alkohol, Bag med, Cheesecake, Kager, Opskrifter

Mojito cheesecake – drink og kage i en!

Mojito cheesecake – drink og kage i en!

Mojito cheesecake – drink og kage i en!

Mojito cheesecake – drink og kage i en!

Mojito cheesecake – drink og kage i en!

I var ret begejstret da jeg delte et billede af den her lækre sag på facebook og Instagram. Derfor får i nu opskriften på min mojito cheesecake, også selvom I først skulle have haft den senere.

En lækker kombination af lime, mynte, hvid rom og ostecreme, det bliver bare ikke meget bedre end det.  Så er du til lækre, syrlige og friske kager med en snert af alkohol i så er det her lige noget for dig.

Kagen skal stå på køl i min. 5 timer, men gerne til dagen efter.

Hvis du lige som mig, elsker cheesecake så kan du helt sikkert også lide de her opskrifter

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Mojito cheesecake – drink og kage i en!

Mojito cheesecake

Kage og drink i en!
Udskriv Pinterest
Antal: 12 stk

UDSTYR I SHOPPEN

  • Springform
  • Kageplast
  • pastafarve
  • Kageplade

Ingredienser

KIKSEBUND

  • 300 g Digistive kiks
  • 125 g Smør

OSTEMASSE

  • 75 g Rørsukker
  • Bladende fra 3 stængler Frisk mynte
  • 300 g Græsk yoghurt
  • 200 g Flødeost
  • 0.75 dl. Hvid rom
  • 2 stk. Limesaft
  • 1 stk. Limeskal
  • 6 bl. Husblas
  • 4 dl. Fløde

GELE

  • 1.5 dl. Limesaft
  • 1 dl. Vand
  • 50 g Rørsukker
  • 3 stængler Frisk mynte
  • 4 bl. Husblas
  • 3 spsk. Hvid rom
  • Grøn pastafarve

Sådan gør du

KIKSEBUND

  • Knus kiksene fint i en mini hakker og smelt smøret. Find en springform frem og beklæd bunden med bagepapir og siderne med kageplast.
  • Hæld kiksemassen i formen, og brug bunden af et glas, til at mase bunden flad med. Stil på køl.

OSTECREME

  • Kom husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kom mynteblade og rørsukker i en minihakker, og blenddet til bladende er helt fint hakket, og sukkeret næsten bliver helt grønt.
  • Kom myntesukker, græskyoghurt og flødeost op i en skål, og pisk det sammen til en ensartet masse. Kom rom, limesaft og limeskal i og pisk det sammen.
  • Vrid husblas for vand og kom det i en skål og smelt det i mikroovnen (ca. 10-15 sek.) Den skål du smeltet husblas i skal kunne rumme nogle store skefulde af ostemassen og en elmixer.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Kom 2-3 store skefulde af ostemassen op i husblassen mens der piskes med en elmixer. Skulle det gå galt og der er en smule husblas klumper i massen, så stil skålen i mikroovnen i 10-15 sek. og pisk igen.
  • Tilsæt resten af ostemassen mens du pisker. Vend ostemassen og den let pisket fløde sammen, og hæld det over din kiksebund. Glat toppen med en paletkniv og stil den på køl.

GELE

  • Kom din husblas i blød i rigeligt med koldt vand. I en lille gryde kommer du limesaft, vand, rørsukker og mynte stænglerne. Lad det koge til sukkeret er opløst.
  • Hæld væsken gennem en sigte, og opløs husblassen i en lune væske. Lad det køle til ca. 30 grader og kom så din rom i, smag evt. til om du vil have mere eller mindre rom i. Kom en anelse grøn pastafarve i og rør det godt rundt.
  • Tjek om din cheesecake har sat sig på toppen. hvis den har det, så kan du hælde din gele på.
  • Hæld din afkølet gele oven på ved, at vende en ske med bagsiden opad og hæld så geleen ned på skeen i en tynd stråle, så undgår du at ramme med en "hård" stråle ned i din cheesecake så den flyder oven på i geleen.
  • Stil kagen på køl i min. 5 timer, gerne til dagen efter.
  • Pynt kagen som du har lyst til, jeg har pyntet med krystalliseret hvid chokolade, limeskiver, mynteblade og marengs toppe.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering