0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Ændre servering:
Dejen
1 Vanilje stang
175 g Sukker
3 Æg
100 g Smør
125 g Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Kardemomme
2 Banan Modne
0,5 tsk. Salt
Chokoladeskum
1,5 dl. Past. æggehvide
120 g Mørk chokolade Jeg brugte mørk chokolade med havsalt og karamel
110 g Sukker
Andet
0,5 dåse Dulce de leche

Bananmuffins med karamel og chokoladeskum

Bløde og saftige bananmuffins med karamel og chokoladeskum

Ingredienser

  • Dejen

  • Chokoladeskum

  • Andet

Anvisninger

Del

Bløde og saftige

Bløde og saftige bananmuffins med karamelfyld, toppet med chokoladeskum lavet med karamel/havsalt chokolade. Perfekte at lave dagen før de skal bruges, og meget nemme at gå til.
Og så passer de perfekt på et bagebord!

Trin

1
Færdig

Dejen

Tænd ovnen på 190 grader.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem sammen med noget af sukkeret, for at skille kornene fra hinanden.
I en skål piskes æg, sukker og vanilje sammen, til det er en halv-tyk luftig masse.

2
Færdig

Smelt smøren, og hæld det i en tynd stråle i æggemassen, mens der røres rundt.
Bland bagepulver, mel, kardemomme og salt sammen i en skål, og vend det i smør/æggemassen.
Mos bananerne godt og vend det i dejen.

3
Færdig

Kom muffin papir forme i en muffinpande og bag dem mit i ovnen i ca. 12-14 min.
Lad kagerne køle helt af på en rist.

4
Færdig

Brug en lille urtekniv til at lave et lille kegleformet snit i midten af kagen.
Løft stykket op, fyld kagen med karamellen og læg den lille udskåret kele tilbage i kagen, oven på karamellen.

5
Færdig

Chokoladeskum

Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål i mikroovnen.
Pisk hviderne stive med en elpisker/røremaskine, og hæld lidt efter lidt sukkeret i mens du pisker.
Når hviderne er pisket helt stive vendes 1/3 del af hviderne i den smeltet chokolade mens der røres godt.

6
Færdig

Vend nu chokolade blandingen over i de resterende hvider, og vend det forsigtigt sammen.
Hvis ikke skummen er så fast som du ønsker den, så giv den 20-30 min. i køleskabet.

7
Færdig

Kom skummen i en stor sprøjtepose med glat tyl, og sprøjt den på de kolde kager.
Pynt af med et bær, en skive jordbær eller måske lidt groft hakket usaltede pastiche nødder.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Tilbage
Boller med hvid hvede
Walesstang
Næste
Klassisk walesstang
Tilbage
Boller med hvid hvede
Walesstang
Næste
Klassisk walesstang

Tilføj kommentarer