for mig, sommer på flaske. Det smager vanvittig godt, og så er det virkelig nemt at lave.

Da vi, for snart 5 år siden, blev gift. Havde jeg lavet en kæmpe portion hyldblomst saft som blev brugt til velkomstdrinks. Så hver gang jeg laver det bliver jeg også mindet om en helt fantastisk dag. Som du i øvrigt kan læse meget mere om lige her. 

Jeg har længe været på jagt efter hyldeblomster til min saft. De eneste jeg kunne finde stod langs vejen, og dem har jeg bare ikke lyst til at putte i min saft. Så jeg måtte på rov i skoven.
Der var ikke mange buske, og de fleste af dem stod 2 meter inde bag brændenælder der nåede mig til livet.
Men til sidst lykkedes det mig at finde en busk, hvor jeg kunne singe mig bagom, ind mellem en masse træer og andre buske.
Det må have set meget suspekt ud

Hyldeblomstsaft er altså bare lig med sommer.
Den søde smag og den fantastiske duft er der bare ikke meget der slår!
Og jeg får altid lavet for lidt – næsten uanset hvor meget jeg laver.

Men pyt, så er der så meget andet saft, der også smager mega lækkert

TIP
Hyldeblomst saft, danskvand og hvidvin er en rigtig god kombi – jeg siger det bare

Opskriften giver ca. 2,5 L koncentreret saft.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Har du set vores webshop med lækkert bageudstyr?

Hyldeblomstsaft – sommer på flaske

Hyldeblomstsaft – sommer på flaske

Sommer i et glas
Udskriv Pinterest
Antal: 2 L

Ingredienser

  • 50 Hyldeblomst skærme
  • 2 Citron
  • 4 Lime
  • 3 spsk. Citronsyre
  • 1 kg. Sukker
  • 1 kg. Rørsukker
  • 2 L Kogende vand
  • Efter behov Atamon

Sådan gør du

DAG 1

  • Start med at klippe blomsterne fra stilkene, jo mere stilk der er, jo mere bitter bliver saften .Inden du klipper skærmene, så sørg for at ryste dem godt, så de små dyr kommer ud. Du skal ikke vaske blomsterne, da du på den måde vasker en stor del af smagen ud. Derfor er det også vigtigt, at du finder blomster der ikke har stået op ad en befærdet landevej.
  • Kog 2 liter vand. Find en stor skål/gryde frem og læg de afklippet blomster i bunden.
  • Skær citroner og limefrugter i tynde skiver, og fordel dem over blomsterne. Drys citronsyre og sukker hen over. Når vandet koger hældes det over, og der røres rundt.
  • Læg låg på gryden, eller dæk skålen til med husholdningsfilm. Stil det i køleskabet eller et køligt rum i 3 dage.

DAG 3

  • Find de flasker frem din saft skal hældes over på. Jeg kommer ca. 1 spsk. atamon og 1-2 dl. varmt vand ned i hver flaske, sætter prop på, og ryster det rundt, inden jeg hælder det ud.
  • Inden du sigter din saft, så giv lige lime/citron skiverne et godt klem, så alt saften kommer ud af dem. Hæld saften gennem et rent klæde, læg evt. klædet i et dørslag så er det lettere at styre.Fordel saften i flaskerne med en tragt.
  • Opbevares på køl.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering