1 0
Chokolade cheesecake i glas – på den nemme måde

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Kiksebund
100 g Digistive kiks
40 g Smør
chokolademasse
120 g Mørk chokolade
140 g Mascarpone
50 g Farin
2 spsk. Mælk
1 stk. Vanilje stang
1 dl. Fløde

Chokolade cheesecake i glas – på den nemme måde

Syndig chokolade

Fremhævet:
  • Chokolade
  • Kiks

ingredienser

  • Kiksebund

  • chokolademasse

Anvisninger

Del

Chokolade

En lækker, blød og cremet chokolade ostecreme, på en sprød let saltet kiksebund, toppet med flødeskum, chokoladesovs og revet chokolade – hvad mere kan man ønske sig end en chokolade cheesecake  😍

Chokolade er noget af det jeg har aller sværest ved at holde mig fra, jeg ELSKER det! Derfor har jeg lavet en nem chokolade cheesecake, for cheesecake er også en af mine ynglings desserter.

De her banditter, er virkelig nemme at bikse sammen, og så smager de intet mindre end fantastisk, specielt når man ELSKER chokolade som jeg gør! De bliver serveret i glas, derfor er der ingen husblas i, hvilket bare gør dem endnu lettere at lave – og det er jo bare et plus.

Opskriften er ret simpelt at gå til, og er du ikke til mørk chokolade kan du bare bruge den chokolade du aller bedst kan lide! Den er nok heller ikke helt dum med en plade Marabou med Daim/Oreo i😉

De glas jeg har brugt er disse fra IKEA, de er geniale til portions desserter. og så koster de ikke ret meget.

Opskriften giver 4 glas.

Hvis du er vild med cheesecake, så se alle mine andre opskrifter på cheesecakes lige her.

Trin

1
Færdig

Kiksebund

Knus kiksene fint i en mini hakker og smelt smøret.

2
Færdig

Bland kiks og smeltet smør godt sammen.
Fordel kiksemassen i de 4 glas/skåle, og mas dem flade med bunden af et lille glas.
Stil på køl.

3
Færdig

Chokolade ostemasse

Chokoladen smeltes i mikroovnen, lad den køle ned til den bliver fingervarm, stil den evt. i køleskabet mens du laver resten af cremen.

4
Færdig

Mascarpone, farin, mælk og vanilje piskes sammen til en ensartet masse.

5
Færdig

Kom fløden i, og pisk det til en creme.
Vend den nu afkølet chokolade i.

6
Færdig

Tag bundene ud af køleskabet og fordel chokolade ostemassen over dem og glat toppene ud.
Stil glassene på køl i en lille times tid ( de kan sagtens stå længere).
Pynt evt. med en omgang flødeskum, lidt chokoladesovs og revet chokolade.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Fynsk brunsviger
Næste
Nem cheesecake med brombær og chokoladeknas
Forrige
Fynsk brunsviger
Næste
Nem cheesecake med brombær og chokoladeknas

Tilføj din kommentar