Bag med, bær, Cheesecake, Kager, Opskrifter

Nem cheesecake med brombær og chokoladeknas

Nem cheesecake med brombær og chokoladeknas

Nem cheesecake med brombær og chokoladeknas

Nem cheesecake med brombær og chokoladeknas

Nem cheesecake med brombær og chokoladeknas

Cheesecake cheesecake og mere cheesecake. Den her cheesecake er en nem cheesecake med brombær og chokoladeknas.

Hvis jeg skal vælge min ynglings dessert der ikke skal bages, så er det helt sikkert cheesecake. Og den her kunne være et godt bud på en af em jeg rigtig godt kan lide.

Den tager ikke lang tid at lave, der er ingen bøvl med husblas i ostemassen og så smager det jo bare mega godt!

Cheesecake er også en super nem dessert at lave klar til når der kommer gæster, den kan nemlig laves dagen før og så skal der bare lige lidt pynt på toppen (det behøver man dog ikke) og så er den klar til servering – nemmere bliver det vist ikke

De glas jeg har brugt er disse fra IKEA, de er geniale til portions desserter. og så koster de ikke ret meget.

Opskriften giver 4 glas.

Hvis du er vild med cheesecake, så se alle mine andre opskrifter på cheesecakes lige her.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Nem cheesecake med brombær og chokoladeknas

Nem cheesecake med brombær og chokoladeknas

Nem gæste dessert
Udskriv Pinterest
Antal: 4 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

KIKSEBUND

  • 100 g Digistive kiks
  • 40 g Smør

CHOKOLADEKNAS

  • 35 g Mandler
  • 35 g Sukker
  • 70 g Mælke chokolade
  • 10 g Smør

OSTECREME

  • 100 g Mascarpone
  • 50 g Flødeost
  • 1 Vanilje stang
  • 2 dl. Piskefløde
  • 1 spsk Sukker

BROMBÆR SYLT

  • 150 g Brombær
  • 50 g Rørsukker
  • 1 bl. Husblas

Sådan gør du

BROMBÆR SYLT

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom brombær og rørsukker i en lille gryde og kog det op. Smag evt. til med citron hvis ikke dine brombær er syrlige i forvejen. Kør en stavblender let i gennem hvis du syntes dine bær klumper er for store.
  • Vrid husblassen for vand og opløs den i de varme brombær. Kom din brombær sylt på køl til den er stuetemperatur.

KIKSEBUND

  • Knus kiksene fint i en mini hakker og smelt smøret.
  • Bland kiks og smeltet smør godt sammen. Fordel kiksemassen i de 4 glas/skåle, og mas dem flade med bunden af et lille glas. Stil på køl.

CHOKOLADEKNAS

  • Smelt sukkeret ved lav varme på en pande. Når sukkeret er smeltet kommes mandlerne på panden og de vendes rundt til de er helt dækket af karamellen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  • Mens mandlerne køler smeltes chokolade og smør i mikroovnen.
  • De afkølede karameliserede mandler kommes i en minihakker og blendes, det behøver ikke at være blendet helt fint det hele, der må gerne være enkelte stykker mandler tilbage.
  • Vend de blendede nødder i chokoladen og fordel massen ud over de 4 kiksebunde. Stil dem på køl.

OSTEMASSE

  • Mas kornene fra vaniljestangen ud i noget af sukkeret. Kom vaniljesukker og resten af ingredienserne i en skål, og pisk det til en ensartet creme.
  • Fordel cremen i de 4 glas så toppen er nogenlunde lige. Fordel din brombær sylt i de 4 glas og sti ldem på køl til de skal serveres. De kan sagtens holde sig til dagen efter.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering