Andet sødt, Bagværk, Kager, Lagkage, Opskrifter

Mazarinkage med passionsfrugt creme

Mazarinkage med passionsfrugt creme

Mazarinkage med passionsfrugt creme

Mazarinkage med passionsfrugt creme

Det smager af sommer

Den her mazarinkage med passionsfrugt creme er virkelig en vinder! Den er ultra nem at lave, og så smager den bare monster godt – hvad mere kan man forlange.

Jeg serverede den her kage for mødre gruppen, vi endte med at spise halvdelen af den og vi er altså kun 3. Men den er så let og lækker – det er måske lidt farligt,  at det slet ikke var noget problem!

“Snyd” er tilladt

Til den her kage er det nemlig tilladt at snyde. Hvis ikke du har tid/lyst til at lave din egen passionsfrugt curd så kan den købte version med citron snildt anvendes i stedet for.

Bare pisk den let inden du bruger den. Husk at smage til løbende, da den er kraftigere i smagen end den hjemmelavet med passionsfrugt.

Mazarinkage med passionsfrugt creme smager bedst når den har fået lov at stå ved stue temp. i ca. 20 min, så træder smagene mere frem.

Er du til lækre forårskager, så kan du helt sikkert også godt lide den her lækre Forårslagkage med rabarber og massere af vanilje

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Har du set vores webshop med lækkert bageudstyr?

Mazarinkage med passionsfrugt creme

Mazarinkage med passionsfrugt creme

Frisk og lækker
Udskriv Pinterest
Antal: 8 stk

UDSTYR I SHOPPEN

  • Tyl #125
  • Sprøjteposer
  • Paletkniv
  • Pynte kugler
  • Springform

Ingredienser

MAZARINKAGE

  • 150 g Marcipan
  • 150 g Rørsukker
  • 150 g Smør - blødt
  • 1 tsk. Mandelessens
  • 150 g ca. 3 stk Æg
  • 75 g Hvedemel

PASSIONSFRUT CURD

  • 0.5 dl. Passionsfrugt puré
  • 65 g Sukker
  • 90 g Æg
  • 40 g Smør

PASSIONSFRUGT CREME

  • 150 g Mascarpone
  • 200 g Fløde
  • 2 spsk. Flormelis
  • 1 portion Passionsfrugt curd

Sådan gør du

MAZARINKAGE

  • Husk at smør og æg skal være stuetempereret, ellers risikerer du, at dejen skiller pga. temperatur forskelle. Har du, lige som jeg ofte gør, glemt at tage smør og æg ud af køleskabet i god tid, så kommer der her et lille tip til dig. Vej dit smør af i en skål, og giv det 15 sek. i mikroovnen. det må endelig ikke smelte, men det skal være så blød, at du, uden problemer, kan trykke en finger et godt stykke ned i smøren.
  • Tænd ovnen på 175ºC varmluft. Riv marcipanen i en skål og pisk det sammen med smør og sukker ind til det bliver en luftig masse, ca. 3 min.
  • Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Kom mandelessens i og pisk.
  • Sigt din mel i dejen og den den sammen, ind til der ikke er flere klumper i. Beklæd en alm. springform (ca. 22 cm. i dia) med bagepapir i bunden, siderne skal ikke smøres. Hæld dejen i formen, og bag den i en forvarmet ovn i ca. 25 min. Tjek altid til din kage under bagningen, ikke alle ovne bager ens. Mens bunden køler laver du din curd.

PASSIONSFRUGT CURD

  • Tag din smør ud af køleskabet, og skær den i små tærn og sæt den tilbage i køleskabet.
  • En en gryde røre du passionsfrugt puré (smeltet), sukker og æg sammen. Har du ikke passionsfrugt puré, så erstatter du det bare med frisk passionsfrugt saft.
  • Varm massen over middel varme mens du pisker i det. Massen skal begynde at tykne, vær tålmodig, det tager noget tid.
  • Når massen begynder at tykne en smule kommer du din kolde smør i lidt ad gangen mens du pisker. Hver klump smør du smider i, skal være smeltet inden du kommer den næste i.
  • Bliv ved med at piske ind til massen får konsistens som en kagecreme. Kom din curd i en skål og dæk den til med film, helt ned på massen. Stil den på køl til den er helt kold. Snyd evt. ved at komme den 30 min. i fryseren, hvis du er lige så utålmodig som mig 😉

SAMLING

  • Når bund og curd er kølet af kan du samle kagen. Placer kagen på et fint fad, og smør 2 spsk. passionsfrugt curd ud på toppen af den.

CREME

  • I en skål pisker du mascarpone, fløde og flormelis sammen til en tyk creme. Cremen skal være så tyk, at den holder formen. Vend resten af din passionsfrugt curd i cremen.
  • Kom cremen i en sprøjtepose med en tyl, jeg har brugt en #125 tyl. Sprøjt cremen på kagen og pynt den evt. med stedmoder blomster og fine sølv eller guld kugler.

SERVERING

  • Kagen smager bedst, hvis den får lov til at stå i 20 min. inden servering, så træder smagene mere frem.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *