Bagværk, Bradepandekager, Opskrifter

Kanelkage – klassisk, saftig og svampet

Kanelkage – klassisk, saftig og svampet

Kanelkage – klassisk, saftig og svampet

Kanelkage – klassisk, saftig og svampet

Kanelkage – klassisk, saftig og svampet

Hvem elsker ikke en god kanelkage? Det gør jeg i hvert fald.

En kanelkage er måske ikke lige så fancy som en fin mousse kage eller en cheesecake med spejlblank gelé. Men når det kommer til smag, så syntes jeg sagtens en kanelkage kan konkurrerer med alle de fine lidt mere avanceret kager. For hold nu k*ft hvor smager den altså bare lækkert!

Blød, svampet, sød og med en smule bitterhed fra kaffen i glasuren – jeg ELSKER det!

Og så lad os lige slå et slag for de klassiske bradepandekager – de er jo geniale. De er super nemme at tage med, de skal ikke på køl, de kræver ingen fancy forme og så er det nemt at lave store portioner.

Jeg vil det næste stykke tid komme med mine bud på lækre bradepandekager. så lad mig høre hvis der er en special kage i mangler en god opskrift på, skriv til mig på instagram, facebook eller i kommentar sporet under opskriften – jeg glæder mig til at høre fra jer!

Er du til lækre bradepandekager, så vil du helt sikkert også kunne lide Kirstens kage

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Har du set vores webshop med lækkert bageudstyr?

Kanelkage – klassisk, saftig og svampet

Kanelkage – klassisk, saftig og svampet

En klassiker behøver ikke ny fortolkning
Udskriv Pinterest
Antal: 16 stk

Ingredienser

KAGEN

  • 175 g Smør - blødt
  • 350 g Sukker
  • 50 g Brun farin
  • 5 tsk. Kanel
  • 500 g Hvedemel
  • 0.5 tsk. Salt
  • 2.5 tsk. Natron
  • 6 dl. Kærnemælk

GLASUR

  • 75 g Smør
  • 375 g Flormelis
  • 1.5 spsk. Kakao
  • 0.5 spsk. Instant kaffepulver
  • 0.5 dl. Vand

Sådan gør du

KAGEN

  • Tænd ovnen på 200ºC alm. ovn (180ºC varmluft). Det bløde smør, sukker og brun farin piskes godt sammen.
  • Bland mel, kanel, natron og salt sammen i en skål og si det, så der ikke kommer klumper i dejen. Rør melblandingen i smør massen skiftevis med kærnemælken. Rør til der ikke er flere mel klumper. Hæld dejen i en smurt lille bradepande (ca. 40 x 30 cm.)
  • Bag kagen i ovnen i ca. 30 min. test om kagen er færdig ved at stikke en tandstik/strikkepind i kagen, sidder der dej rester på så giv kagen et par min. og test så igen. Lad kagen køle mens du laver glasuren.

GLASUR

  • Smelt smøret i en lille gryde eller i mikroovnen. Bland smeltet smør, flormelis, kako pulver, vand og instant kaffepulver sammen til en tyk glasur. Når kagen er afkølet hældes glasuren på.
  • Vent med at skære i kagen til glasuren har sat sig, ellers ender det over det hele. Sæt evt. kagen i køleskabet til glasuren har sat sig.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *