Jordbærtærte med mascarpone
Jordbærtærte med mascarpone
Jordbærtærte er en klassiker der findes uendeligt mange versioner af. Min version er let og lækker med mascarponecreme, kransekage, mazarin, chokolade og selvfølgelig massere af friske jordbær på toppen! Jeg elsker den sprøde bund sammen med mazarin massen og kransekagen.
Tak fordi du læser med
Du kan følge med på Instagram her og facebook her
Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her
UDSTYR I SHOPPEN
Ingredienser
DEJEN
- 110 g Smør
- 80 g Flormelis
- 30 g Mandelmel
- 1 Æg
- 0.5 Vanilje stang
- 235 g Hvedemel
- 1 tsk. Salt
MAZARIN MASSE
- 150 g Marcipan
- 2 Æg
- 50 g Smør
- 60 g Sukker
- 40 g Mørk chokolade
KRANSEKAGE MASSE
- 230 g Marcipan
- 60 g Rørsukker
- 70 g Past. æggehvide
MASCARPONECREAME
- 250 g Mascarpone
- 3 dl Fløde
- 1 Vanilje stang
- 2 spsk. Flormelis
ANDET
- 500 g Jordbær
Sådan gør du
DEJEN
- Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen. Pas på ikke at piske blandingen. Tilsæt resten af melet (175 g) og salt, bland tingene sammen hurtigt, og stop så snart dejen er ensartet.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca, 2-3 mm tyk. Læg den udrullede dej i køleskabet i ca. 30 min.
- Mens dejen køler laver du mazarin massen og kransekage massen. Tænd ovnen på 180ºC
MAZARIN MASSE
- Bland alle ingredienserne til mazarin massen sammen (undtaget chokoladen). Sæt det til side.
KRANSEKAGE MASSE
- Ælt alle ingredienserne sammen, og kom dem i en sprøjtepose med stjerne tyl.
DEJEN
- Tag den nu kolde tærte dej ud af køleskabet, lad den varme op i et par min. så den ikke knækker når du placere den i tærteformen.
- Spray din tærteform (gerne en form med løs bund) og placer din dej i formen. Sørg for at dejen bliver trykket fast til kanterne (ikke mase) skær det overskydende dej af. Hæld mazarin massen ud over bunden, og fordel det jævnt. Drys den hakkede chokolade over. Forbag tærten i ovnen i ca. 15 min.
- Tag tærten ud og sprøjt kransekage massen rundt i kanten af tærten. Stil den tilbage i ovnen i ca. 10-15 min. Eller ind til den begynder at blive gylden. Tilsidst skal du holde godt øje med kransekagen, da det hurtigt brænder på. Lad kagen køle helt af, og befri den så fra formen og placer den på et fad.
TOPPING (MASCARPONECREME)
- Pisk alle ingredienserne sammen til en tyk creme og placer den oven på kagen.
- Pynt med jordbær og evt. spiselige blomster som du ønsker det. Nydes i godt selvskab på en forårs/sommer lun terrasse.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!