Bag med, bær, Blandet godter, Chokolade, Kager, Opskrifter

Juleflødeboller med kirsebær

Juleflødeboller med kirsebær

Juleflødeboller med kirsebær

Juleflødeboller med kirsebær

Juleflødeboller med kirsebær, marcipanbunde, overtrukket med hvid chokolade og pyntet med glimmer.

Flødebollerne er lækre, fluffy og smager himmelsk af kirsebær og marcipan – lige til at komme i julestemning af.

Juleflødeboller er slet ikke så svære som de måske ser ud. Det vigtigste er at du følger opskriften, er tålmodig og bruger et termometer!

Når man skal lave skummet, er det vigtigt at din skål og dit piskeris er 100% rent og fri for fedt.

Er du glad for en god flødebolle, vil du måske også syntes godt om disse lækre flødeboller med vaniljeskum og pistacie bunde

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Juleflødeboller med kirsebær

Juleflødeboller med kirsebær

En bid af julen
Udskriv Pinterest
Antal: 25 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

Marcipan bunde

  • 250 g Marcipan
  • Flormelis

Flødebolleskum

  • 240 g Sukker
  • 120 g Glukose sirup
  • 70 g Amarena kirsebær sauce
  • 130 g Æggehvider
  • 20 g Sukker
  • 2 Tsk Frysetørret kirsebær pulver

CHOKOLADE OVERTRÆK

  • 300 g Hvid chokolade
  • 50 g Mycryo/kakaosmør
  • 3,5 g Mycryo

Sådan gør du

Marcipan bunde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Beklæd 1 bageplade med bagepapir. Rul marcipanen ud i ca 4-5 mm tykkelse. Udstik cirkler i Ø 5 cm Marcipan flyder ikke ud, derfor behøver du ikke have mere end 1-2 cm mellembundene. Jeg kan have 24 bunde på en bageplade
  • Bag bundene i 8 min. til de begynder at blive gyldne i kanten, de skal stadigvære lyse, ellers bliver de helt hårde når de køler af.

Flødebolleskum

  • I en gryde kommer du 240 g sukker, glukosesirup, amarena kirsebær sauce (si bærrene fra). Kog sukkermassen op til 118ºC uden at røre i det. Mens massen begynder at koge sætter du dine hvider til at piske.
  • Hviderne piskes til en skum, når de begynder at skumme kommer du de 20 g sukker i. Hviderne skal piskes helt stive.
  • Når sukkermassen rammer 118º tages den af varmen. Hæld sukkermassen i de stivpiskede hvider. Hæld sukkermassen i, i en tynd stråle mens der piskes videre med fuld styrke.
  • Pisk videre i ca. 5-10 min. til massen er tyk, sej og siger en hul lyd. Tiden afhænger meget af hvilken maskine du bruger, så kig på massen frem for tiden.
  • Fyld skummet i en sprøjtepose med din ønskede tyl. Jeg har brugt en S18 tyl (du finder den på webshoppen).
  • Sprøjt skummet på de kolde bunde. Når du sprøjter dine flødeboller op, er det vigtigste at du holder din sprøjtepose lige på bunden, holder et jævnt tryk på posen og fører posen opad i et jævnt tempo.
  • Når du vil afslutte din flødebolle slipper du trykket, og efterfølgende hiver du din sprøjtepose op fra flødebollen. Lad flødebollerne stå på en rist mens du temperere din chokolade.

CHOKOLADEOVERTRÆK

  • I en skål smelter du 300 g hvid chokolade og 50 g kakaosmør (eller mycryo det kommer ud på et) til mellem 40 og 45ºC i mikroovnen. Når alt er smeltet, lader du temperaturen falde til 36º, hvorefter du tilføjer 3,5 g mycryo. Nu skal du røre rundt, indtil alt pulveret er smeltet, og chokoladen rammer 29ºC, hvorefter chokoladen er klar til brug
  • Hæld chokoladen i en kop eller et krus der er stort nok til flødebollen og finefingre. Dyp dine flødeboller i chokoladen, sørg for at chokoladen dækker alt skummet, også lidt op af siderne på bunden.
  • Lad flødebollerne dryppe af inden du vender dem om og stiller dem på en rist. Pynt flødebollerne som du lyster det. Jeg har pyntet med lidt krymmel fra funcakes og glimmer.
  • Lad chokoladen sætte sig helt inden du flytter på dem. Opbevar flødebollerne i en condi bøtte eller anden lufttæt bøtte ved stuetemperatur
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering