Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
40 g Gær
2 dl. Mælk - lunt
180 g Smør - blødt
3 + 1 til pensling Æg
1,5 dl. Creme fraiche
2 Spsk. Sukker
1 tsk. Kardemomme
730 g Mel
1/2 tsk Salt
140 g Chokolade knapper

Næringsindhold

23
test

Chokoladeboller – lækre og luftige

Hvem elsker ikke en omgang lækre, luftige og velsmagende chokoladeboller? Denne opskrift giver nogle utroligt gode chokoladeboller, og så er det ret nemme!

Fremhævet:
  • Chokolade
  • Mel
Køkken:

ingredienser

Anvisninger

Del
Artiklen indeholder affiliate links

Hvem elsker ikke en omgang lækre, luftige og velsmagende chokoladeboller ? Du ved, lige som dem man en sjælden gang i mellem får købt oppe ved bageren. Den her opskrift giver dig nogle utroligt gode chokoladeboller, og så er det ikke ret svært.
Til de her boller har jeg valgt, at bruge små mørke chokoladeknapper fra Callebaut på 54,5%. Det giver, efter min mening, bollerne den perfekte smag af chokolade, uden at det tager overhånd.

Trin

1
Færdig

Opløs gæren i det lune mælk. Kom smør, æg, creme fraiche, sukker og kardemomme i og rør rundt. Kom lidt efter lidt melet i dejen, og rør godt rundt, gerne på maskine.
Kom salt i.

2
Færdig

Dejen skal være blød, men ikke klistret, er den klistret, så tilsæt en smule mere mel.
Ælt dejen i 3-5 min. på maskinen, eller ælt den på bordet.
Ælt til sidst den hakkede chokolade i dejen.

3
Færdig
1 time

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

4
Færdig

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker, og tril dem til boller.
Læg bollerne på én bageplade med bagepapir, de skal ligge forholdsvis tæt, så de vokser sammen under bagningen.

5
Færdig
45 min.

Lad dem efterhæve i ca. 45 min.

6
Færdig

Tænd ovnen på 200ºC varmluft, så den er varm når bollerne er færdige med at hæve.
Pensel bollerne med sammen pisket æg.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12-14 min. til de er gyldne.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Klassisk mazarinkage
Næste
Lækre dadelkugler
Forrige
Klassisk mazarinkage
Næste
Lækre dadelkugler

En kommentar Skjul kommentarer

Tilføj din kommentar