Bag med, bær, Blandet godter, Chokolade, Kager, Opskrifter

Juleflødeboller med kirsebær

Juleflødeboller med kirsebær

Juleflødeboller med kirsebær

Juleflødeboller med kirsebær

Juleflødeboller med kirsebær, marcipanbunde, overtrukket med hvid chokolade og pyntet med glimmer.

Flødebollerne er lækre, fluffy og smager himmelsk af kirsebær og marcipan – lige til at komme i julestemning af.

Juleflødeboller er slet ikke så svære som de måske ser ud. Det vigtigste er at du følger opskriften, er tålmodig og bruger et termometer!

Når man skal lave skummet, er det vigtigt at din skål og dit piskeris er 100% rent og fri for fedt.

Er du glad for en god flødebolle, vil du måske også syntes godt om disse lækre flødeboller med vaniljeskum og pistacie bunde

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Juleflødeboller med kirsebær

Juleflødeboller med kirsebær

Jul i form af en flødebolle
Udskriv Pinterest
Antal: 20 stk

UDSTYR I SHOPPEN

  • Sprøjteposer
  • Kakaosmør
  • Rund udstikker
  • Frysetørret pulver
  • Condi bøtter
  • Rist
  • krymmel
  • Glimmer

Ingredienser

BUNDE

  • 250 g Marcipan
  • Flormelis

FLØDEBOLLESKUM

  • 240 g Sukker
  • 120 g Glukose sirup
  • 70 g Amarena kirsebær sauce
  • 130 g Æggehvider
  • 20 g Sukker
  • 2 tsk. Frysetørret kirsebær pulver

CHOKOLADE OVERTRÆK

  • 300 g Hvid chokolade
  • 50 g Mycryo/kakaosmør
  • 3,6 g Mycryo

Sådan gør du

MARCIAPN BUNDE

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Beklæd 1 bageplade med bagepapir.
  • Rul marcipanen ud i ca 4-5 mm tykkelse.Udstik cirkler i Ø 5 cm. og læg dem på en bageplade. Marcipan flyder ikke ud, derfor behøver du ikke have mere end 1-2 cm mellem bundene.
  • Bag bundene i 8 min. til de begynder at blive gyldne i kanten, de skal stadig være lyse, ellers bliver de helt hårde når de køler af.

FLØDEBOLLESKUM

  • I en gryde kommer du 240 g sukker, glukosesirup, amarena kirsebær sauce (si bærrene fra). Kog sukkermassen op til 118ºC uden at røre i det. Mens massen begynder at koge sætter du dine hvider til at piske.
  • Hviderne piskes til en skum, når de begynder at skumme kommer du de 20 g sukker i. Hviderne skal piskes helt stive.
  • Når hviderne er pisket helt stive og sukkermassen rammer 118º hælder du sukkermassen i hviderne. Hæld sukkermassen i, i en tynd stråle mens der piskes hvidere med fuld styrke.
  • Pisk videre i ca. 10 min. til massen er sej, tyk og siger en hul lyd når den pisker på maskinen. Kom kirsebær pulveret i, og pisk det kort op.
  • Fyld skummet i en sprøjtepose med en stor tyl. Jeg bruger oftest en S18 tyl (du finder den på webshoppen). Sprøjt skummet på de kolde bunde.
  • Når du sprøjter dine flødeboller op, er det vigtigste at du holder din sprøjtepose lige på bunden, holder et jævnt tryk på posen og fører posen opad i et jævnt tempo. Når du vil afslutte din flødebolle slipper du trykket, og efterfølgende hiver du din sprøjtepose op fra flødebollen. Hvis den hænger ved flødebollen så den bliver løftet væk fra underlaget, så ryst posen en lille smule og lad flødebollen falde ned på underlaget.
  • Lad flødebollerne stå på en rist mens du temperere din chokolade.

CHOKOLADE OVERTRÆK

  • I en skål smelter du 300 g hvid chokolade og 50 g kakaosmør (eller mycryo det kommer ud på et) til mellem 40 og 45ºC i mikroovnen. Når alt er smeltet lader du temperaturen falde til 34º hvor efter du tilføjer 3,5 g mycryo. Nu skal du røre rundt ind til alt pulveret er smeltet, og chokoladen rammer 28ºC
  • Hæld chokoladen i en kop eller et krus. Dyp dine flødeboller i chokoladen, sørg for at chokoladen dækker alt skummet og også lidt op af siderne på bunden. Lad flødebollerne dryppe af inden du vender dem om og stiller dem på en rist.
  • Pynt flødebollerne som du lyster det. Jeg har pyntet med lidt krymmel fra funcakes og glimmer fra Rainbow dust. Begge dele kan købes i shoppen. Lad chokoladen sætte sig helt inden du flytter på dem.
  • Opbevar flødebollerne i en condi bøtte ved stuetemperatur.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering