Bag med, bær, Kager, Lagkage, Opskrifter

Lagkage med stikkelsbær

Lagkage med stikkelsbær

Lagkage med stikkelsbær

Lagkage med stikkelsbær

Lagkage med stikkelsbær

Den her lagkage med røde stikkelsbær skriger virkelig sol og sommer, og den smager også af det. Jeg har lavet den med røde stikkelsbær, men du kan snildt skifte stikkelsbærrene ud med et andet bær eller frugt.

Kagen ser måske avanceret ud, men det er den slet ikke. Selve kagen består kun af 2 elementer, en mousse og en nøddebund. Pynten kan varieres i det uendelige. Jeg har valgt at pynte min kage med mousse støbt i quenelle forme, friske blomster, bær og lidt krystalliseret hvid chokolade.

Hvis du er i forårs/sommer humør kan det også være du ville syntes godt om denne lækre jordbærtærte

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Lagkage med stikkelsbær

Forårskage med stikkelsbær

Forår på et fad!
Udskriv Pinterest
Antal: 8 stk

UDSTYR I SHOPPEN

  • Springform
  • Kageplast
  • Silikoneform
  • Kageplade
  • Dejskraber
  • Vaniljepasta

Ingredienser

NØDDEBUND

  • 120 g Sukker
  • 130 g Hasselnødder
  • 150 g Past. æggehvide
  • 0.5 spsk Kartoffelmel

STIKKELSBÆRMOUSSE

  • 300 g Stikkelsbær
  • 60 g Sukker
  • 1 Vanilje stang
  • 4 dl. Fløde
  • 4 blade. Husblas

ANDET

  • Spiselige blomster
  • Sommerbær

Sådan gør du

NØDDEBUND

  • Start med at tænde ovnen på 170ºC og beklæd en bageplade med bagepapir.
  • I en blender/foodprocessor blender du 60 g sukker med alle hasselnødderne fint. Tilsæt ca. 50 g æggehvide og blend massen til den er kørt godt sammen.
  • I en stor skål kommes kartoffelmel og et par skefulde af det resterende sukker i sammen med resten af hviderne. Pisk hviderne stive og seje med en el-mixer eller røremaskine mens du lidt efter lidt kommer det resterende sukker i.
  • Når hviderne er pisket helt stive kommes nogle skefulde af marengsmassen i nødde/sukker blandingen og der røres godt rundt.
  • Hæld nu nøddeblandingen op i marengsen og vend det forsigtigt sammen, med en stor gummi dejskraber.
  • Find din springform frem (ca. 20 cm. i dia.), og læg den på bagepladen med bagepapir og tegn rundt om den. Fjern springformen igen og fordel din nødde/marengs masse i et jævnt lag inden for cirklen. Dejen skal ca. ligge i 1,5 cm. tykkelse.
  • Bag din bund i ovnen i ca. 20 min, eller til den er gylden på toppen. Lad bunden køle, med bagepapir, på en rist.

STIKKELSBÆR MOUSSE

  • Læg husblassen i blød. Kom stikkelsbær, sukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde, og kog det op.
  • Pisk fløden let - den må endelig ikke piskes stiv.
  • Blend stikkelsbærkompotten til ønskede konsistens, ønsker du ikke at der skal være kærner, eller små stykker i, kan du passere den gennem en sigte. Smelt husblassen i den lune stikkelsbær kompot.
  • Vend kompot og fløde sammen, og stil det til side.

SAMLING

  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden. Kom kageplast eller bagepapirsstirmler rundt i kanten.
  • Placer din nøddebund i formen - er bunden blevet for stor til formen under bagning, skæres den selvfølgelig til så den passer.
  • Kom din mousse over kagen og smør den jævnt ud. Husk at gemme en smule mousse til dine silikoneforme, hvis du ønsker at pynte med mousse bomber eller quenelle forme.
  • Stil kagen på køl i min. 4-5 timer. Skal det gå hurtigt kan du sætte den i fryseren til den er stivnet.
  • Når kagen har sat sig, befrier du den fra formen, og placere den på den ønskede fad.
  • Pynt kagen som du har lyst til og server den til de sultne gæster.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering