Andet sødt, Bag med, Bagværk, bær, Blandet godter, Kager, Lagkage, Opskrifter

Jordbærtærte med mascarpone

Jordbærtærte med mascarpone

Jordbærtærte med mascarpone

Jordbærtærte med mascarpone

Jordbærtærte med mascarpone

Jordbærtærte er en klassiker der findes uendeligt mange versioner af. Min version er let og lækker med mascarponecreme, kransekage, mazarin, chokolade og selvfølgelig massere af friske jordbær på toppen! Jeg elsker den sprøde bund sammen med mazarin massen og kransekagen.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Jordbærtærte med mascarpone

Jordbærtærte med mascarpone

Let og lækker jordbærtærte
Udskriv Pinterest
Antal: 10 personer

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

DEJEN

  • 110 g Smør
  • 80 g Flormelis
  • 30 g Mandelmel
  • 1 Æg
  • 0.5 Vanilje stang
  • 235 g Hvedemel
  • 1 tsk. Salt

MAZARIN MASSE

  • 150 g Marcipan
  • 2 Æg
  • 50 g Smør
  • 60 g Sukker
  • 40 g Mørk chokolade

KRANSEKAGE MASSE

  • 230 g Marcipan
  • 60 g Rørsukker
  • 70 g Past. æggehvide

MASCARPONECREAME

  • 250 g Mascarpone
  • 3 dl Fløde
  • 1 Vanilje stang
  • 2 spsk. Flormelis

ANDET

  • 500 g Jordbær

Sådan gør du

DEJEN

  • Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen. Pas på ikke at piske blandingen. Tilsæt resten af melet (175 g) og salt, bland tingene sammen hurtigt, og stop så snart dejen er ensartet.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca, 2-3 mm tyk. Læg den udrullede dej i køleskabet i ca. 30 min.
  • Mens dejen køler laver du mazarin massen og kransekage massen. Tænd ovnen på 180ºC

MAZARIN MASSE

  • Bland alle ingredienserne til mazarin massen sammen (undtaget chokoladen). Sæt det til side.

KRANSEKAGE MASSE

  • Ælt alle ingredienserne sammen, og kom dem i en sprøjtepose med stjerne tyl.

DEJEN

  • Tag den nu kolde tærte dej ud af køleskabet, lad den varme op i et par min. så den ikke knækker når du placere den i tærteformen.
  • Spray din tærteform (gerne en form med løs bund) og placer din dej i formen. Sørg for at dejen bliver trykket fast til kanterne (ikke mase) skær det overskydende dej af. Hæld mazarin massen ud over bunden, og fordel det jævnt. Drys den hakkede chokolade over. Forbag tærten i ovnen i ca. 15 min.
  • Tag tærten ud og sprøjt kransekage massen rundt i kanten af tærten. Stil den tilbage i ovnen i ca. 10-15 min. Eller ind til den begynder at blive gylden. Tilsidst skal du holde godt øje med kransekagen, da det hurtigt brænder på. Lad kagen køle helt af, og befri den så fra formen og placer den på et fad.

TOPPING (MASCARPONECREME)

  • Pisk alle ingredienserne sammen til en tyk creme og placer den oven på kagen.
  • Pynt med jordbær og evt. spiselige blomster som du ønsker det. Nydes i godt selvskab på en forårs/sommer lun terrasse.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering