Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Kiksebund
300 g Digistive kiks
125 g Smør
15 g Puf sukker Kan udelades
Ostecreme
1 Appelsin skal
75 g Rørsukker
200 g Flødeost
200 g Mascarpone
100 g Græsk yoghurt
1 Appelsin saft
1 Limesaft
0.5 dl Aperol
0.5 dl Prosecco
4 dl Fløde
6 bl. Husblas
Gele
0.5 dl Danskvand
1.5 dl Prosecco
1 dl Aperol
4 dl Husblas

Aperol cheesecake

Aperol Spritz i kageform

Fremhævet:
  • Appelsin
  • Kiks
  • Ost
  • Smør

ingredienser

  • Kiksebund

  • Ostecreme

  • Gele

Anvisninger

Del

Cheesecake med Aperol

Det har vist sig at jeg har nogle læsere der er ekstremt glade for kombinationen af sprut og kage.
Så da min mor spurgte om jeg ville lave en Aperol dessert til hendes fødselsdag, så tøvede jeg ikke med at sige ja, for jeg vidste, at det ville I også godt kunne lide 😉
Det blev til den her virkelig lækre Aperol cheesecake.

Har du ikke lige rigtig pufsukker ligende, kan det købes på en masse webshops, men man kan også sagtens bruge det man også spiser som slik. Det kan bla. købes i Tiger, 2 poser til 10 kr. og så endda med appelsin smag.

Kagen kan sagtens laves om morgenen og så være serveringsklar om aftenen. Jeg plejer altid at lave den dagen før, da man ofte har meget andet at se til hvis der fx kommer gæster om aftenen.

Hvis du lige som mig, elsker cheesecake så kan du helt sikkert også lide disse opskrifter

Trin

1
Færdig

Kiksebund

Knus kiksene fint i en mini hakker og smelt smøret.
Bland de to ting godt sammen og bland til sidst pufsukker i.
Find en springform frem og beklæd bunden med bagepapir og siderne med kageplast.

2
Færdig

Hæld kiksemassen i formen, og brug bunden af et glas, til at mase bunden flad med.
Stil på køl.

3
Færdig

Ostecreme

Kom husblas i blød i rigeligt koldt vand.
Kom skal af 1 appelsin, rørsukker, flødeost, mascarpone og græsk yoghurt op i en skål, og pisk det sammen til en ensartet masse.

4
Færdig

Kom saften fra appelsinen og limefrugten op i og pisk det sammen. Tilsæt nu Aperol og prosecco og pisk det godt.
Her skal du smage til om dy evt. vil have lidt mere aperol eller prosecco i - husk at geleen er kraftig i smagen.

5
Færdig

Vrid husblas for vand og kom det i en skål og smelt det i mikroovnen (ca. 10-15 sek.)
Den skål du smeltet husblas i skal kunne rumme nogle store skefulde af ostemassen og en elmixer.

6
Færdig

Pisk fløden til en let skum.

7
Færdig

Kom 2-3 store skefulde af ostemassen op i husblassen mens der piskes med en elmixer.
Skulle det gå galt og der er en smule husblas klumper i massen, så stil skålen i mikroovnen i 10-15 sek. og pisk igen.
Tilsæt resten af ostemassen mens du pisker.

8
Færdig

Vend ostemassen og den let pisket fløde sammen, og hæld det over din kiksebund.
Glat toppen med en paletkniv og stil den på køl i min. 1 time.

9
Færdig

Gele

Kom din husblas i blød i rigeligt med koldt vand.
I en lille gryde kommer du danskvand, prosecco og Aperol.
Lun det op til ca. 35-40 grader og tag det så af varmen.
Opløs husblasse her i.
Hæld det evt. over i en lille kande eller et målebæger, så er det lettere at hælde ud over kagen senere.

10
Færdig

Når kagen har sat sig på toppen, og geleen er kølet til omkring 25-30 grader.
Hæld din afkølet gele oven på ved, at vende en ske med bagsiden opad og hæld så geleen ned på skeen i en tynd stråle, så undgår du at ramme med en "hård" stråle ned i din cheesecake så den flyder oven på i geleen.

11
Færdig

Stil kagen på køl i min. 5 timer, gerne til dagen efter.
Pynt kagen som du har lyst til, jeg har pyntet med krystalliseret hvid chokolade, små skiver appelsin og marengs toppe.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Mojito cheesecake – drink og kage i en!
Tiramisu lagkage
Næste
Tiramisu lagkage
Forrige
Mojito cheesecake – drink og kage i en!
Tiramisu lagkage
Næste
Tiramisu lagkage

Tilføj din kommentar