Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Tærtedej
250 g Hvedemel
50 g Mandelmel
150 g Smør
100 g Flormelis
1 Æg
Chokoladefyld
150 g Smør - blødt
200 g Rørsukker
3 Æg
3 spsk Kakao
125 g Chokolade
2.5 dl Fløde
1 nip Salt
Marengs
125 g Past. æggehvide
125 g Sukker
125 g Flormelis

Chokoladetærte med marengs

Simpelt men lækkert

ingredienser

  • Tærtedej

  • Chokoladefyld

  • Marengs

Anvisninger

Del
  • Syndig og lækker

Jeg er vild med tærter! (specielt chokoladetærte) De er forholdsvis nemme at lave, de smager monster godt og så kan de varieres i det uendelige.
Jeg har eksperimenteret med en del tærter på det sidste, den her gang endte det ud i en lækker chokoladetærte med marengs.

Serverer du den her tærte for dine gæster vil de helt sikkert takke dig bag efter! Den er så lækker, og jeg har drømt om den lige siden jeg lavede den😍

Tærten kan serveres som den er (hvilket smager helt fantastisk), eller du kan servere den med en kugle god vaniljeis, lidt chokoladesovs og nogle friske hindbær.

Vil du gerne følge med i hvad jeg går og laver i køkkenet og se endnu flere kager billeder så følg med på instagram lige her

Hvis du er helt tosset md tærter, vil du også kunne lide den her lækre tærte

Trin

1
Færdig

Info

Tag alle ingredienserne til fyldet ud af køleskabet, de skal være stuetemperatur så det ikke skiller.

2
Færdig

Tærtebund

Kom mel, mandelmel og flormelis i en skål, og smulder det kolde smør i dejen.
Brug hænderne til at "ælte" det sammen ganske kort.
kom her efter ægget i og sammel dejen hurtigt.
pak dejen ind i film eller kom de i en pose og sæt den på køl i min. 30 min.

3
Færdig

Fyldet

Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad.
Lad det køle mens du laver resten af fyldet.

4
Færdig

Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse.
Pisk ægget i massen et ad gangen, pisk til det er ensartet.

5
Færdig

Kom kakaopulveret i og rør det godt rundt.
Tilsæt den afkølet smeltet chokolade stille og roligt mens der røres i massen.
Tilsæt fløden og et nip salt og pisk massen helt ensartet.

6
Færdig

Tærtebund

Tænd ovnen på 180ºC alm. ovn
Find en tærteform frem, gerne en med løs bund, (jeg bruger en aflang firkantet form der måler 36 x 16 cm.)
Rul din tærtedej ud til den er ca. 3-4 mm tyk.
Hvis det driller/klistre på bordet, så rul den ud mellem 2 stykker bagepapir.

7
Færdig

Beklæd din tærteform med den udrullet dej, og sørg for, at dejen er trykket ned i kanter og op ad siderne, men uden at du har skam mast det.
Med en gaffel prikker du huller i bunden af tærtedejen, det gør at den ikke hæver op når du forbager den.

8
Færdig

Stil tærtebunden i ovnen og bag den i 18 min.

9
Færdig

Når tærtebunden er blevet let gylden tager du den ud af ovnen.
Fyld din chokolademasse i tærtebunden og stil den tilbage i ovnen.
Bag din tærte i 20-25 min.
Chokolademassen vil være blød når du tager den ud, men den stivner når den bliver kold.

10
Færdig

Marengstop

Når din tærte er helt afkølet kan du lave din marengs.
Skal du bruge tærten som dessert ville jeg lave marengstoppen lige inden den skal serveres, så smager den bedst.

11
Færdig

I en helt ren skål, med et helt rent piskeris, piskes æggehviderne helt stive. Er du i tvivl om de er stive nok, så tjek om du kan vende skålen på hovedet, kan du det, så er den pisket stiv nok.
En spiseskefuld ad gangen kommer du sukkeret i æggehviderne mens du pisker videre. Der skal piskes i 8-10 min.
Når alt sukkeret er pisket i og er opløst vender du flormelisen i. Jeg plejer at sigte min flormelis i, for at undgå klumper.

12
Færdig

Når massen er ensartet kommer du den på kagen. Du kan sprøjte den på med en sprøjtepose, eller som mig, bare smøre den lidt rodet på.
Med en gasbrænder brænder du marengsen, pas på den ikke bliver sort.
Tærten er klar til at spise - jeg håber du nyder den lige så meget som jeg gjorde.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Konfekttærte med marcipan, pecan og chokolade
Næste
Rabarber/lime kage – Verdens bedste lagkage, intet mindre!
Forrige
Konfekttærte med marcipan, pecan og chokolade
Næste
Rabarber/lime kage – Verdens bedste lagkage, intet mindre!

2 Kommentarer Skjul kommentarer

Tilføj din kommentar