Bag med, bær, Blandet godter, Chokolade, Højtider, Opskrifter

Juleskumfiduser med kirsebær

Juleskumfiduser med kirsebær

Juleskumfiduser med kirsebær

Juleskumfiduser med kirsebær

Juleskumfiduser med smag af kirsebær, overtrukket med mørk chokolade og hakkede mandler.

Skumfiduserne er lækre seje og luftige, og smagen af kirsebær, chokolade og mandler er den perfekte julekombination!

Juleskumfiduser er slet ikke så svære at lave, som de måske ser ud. Det vigtigste er, at du følger opskriften, er tålmodig og bruger et termometer!

Når man skal lave skummet, er det vigtigt at din skål og dit piskeris er 100% rent og fri for fedt.

Er du glad for juleskum, vil du måske også syntes godt om disse lækre juleflødeboller med kirsebærskum og marcipanbunde

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Juleskumfiduser med kirsebær

Juleskumfiduser

En bid jule skum
Udskriv Pinterest
Antal: 25 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

Skumfidusskum

  • 240 g Sukker
  • 120 g Glukose sirup
  • 70 g Amarena kirsebær sauce
  • 130 g Æggehvider
  • 20 g Sukker
  • 2 Tsk Frysetørret kirsebær pulver
  • 7 Bl Husblas

CHOKOLADE OVERTRÆK

  • 300 g Mørk chokolade (54%)
  • 30 g Mycryo/kakaosmør
  • 3,3 g Mycryo
  • Groft hakkede mandler

Sådan gør du

Skumfidusskum

  • Læg din husblas i blød, i rigeligt med koldt vand.
  • I en gryde kommer du 240 g sukker, glukosesirup, amarena kirsebær sauce (si bærrene fra). Kog sukkermassen op til 118ºC uden at røre i det. Mens massen begynder at koge sætter du dine hvider til at piske.
  • Hviderne piskes til en skum, når de begynder at skumme kommer du de 20 g sukker i. Hviderne skal piskes helt stive.
  • Når sukkermassen rammer 118º tages den af varmen og opløser din husblas her i. Hæld sukkermassen i de stift piskede hvider. Hæld sukkermassen i, i en tynd stråle mens der piskes videre med fuld styrke. Tilsæt det frysetørret kirsebær pulver.
  • Pisk videre i ca. 10 min. til massen er tyk og trækker spor.
  • Fyld skummet i en sprøjtepose med din ønskede tyl. Jeg har brugt en S12 tyl (du finder den på webshoppen).
  • Find er stykke bagepapir frem og drys det med et godt lag flormelis.
  • Sprøjt din skumfidusmasse ud på bagepapiret i de ønskede størrelser.
    Slut af med at drysse flormelis gennem en sigte over dine skumfiduser. Lad dem stå i min. 3-4 timer og tørre, gerne til dagen efter, inden du dypper dem i chokolade.

CHOKOLADEOVERTRÆK

  • I en skål smelter du 300 g mørk chokolade og 30 g kakaosmør (eller mycryo det kommer ud på et) til mellem 40 og 45ºC i mikroovnen. Når alt er smeltet, lader du temperaturen falde til 36º, hvorefter du tilføjer 3,3 g mycryo. Nu skal du røre rundt, indtil alt pulveret er smeltet, og chokoladen rammer 31ºC, hvorefter chokoladen er klar til brug
  • Hæld chokoladen i en kop eller et krus og dyp dine skumfiduser i chokoladen.
    Drys med hakkede mandler.
  • Sæt skumfiduserne på et stykke bagepapir og lad chokoladen sætte sig.
  • Opbevares i en lufttæt bøtte ved stuetemperatur.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

2 thoughts on “Juleskumfiduser med kirsebær

  1. Louise wejnrik siger:

    Vil man kunne lave dem med jordbær eller hindbær smag?😀

    1. Det Glade Køkken siger:

      Ja det kan man sagtens 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering