Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Kage
3 dl. Mælk
2 spsk. Instant kaffepulver
250 g Smør
220 g Mørk chokolade Hakket
400 g Sukker
240 g Hvedemel
60 g Kakao
2 tsk. Bagepulver
0,5 tsk. Natron
0,5 tsk. Salt
4 Æg
Mascarponecreme
300 g Mascarpone
4 dl. Fløde
4 spsk. Flormelis
Chokolade overtræk
2 dl. Fløde
150 g Mørk chokolade fint hakket
1 spsk. Flydende honning
Andet
ca. 700 g Sommerbær
Pynt til toppen

Chocolate Drip Cake

Chokolade med chokolade på

ingredienser

  • Kage

  • Mascarponecreme

  • Chokolade overtræk

  • Andet

Anvisninger

Del

Chokolade med chokolade på

Drip cakes hitter stort på sociale medier lige nu, og med god grund! Hvem kan stå for synet af en så overdådig kage, der indeholder alt hver hjertet begærer! Her for I min version er en drip cake, det er slet ikke så svært som det ser ud!

Trin

1
Færdig

Kagen

Tænd ovnen på 150 grader
Kom mælk, kaffe og smør i en gryde, og varm det op ind til smørret er smeltet.
Når smørret er smeltet kommes den hakket chokolade i, når den er smeltet kommes sukkeret i og
der røres ind til det er opløst.

2
Færdig

Hæld blandingen i en skål, og lad det køle lidt.
I en anden skål blandes mel, kakao, bagepulver, natron og salt.

3
Færdig

Når chokolade massen er kølet af til den er finger varm kommes mel og æg i og der røres rundt til massen er ensartet uden klumper.

4
Færdig

Beklæd en springform (18 cm) med bagepapir, både i bund og på siderne. Klip gerne siderne 4-5 cm højere en springformene, da kagen hæver en del.

5
Færdig

Kom dejen i springformen og sæt den i ovnen i ca. 1 time og 30 min. eller ind til en tandstik kommer ud ren, da ovne er meget forskellige anbefaler jeg at kigge til kagen efter 1 time.
Når kagen er kølet helt ned, skæres toppen til, så den er lige, og kagen deles i 3 bunde.

6
Færdig

Mascarponecreme

Pisk fløde, mascarpone og flormelis sammen til en tyk creme.
Fordel 1/3 del af cremen på den første bund, og dæk bunden med bær. Jeg brugte, hindbær, jordbær og blåbær. Kom den anden bund på, og gentag.
Tilsidst kommes toppen på, den skal være nogen lunde i vatter, så alt pynten ikke glider af ;-)

7
Færdig

Smør kagen op med den resterende creme, det må gerne se lidt rustikt ud, så hvis der kommer kagekrummer i cremen, eller hvis man kan se lidt bær i gennem, eller der er steder der ikke er helt dækket af cremen er det helt fint.
Stil kagen på køl, mens chokolade overtrækket laves.

8
Færdig

Chokolade overtræk

Hak chokoladen fint, og varm fløden op til lige under kogepunktet.
Kom den fint hakket chokolade i en skål, og hæld den varmefløde over.
Rør stille rundt, ind til chokolden er smeltet helt, kom så honning i.
Hvis du syntes cremen er for tyk, kan du varme lidt mere fløde og hælde i.

9
Færdig

Samling

Hæld chokoladen ud over kagen, og skub forsigtigt en smule af massen ud over kanten, med en palet kniv. Fortsæt hele vejen rundt, ind til toppen er dækket med chokolade, og kanten har dryp, hele vejen rundt.

10
Færdig

Pynt kagen som du ønsker. Jeg har brugt, donuts, kit-kat, kinder stænger, Oreo, Hershey's chokoladebar og friske bær.
Opbevar kagen på køl ind til den skal spises.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 2 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Syndige donuts med glaze
Næste
Rabarber boller
Forrige
Syndige donuts med glaze
Næste
Rabarber boller

Tilføj din kommentar