Bag med, Blandet godter, Chokolade, Højtider, Kager, Opskrifter

Karameller med chokoladeovertræk

Karameller med chokoladeovertræk

Karameller med chokoladeovertræk

Karameller med chokoladeovertræk

karameller med chokoladeovertræk

De her karameller med chokoladeovertræk smager så englene synger! Chokoladen er sprød uden på, og karamellen er sej inden i – lige som en karamel skal være i min bog!

Det bedste af det hele er næsten, at de er virkelig nemme at lave.
Ja, det tager lidt tid at koge karamellen, men det er bestemt det hele værd.

Så har du et termometer og lidt tålmodighed, så kast dig ud i det, du vil ikke fortryde det.

De her lækre pebernødder er helt sikkert også noget for dig.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Karameller med chokoladeovertræk

karameller med chokoladeovertræk

Seje karameller med chokoladeovertræk
Udskriv Pinterest
Antal: 30 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

  • 2.5 dl Fløde
  • 60 g Glukose sirup
  • 200 g Sukker
  • 25 g Smør
  • 250 g Chokolade

Sådan gør du

  • Kom fløde, glukosesirup, sukker og smør i en gryde over lav varme og lad det hele smelte sammen.
  • Når det hele er smeltet skruer du op for varmen (middel-høj varme)
  • Husk at røre i massen, så den ikke brænder på.
  • Når karamellen når 122Cº hældes den i en lille firkantet form (12 x 20 cm var min form) beklædt med bagepapir. Ønsker du store tykke karameller skal du selvfølgelig bruge en mindre form. Mine karameller er ca. 1 x 1 x 2 cm store, hvilket jeg syntes passer perfekt.
  • Kom formen i køleskabet og lad karamellen sætte sig min. 2 timer. Når karamellen har sat sig, kan du skære den ud i passende stykker og overtrække den med tempereret chokolade.
  • Når jeg tempererer chokolade hakker jeg min chokolade fint, og kommer 2/3 dele i en skål og smelter det stille og roligt i mikroovnen giv det 10-15 sek. ad gangen ind til det er smeltet helt. Den resterende 1/3 af chokoladen der ikke er smeltet kommes i en skål.
  • Hæld noget af den smeltet chokolade over den finthakket chokolade, og lad de to smelte sammen. Smeltet chokoladen ikke helt, så tilsæt lidt mere af den smeltet chokolade. Men husk, det tager tid for chokoladen at smelte.
  • Når chokoladen er helt smeltet kan du dyppe dine karameller i chokoladen. Sæt dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen sætte sig inden du flytter på karamellerne.
  • Jeg opbevarer mine karameller på køl, da jeg elsker når de er seje.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering