Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Chokoladekagen
6 stk. Æg
225 g Rørsukker
120 g Brun farin
1 stk. Vanilje stang
300 g Smør - blødt
1.5 tsk. Instant kaffepulver
3 tsk. Bagepulver
1.5 tsk. Natron
75 g Kakaopulver
375 g Hvedemel
350 g Squash
1 tsk. Salt
225 g Chokolade
Chokoladecreme
6.5 dl Piskefløde
200 g Mælkechokolade
250 g Mørk chokolade
Drip
100 g Mørk chokolade
100 g Fløde
Pynt
Friske bær
Blandet slik/chokolade

Den lækreste chocolate drip cake med squash

A chocolate lovers dream

ingredienser

  • Chokoladekagen

  • Chokoladecreme

  • Drip

  • Pynt

Anvisninger

Del

Nu er den her!

Opskriften på den lækreste chocolate drip cake – chokolade kage med squash, chokoladecreme, luksussmørcreme og den lækreste chokolade drip.

Kager er faktisk ret simpel at lave, men den smager hamrende godt! Så kast du dig bare ud i projektet.

Der er squash i bundene for at gøre den svampet og fugtig, det er bestemt ikke for at gøre den sund – bare rolig 😉
Pynten på toppen kan du jo variere i det uendelige, du kan bruge lige præcis de bær og det chokolade du aller bedst kan lide, du kan også sagtens gøre den til den ultimative børnefødselsdagskage ved at komme en masse farvestrålende slik på i stedet for chokolade. En tur i bland selv slik afdelingen kan anbefales.

Opskriften på luksussmørcremen kommer fra Annemette Voss, det er en enkelt portion hvor jeg har tilføjet 100 g smeltet, afkølet chokolade til sidst.

Hvis du er til lækre lagkager så er den her rabarber/lime lagkage helt sikkert også noget for dig.

Trin

1
Færdig

Chocoladecreme

I en skål over vandbad smelter du fløde og chokolade sammen, det må endelig ikke koge.
Chocoladen skal være helt opløst i fløden.
Kom husholdningsfilm helt ned oven på fløden og stil det på køl til det er helt koldt (5 grader)
Skal det gå lidt hurtigere, så stil det på forst, bare husk at holde øje med det, så det ikke fryser til.

2
Færdig

Chokoladekagen

Tænd ovnen på 180ºC varmluft
Beklæd bunden af en springform (24 cm. i dia.) med bagepapir og spray siderne med bagespray.
Dejen skal bages af 3 omgange, så hvis du har 3 springforme i samme str. så beklæd alle 3 forme

3
Færdig

I en skål piskes æg, rørsukker, farin, vanilje korn, kaffepulver og blødt smør sammen til en luftig masse.
Hak chokoladen i grove stykker hvis ikke du bruger chokoladeknapper.
I en anden skål blandes chokolade stykerne, bagepulver, natron, kakaopulver, salt og mel.

4
Færdig

Vend de tørre ingredienser i de våde ingredienser, og vend til sidst den revet squash i.
Del dejen i 3 og hæld den ene del i springformen og spred den jævnt ud.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 15-20 min. eller til dejen ikke hænger ved en tandstik.

5
Færdig

Lad alle kagerne køle af.

6
Færdig

Samling

Find et fint fad frem.
Læg en af kagebundene på fadet, og kom kageplast og en kagering omkring.

7
Færdig

Tag din chokolade/fløde creme ud af fryseren/køleskabet. Sørg for at den er helt kold (5 grader).
Pisk den op med en håndmixer til den er luftig.

8
Færdig

Kom halvdelen af chokoladecremen på bunden og fordel den jævnt ud. Kom et lag chokoladekage mere på og fordel resten af cremen på.
Slut af med det sidste lag kage.
Kom film på toppen af kagen, og stil den på køl min. 2 timer, helst til dagen efter, så smager den bedst.

9
Færdig

Luksussmørcreme

Når kagen har kølet af, og du er klar til at pynte den, laver du en omgang luksussmørcreme.
Opskrift og fremgangsmåde finder du på Annemette Voss' hjemmeside lige her
Jeg har smeltet 100 g mørk chokolade, kølet det ned til det er håndlunt, og pisket det i smørcremen til aller sidst, det behøver du ikke gøre, hvis du syntes der er nok chokolade.

10
Færdig

Chokolade dryp

I en skål over vandbad smelter du fløde og chokolade sammen.
Chokoladen skal være helt opløst.
Hæld chokoladen over i en lille klemmeflaske og stil den på køl mens du smøre din kage op.
Har du ikke en klemmeflaske så dæk fløden til med film og stil den på køl.

11
Færdig

Pyntning

Smør din kage op med smørcremen.
Jeg plejer at gøre det af 2 omgange, første gang handler det om at få lukket alle krummerne inde, når det er gjort, stiller du kagen på køl i ca. 15 min.
Kom et lag smørcreme mere på og gør det jævnt med en bred paletkniv eller en kagespartel.
Når den er smurt op 2. gang stiller du den på køl ind til smørcremen har sat sig. (ca. 20 min.)

12
Færdig

Pyntning

Start med at lave dryppene ned langs siderne. Bruger du en klemme flaske kører du flaske langs kanten af kagen mens du klemmer roligt på flasken, nogen steder mere end andre.
Har du ikke en klemmeflaske, kan du bruge en teske til at sætte små dutter af chokolade på kanten af kagen og så lader du dem falde ned ad siden.
Se evt. en video hvor jeg pynter kagen øverst på siden.

13
Færdig

Fordel resten af chokoladen oven på kagen og glat den ud med en paletkniv.
Pynt kagen af med bær og chokolader.
Husk at kagen smager bedst hvis den står ved stuetemperatur i ca. 30 min. inden den spises.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Kransekage top
Næste
Choux au craquelin – krakeleret vandbakkelser
Forrige
Kransekage top
Næste
Choux au craquelin – krakeleret vandbakkelser

2 Kommentarer Skjul kommentarer

Ser da så lækkert ud! Virkelig lækkert og flot arbejde Hvis jeg vil kave den til 8 personer, hvad skal jeg så tage hensyn til med størrelsen på forme, bagetiden osv.? Ved du det?

Hejsa
Jeg har ikke prøvet at halvere opskriften, men jeg vil mene at du skal bed i en springform der er ca. 15-18 cm. Og så skal begetiden selvfølgelig justeres der efter 🙂
Lad mig endelig høre hvordan det går 🙂

Tilføj din kommentar