0 0

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
450 g Hvedemel
3 spsk. Sukker
0.5 tsk. Salt
1 tsk. Kardemomme
1 tsk. Allehånde
2 tsk. Natron
250 g Smør Stue temp.
6 dl Kærnemælk
3 stk. Æg
2 stk. Appelsin Skal

Æbleskiver

Frisk bagte æbleskiver = julehumør

ingredienser

Anvisninger

Del

Julehumør

Æbleskiver er nok noget af det der får mig allermest i julehumør!
De smager fantastisk når de er helt frisk lavet, så de stadig er lidt sprøde uden på og helt lækre og luftige inden i.

Trin

1
Færdig

Bland alle de tørrer ingredienser sammen i en skål.

2
Færdig

Kom her efter fint revet appelsin skal i fra begge appelsiner.
Hæld kærnemælk og smeltet smør i.

3
Færdig

Del æggene i hvider og blommer.
Kom blommerne i skålen med de andre ingredienser, og kom hviderne i en anden skål, og pisk dem helt stive.

4
Færdig

Tænd for din æbleskivepande, så den er godt varm

5
Færdig

Bland de tørre ingredienser, mælk, smør og æggeblommer godt sammen, så dejen er helt glat, og uden klumper. Brug gerne en håndmixer.

6
Færdig

Vend her efter de stift piskede hvider i. Pas på du ikke slår alt luften ud af hviderne.

7
Færdig

Husk at bruge smør/bage spray på din pande.
Fyld formene næsten helt op, og lad dejen sætte sig i kanten, når du kan se den begynder at boble i kanten, er det tid til at vende dem.

8
Færdig

Her har du to muligheder, du kan vende dem hele vejen rundt, og får der ved nogle ikke helt runde, men udmærket æbleskiver.
Eller du kan fylde noget af dejen i en sprøjtepose.
Når æbleskiverne er klar til at vende, så vender du dem kun halvt, som på billedet neden for.
Her efter fylder du hulrummet op med lidt dej fra sprøjteposen, venter lidt og så vender du æbleskiven helt om.

9
Færdig

Når æbleskiverne er færdige, serveres de med sukker, flormelis og en god marmelade.
Det kan bestemt også anbefales og spise dem med is, det gør vi tit her hjemme ;-)

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Honningkagehus
Næste
Orange stænger
Forrige
Honningkagehus
Næste
Orange stænger

Tilføj din kommentar