Andet sødt, Bagværk, Blandet godter, Brød og boller, Kager, Klassiker, Opskrifter

Kanelstang med remonce og creme

Kanelstang med remonce og creme2

Kanelstang med remonce og creme

Kanelstang med remonce og creme2

Kanelstang med remonce og creme

Jeg kan næsten smage den bare ved at kigge på billedet. En blød, lækker og smørfyldt dej. Fyldt op med mere smør, sukker og kanel. Og får at gøre det ekstra lækkert, en omgang vaniljecreme.

Dejen er præcis den samme som til mine lækre bamseboller  den kan nemlig varieres i det uendelige.
Stangen gør sig ekstra godt med lidt mandelflager og en klassisk glasur på toppen.

Når jeg laver kanelstang med remonce og creme, bager jeg den i en aluform, den gør det utrolig nemt at holde fyldet inde i kagen, samt for kagen at holde formen.

Den kan sagtens bages på en bageplade, men man vil ikke opnår det samme lige resultat.

Husk at tjekke alle mine kurser ud, der kommer løbende nye kurser og datoer.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Kanelstang med remonce og creme

Kanelstang med remonce og creme

Bedre end bagerens!
Udskriv Pinterest
Antal: 3 stænger

UDSTYR I SHOPPEN

  • Folie forme
  • Rullepind
  • Silikone bagemåtte

Ingredienser

DEJ

  • 100 g Vand
  • 125 g Mælk
  • 30 g Gær
  • 1 Æg
  • 40 g Sukker
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 475 g Hvedemel
  • 120 g Smør - blødt
  • 1 tsk. Salt

REMONCE

  • 200 g Smør - blødt
  • 200 g Sukker
  • 15 g Kanel

CREME

  • 1 pose Dr. Oetker Øko kagecreme

PENSLING

  • 1 Æg
  • 1 spsk. Vand
  • 1 nip Salt

Sådan gør du

KAGECREME

  • Forbered din kagecreme, så den kan nå at køle af inden du skal bruge den.Jeg vil helt sikkert anbefale dig at lave den fra bunden, det giver det bedste resultat.Jeg bruger altid Annemette Voss' opskrift.
  • Har du ikke mod på at kaste dig ud i kagecreme fra bunden, vil jeg anbefale dig at bruge øko kagecremen fra dr. Oetket. Den skal nemlig koges op, og kan gøres bage stabil.Husk når du sætter din creme på køl, at lægge film helt ned oven på cremen, så den ikke danner skorpe og kondens.

DEJEN

  • Lun mælk og vand op til det er håndlunt. Jeg plejer at gøre det i mikroovnen.Opløs gæren her i.
  • Tilsæt æg, sukker og kardemomme.Rør det let rundt.
  • Tilsæt nu 300 g af din mel og kør det et minut eller to på røremaskinen.Har du ikke en røremaskine må du fatte grydeskeen eller din el-mixer med dejkrogene på.
  • Tilsæt nu det bløde smør af 3-4 omgange mens du røre i dejen.
  • Når smøret er rørt ud i dejen tilsætter du saltet
  • Tilsæt resten af melet, men hold lidt tilbage for at undgå at de bliver tørre.Der er forskel på mel og på hvilken mælk du bruger.Det er altid en god idé at tilsætte melet lidt ad gangen til dit brød.
  • Bruger du en røremaskine skal dejen æltes på fuld styrke nu, husk at holde fast i maskinen så den ikke hopper ned 😉
  • Dejen skal køre på maskinen til den begynder at kravle op ad dejkrogen, den klasker mod skålens kanter når maskinen kører, den skal være glat og blank og så skal du kunne lave et lille vindue i din dej ved at strække dejen ud mellem fine fingre.
  • Er dejen æltet for lidt vil vinduet gå i stykker inden det kan dannes, dejen vil se nubret ud og den vil ikke være blank og glat.hvis du har æltet i 5-10 min. og dejen stadig er meget våd og ikke opfylder ovenstående kriterier, så tilsæt lidt mere af det mel du har holdt tilbage. Men tilsæt endelig ikke mere mel end hvad der står i opskriften.
  • Når dejen er æltet kommer du en pose/badehætte eller andet der holder fugten inde over skålen.Jeg vil ikke anbefale dig at bruge et viskestykke, det får dejen til at tørre ud.Stil dejen til at hæve til dobbelt størrelse, ca. 45 min.

REMONCE

  • Bland det bløde smør, sukker og kanel godt sammen med en elmixer.Massen skal være blød og "smørbar"

DEJEN

  • Når din dej har hævet, tager du den ud på et let mel drysset bord. Her er det også vigtigt at du ikke kommer for meget mel på bordet eller dine fingre.
  • Rul dejen ud i ca. 3-4 mm tykkelse ca. 30 x 60 cm.
  • Smør remoncen ud på dejen med en palet, i et jævnt lag.Smør nu den afkølet kagecreme ud oven på. Jeg bruger ca. 3/4 dele af cremen (både fra pose og fra Annemettes opskrift)Kommer du det hele på, vil det være svært at rulle den.
  • Rul nu din dej på den lange led, som når du laver kanelsnegle.Husk at rulle den stramt, men pas på du ikke får hevet så meget i dejen at den knækker, så hellere at den ikke er rullet for stramt.
  • Med en skarp kniv deler du rullen i 3 lige lange dele.Placer hver del i en smurt form.Stræk dejen en anelse, hvis den ikke er lige så lang som formen.Har du ikke folie formene, kan de sagtens bages på en bageplade, men de vil ikke blive lige så lige og saftige, da fyldet vil løbe ud.
  • Med en saks klipper du nu skråt ned i dejen. Du skal ikke klippe helt igennem.Hver gang du har klippet vipper du skiftevis dejen ud til siderne.Se evt. videoen nederst, hvor jeg viser hvordan man gør.
  • Stil stængerne til hævning med en let meldrysset pose over i ca. 45-60 min.Opvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.

PENSLING

  • Bland æg, vand og salt sammen og pensel dine stænger med æg når de er færdige med at hæve.
  • Bages midt i ovnen i ca. 12-15 min.Stil evt. formene på et stykke bagepapir så der ikke drypper remonce ned i din ovn.
  • Lad dem køle af og pynt et. med glasur.Kagerne holder sig friske i mange dage, så de kan sagtens bages dagen i forvejen.Skal du ikke bruge 3 stænger på en gang, kan du med fordel fryse stængerne ned inden sidste hævning, eller efter de har bagt.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

One thought on “Kanelstang med remonce og creme

  1. Camilla Sonja Strauss Dimon siger:

    Hej.
    Hvor ser jeg videoen henne ? Er da ikke her nederst ?
    Lyder mega lækkert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering