Bagværk, Kager, desserter og andre søde sager, Opskrifter

Jordbærtærte med mascarpone


Let og lækker jordbærtærte med mascarponecreme, kransekage, mazarin, chokolade og selvfølgelig massere af friske jordbær på toppen!

Til 10 personer

Det skal du bruge:
Dejen:

110 g smør, blødt
80 g flormelis
30 g mandelmel eller fint blendede mandler
1 æg
Kornene af 1/2 vaniljestang
235 g hvedemel
1 tsk. salt

Mazarin masse:
75 g marcipan
1 lille æg
25 g smør
30 g sukker
40 g mørk grofthakket chokolade

Kransekage masse:
130 g marcipan
30 g rørsukker
30 g æggehvide

Mascarponecreme
250 g mascarpone
2,5 dl. fløde
1 god stang vanilje, hvis det er fesent med kornene så tag 2 stænger.
2 spsk flormelis

Andet
ca. 500 g jordbær

Det skal du gøre:

Dejen:
Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen. Pas på ikke at piske blandingen.
Tilsæt resten af melet (175 g) og salt, bland tingene sammen hurtigt, og stop så snart dejen er ensartet.
Del dejen i 2 lige store portioner.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca, 2-3 mm tyk.
Læg den udrullede dej i køleskabet i ca. 30 min.

Mens dejen køler laver du mazarin massen og kransekage massen.
Tænd ovnen på 180ºC

Mazarin masse:
Bland alle ingredienserne til mazarin massen sammen (undtaget chokoladen).
Sæt det til side.

Kransekage masse:
Ælt alle ingredienserne sammen, og kom dem i en sprøjtepose med stjerne tyl.

Tag den nu kolde tærte dej ud af køleskabet, lad den varme op i et par min. så den ikke knækker når du placere den i tærteformen.
Spray din tærteform (gerne en form med løs bund) og placer din dej i formen. Sørg for at dejen bliver trykket fast til kanterne (ikke mase) skær det overskydende dej af.
Hæld mazarin massen ud over bunden, og fordel det jævnt. Drys den hakkede chokolade over.
Forbag tærten i ovnen i ca. 15 min.

Tag tærten ud og sprøjt kransekage massen rundt i kanten af tærten. Stil den tilbage i ovnen i ca. 10-15 min. Eller ind til den begynder at blive gylden. Tilsidst skal du holde godt øje med kransekagen, da det hurtigt brænder på.
Lad kagen køle helt af, og befri den så fra formen og placer den på et fad.

Mascarponecreme
Pisk alle ingredienserne sammen til en tyk creme og placer den oven på kagen.
Pynt med jordbær og evt. spiselige blomster som du ønsker det.
Nydes i godt selvskab på en forårs/sommer lun terrasse.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *