Andet sødt, Bag med, Bagværk, bær, Blandet godter, Kager, Klassiker, Opskrifter

Walesstang – klassisk og godt

Klassisk walesstang

Walesstang – klassisk og godt

Klassisk walesstang

Walesstang – klassisk og godt

En klassisk walesstang går man aldrig galt i byen med.
Det smager fantastisk til enhver anledning, og gør sig særligt godt til eftermiddagskaffen.
En walesstang er slet ikke så avanceret at lave som den måske ser ud – så giv dig endelig i kast med denne lækre sag.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Klassisk walesstang

Klassisk walesstang

Klassisk men godt
Udskriv Pinterest
Antal: 2 Stænger

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

VANDBAKKELSE

  • 150 g Smør
  • 3 dl. Vand
  • 1 spsk. Sukker
  • 150 g Hvedemel
  • 4 Æg

ANDET

  • 1 Kagecreme - fra pose
  • 8 dl. Fløde
  • 60 g Flormelis
  • 1 Vanilje stang
  • Syltetøj efter smag
  • Friske hindbær
  • Chokoladespåner efter behov

Sådan gør du

VANDBAKKELSE

  • Tænd ovnen på 220 ºC almindelig ovn og beklæd 2 bradepander med bagepapir
  • Kom vand, sukker og smør i en gryde og smelt smøren. Kom melet i gryden og pisk det godt og lad melet stege af i ca. 10 min. husk at røre i det. Tag gryden af varmen og lad dejen køle af til stue temp. rør i det en gang i mellem.
  • Slå æggene ud i dejen et ad gangen og pisk det godt mellem hvert æg. Kom dejen i en sprøjtepose med stjerne tyl og sprøjt den ud på bagepladen i det ønskede mønster. Jeg har lavet min stang ca. 12 cm bred og lige så lang som min bageplade. Kom pladen ind i den varme ovn og bag stangen i 20-25 min. (HUSK ikke at åbne ovnen før efter min. 20 min. ellers falder dejen sammen)

FYLDET

  • Mens stangen bages kan du piske din kagecreme og stille den på køl. Når dine stænger er kølet helt af smører du toppen med syltetøj (ikke helt ud til kanten). Pisk fløden stiv med flormelis og vaniljekorn
  • Vend ca. 2 dl. af den piskede fløde i kagecremen og kom den i en sprøjtepose. Sprøjt cremen ud på de 2 stænger, så den ligger ovenpå syltetøjet (heller ikke helt ud til kanten). Kom den stift pisket fløde i en sprøjtepose med stjernetyl og dekorer stangen som ønsket. Pynt den færdige stang med friske bær og lidt revet chokolade.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering