Andet sødt, Bagværk, Højtider, Kager, Klassiker, Opskrifter

Kransekage top

Kransekage top

Kransekage top

Kransekage top

Godt nytår!

Kransekage hører sig nytåret til, i hvert fald hvis du spørger mig! Jeg ELSKER kransekage, sprød/sej på ydersiden og blød og saftig inden i, lige præcis sådan er den her kransekage.
Har man ikke mod på at kaste sig ud i et kransekage tårn kan man sagtens bruge denne opskrift til at lave stænger med.
Kransekage tårn med ca. 8-10 ringe

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Har du set vores webshop med lækkert bageudstyr?

Kransekage top

Kransekage top

Godt nytår!
Udskriv Pinterest
Antal: 8 personer

Ingredienser

KRANSEKAGEMASSE

  • 500 g Rå marcipan
  • 200 g Flormelis
  • 1 Past. æggehvide

GLASUR

  • 150 g Flormelis
  • 1 Past. æggehvide

Sådan gør du

  • Ælt marcipan og flormelis godt sammen. Pisk æggehviden let med en gaffel, og ælt den i lidt ad gangen. Marcipanen skal være blød, men må endelig ikke blive klistret.
  • Kom massen i en pose, og lig den på køl i min. 1-2 timer, gerne længere. Du kan sagtens have massen liggende nogen dage på køl.
  • Tænd ovnen på 230º (ikke varmluft). Rul kransekagemassen ud i stænger i 2 cm. tykkelse. Med håndfladen trykker du let den ene side af rullen, så dejen danner den karakteristiske "trekant" når du rejser den op.
  • Start med at skære et stykke på 8 cm. Ønsker du et højt tyndt tårn, øger du længden med 2 cm. hver gang du skære, hvis du vil være sikker på at det ikke vælter øger du med 4 cm. 😉 Husk at lave en rund kugle der passer til toppen.
  • Form stykkerne til ringe, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Giv ringene et let tryk, evt. med et skærebræt, på toppen, så de får en lille flad del på toppen af trekanten, så står ringene mere stabilt.
  • Bag ringene i 8-10 min. i midten af ovnen til de er gyldne, husk at sætte en ekstra bageplade ind under så undgår du brændte bunde. Lad ringene køle af på pladen, da de er meget bløde når de er varme.
  • Lad kransekagen køle helt af inden der kommes glasur på. Når kransekagen er kold, kan du sagtens ligge den i en pose, og opbevare den til dagen efter. Pisk glasuren sammen (den må endelig ikke blive for tynd, så løber den), og sprøjt de klassiske tunger på ringen.
  • Brug også glasuren til at samle ringene med. Pynt med serpentiner, knallerter eller andet nytårspynt.
  • Tip: temperer evt. noget chokolade og pensel bunden af ringen, det smager super godt.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering