Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Brownie bund
4 Æg
100 g Kakao
0,5 tsk Salt
1 tsk. Bagepulver
1,5 tsk. Instant kaffepulver
1 Vanilje stang
225 g Smør
400 g Sukker
170 g Hvedemel Jeg bruger Finax kagemel
80 g Dumle Hakket
270 g Mørk chokolade Hakket
Rabarberkompot
200 g Rabarber
0,5 dl. Vand
Den tomme stang fra bunden Vanilje stang
30 g Rørsukker
Mascarponecreme
150 g Mascarpone
2 dl. Fløde
2 spsk. Flormelis
Pynt
Ca. 500 g Sommerbær Fx. jordbær, hindbær, brombær, blåbær, ribs, solbær osv.
Blandet slik/chokolade Jeg har brugt, Dumle, Maltesers, toffifee, center, chokoladeskildpader og guldkarameller

Den vildeste chokolade dumle brownie kage!

Den famøse Dumle kage

ingredienser

  • Brownie bund

  • Rabarberkompot

  • Mascarponecreme

  • Pynt

Anvisninger

Del

Den famøse Dumle kage!

Denne dumle brownie med rabarber mascarponecreme er overraskende nem at lave, den smager virkelig godt og så er den en fryd for øjet 🙂

Trin

1
Færdig

Brownie

Tænd ovnen på 180ºC varmluft
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør siderne.

2
Færdig

I en skål blandes æg, kakao pulver, salt, bagepulver, kaffe og kornene fra vaniljestangen (gem stangen til kompotten) godt sammen, så det bliver en ensartet masse.

3
Færdig

Kom smøren i en gryde og smelt det ved lav varme.
Når smøren næsten er smeltet, kommes sukkeret op i, og det lunes med, det må endelig ikke koge.

4
Færdig

Kom sukker/smør blandingen op i skålen med kakao.
Rør det let sammen og kom her efter mel, hakket chokolade og hakket dumle i.
Vend dejen rundt til der ikke længere er melklumper.

5
Færdig

Kom dejen i en springform.
Sæt den i ovnen i ca. 30 min. eller ind til en kødnål kommer ud ren. (Husk der godt kan sidde lidt smeltet Dumle/chokolade på.)
Lad kagen køle helt af inden du kommer creme på.
Lav fin rabarber kompot mens bunden bager.

6
Færdig

Rabarber kompot

Rens og skær rabarber i ca. 2 cm stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og den tomme vaniljestang.

7
Færdig

Kog rabarberne ind til de er møre. Smag evt. til om der skal mere sukker i, der er meget forskel på hvor syrlige rabarberne er. Kom den i en skål/bøtte, og sæt den på køl, til den er helt kold.

8
Færdig

Mascarponecreme

Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål, og pisk det hele sammen til en ensartet creme.
Pas på ikke at piske for længe, så skiller det, når du røre frugten i. Den skal være lidt tykkere end en flødeskum.

9
Færdig

Samling

Placer brownien på det fad den skal serveres på.
Vend rabarber og mascarponecreme sammen, og smør det på kagen så den er højest på midten.
Pynt med blåbær, chokolader, hindbær og jordbær som du lyster. Jeg har også tilføjet lidt rød skovsyre og stedmoderblomster.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 2 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Svampet chokoladekage i en kop
Næste
Mini pizzaer
Forrige
Svampet chokoladekage i en kop
Næste
Mini pizzaer

10 Kommentarer Skjul kommentarer

Skal instant kaffepulveret blandes med vand (og evt. hvor meget?) inden det blandes med de andre ting, eller skal det tørt i?

Neeeeej hvor ser den lækker ud! Jeg vil prøve at lave den imorgen og er det en jeg evner så smækker jeg nogle stykker sammen til dessert til min datters barnedåb

Jeg vil også gerne vide om instant kaffe skal blandes med vand og hvor meget ?
Kan kagen evt bages og laves dagen før og evt. først pynte inden servering ?

Hej Kristina
Nej, kaffen skal ikke blandes med vand først, den skal bare direkte i:-)
Kagen kan sagtens laves dagen før. Pak den evt. Ind i husholdningsfilm så den ikke bliver tør. Det samme gælder rabarberkompotten, den kan sagtens laves dagen før og stå på køl til den skal bruges.
Jeg ville dog vente med at piske cremen og vende kompotten i til den skal bruges.
Jeg pynter altid først kagen lige inden den skal serveres, ellers risikerer man at chokolade/slik osv. bliver blødt.

Skal man ikke blende rabarberkompotten inden den sættes på køl? Eller skal det var en med rabarberklumper? Og hvad med den tomme vaniljestang bliver den opløst eller skal den pilles fra?

Du kan sagtens blende det, så bliver det bare mere flydende og så kan man ikke komme så meget kompot i cremen. Jeg kan bedst lide når der er stykker af rabarber i:-)
Den tomme vaniljestang skal pilles op igen 🙂

Hej Bente
Jeg ville ikke samle kagen dårlige i den den skal spises, slikket/chokoladen bliver blødt/vådt af at komme på køl sammen med cremen.
Du kan sagtens lave alle elementerne klar om formiddagen, og så pynte den færdig lige inden den skal spises:-)

Tilføj din kommentar