• Forside
  • Bagværk
  • Dumle Brownie – Den vildeste chokolade dumle brownie kage!

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Brownie bund
4 Æg
100 g Kakao
0.5 tsk Salt
1 tsk. Bagepulver
1.5 tsk. Instant kaffepulver
1 Vanilje stang
225 g Smør
400 g Sukker
170 g Hvedemel Jeg bruger Finax kagemel
80 g Dumle Hakket
270 g Mørk chokolade Hakket
Rabarberkompot
200 g Rabarber
0.5 dl. Vand
Den tomme stang fra bunden Vanilje stang
30 g Rørsukker
Mascarponecreme
150 g Mascarpone
2 dl. Fløde
2 spsk. Flormelis
Pynt
Ca. 500 g Sommerbær Fx. jordbær, hindbær, brombær, blåbær, ribs, solbær osv.
Blandet slik/chokolade Jeg har brugt, Dumle, Maltesers, toffifee, center, chokoladeskildpader og guldkarameller

Køb udstyret til kagen i webshoppen

Callebaut mørk chokolade
Paletkniv
Kageplade
Mini sølv kugler

Dumle Brownie – Den vildeste chokolade dumle brownie kage!

Den famøse Dumle kage

ingredienser

  • Brownie bund

  • Rabarberkompot

  • Mascarponecreme

  • Pynt

  • Køb udstyret til kagen i webshoppen

Anvisninger

Del

Den famøse Dumle brownie!

Denne dumle brownie med rabarber mascarponecreme er overraskende nem at lave, den smager virkelig godt og så er den en fryd for øjet 🙂

Brownien kan snildt laves dagen i forvejen. Lad den blive i springformen, og put hele formen i en pose når den er kold og stil den på køkken bordet.

Rabarberkompotten kan med fordel også laves dagen før den skal bruges.

Cremen laves først den dag den skal serveres, så slipper du for at væsken fra rabarberen trækker ud af cremen.
Jeg pynter altid kagen lige inden den skal serveres, da det meste af det slik og chokolade der kommes på kagen bliver blødt af at stå på køl.
Ogenblødmalteserserbareikkesålækkerattykkepå;-)

Følg med på Instagram eller facebook for meget mere kage inspiration.

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen

  • kakaosmør

    Kakaosmør – 200 g

    64,70 DKK
    Tilføj til kurv
  • condi bøtte 3l

    Condi bøtte 3 L

    15,50 DKK
    Tilføj til kurv
  • condi 1,5 l

    Condi bøtte 1,5 L

    13,50 DKK
    Tilføj til kurv

Trin

1
Færdig

Brownie

Tænd ovnen på 180ºC varmluft
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør siderne.

2
Færdig

Kom smøren i en gryde og smelt det ved lav varme.
Når smøren næsten er smeltet, kommes sukkeret op i, og det lunes med, det må endelig ikke koge. Lad det være på blusset 5 min. og tag det så af og lad det køle.

3
Færdig

I en skål blandes æg, kakao pulver, salt, bagepulver, instant kaffe pulver og kornene fra vaniljestangen (gem stangen til kompotten) godt sammen, så det bliver en ensartet masse.

4
Færdig

Kom sukker/smør blandingen op i skålen med kakao.
Rør det sammen og kom her efter mel, hakket chokolade og hakket dumle i.
Vend dejen rundt til der ikke længere er melklumper.

5
Færdig

Kom dejen i en springform.
Sæt den i ovnen i ca. 30 min. eller ind til en kødnål kommer ud ren. (Husk der godt kan sidde lidt smeltet Dumle/chokolade på.)
Lad kagen køle helt af inden du kommer creme på.

6
Færdig

Rabarber kompot

Lav din rabarber kompot mens bunden bager.
Rens og skær rabarber i ca. 2 cm stykker.
Kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og den tomme vaniljestang.

7
Færdig

Kog rabarberne ind til de er møre. Smag evt. til om der skal mere sukker i, der er meget forskel på hvor syrlige rabarberne er.
Hvis ikke din rabarberkompot bliver rød, så put evt. en smule rød pastafarve i. Det er ikke alle typer rabarber der bliver røde.
Kom kompotten i en skål/bøtte, og sæt den på køl, til den er helt kold.

8
Færdig

Mascarponecreme

Cremen laves først når kagen og kompotten er helt kold.
Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål, og pisk det hele sammen til en ensartet creme.
Pas på ikke at piske for længe, så skiller det, når du røre frugten i. Den skal være lidt tykkere end en flødeskum.

9
Færdig

Samling

Placer brownien på det fad den skal serveres på.
Vend rabarber og mascarponecreme sammen, og smør det på kagen så den er højest på midten.
Pynt med blåbær, chokolader, hindbær og jordbær som du lyster. Jeg har også tilføjet lidt rød skovsyre og stedmoderblomster.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Svampet chokoladekage i en kop
Næste
Mini pizzaer
Forrige
Svampet chokoladekage i en kop
Næste
Mini pizzaer

23 Kommentarer Skjul kommentarer

Skal instant kaffepulveret blandes med vand (og evt. hvor meget?) inden det blandes med de andre ting, eller skal det tørt i?

Neeeeej hvor ser den lækker ud! Jeg vil prøve at lave den imorgen og er det en jeg evner så smækker jeg nogle stykker sammen til dessert til min datters barnedåb

Jeg vil også gerne vide om instant kaffe skal blandes med vand og hvor meget ?
Kan kagen evt bages og laves dagen før og evt. først pynte inden servering ?

Hej Kristina
Nej, kaffen skal ikke blandes med vand først, den skal bare direkte i:-)
Kagen kan sagtens laves dagen før. Pak den evt. Ind i husholdningsfilm så den ikke bliver tør. Det samme gælder rabarberkompotten, den kan sagtens laves dagen før og stå på køl til den skal bruges.
Jeg ville dog vente med at piske cremen og vende kompotten i til den skal bruges.
Jeg pynter altid først kagen lige inden den skal serveres, ellers risikerer man at chokolade/slik osv. bliver blødt.

Så er den i ovnen her. Instsnt kaffen kom bare i i pulverform, det skal nok opløse sig. Glæder mig til at servere den i morgen. Dejen smager ihvertfald godt

Skal man ikke blende rabarberkompotten inden den sættes på køl? Eller skal det var en med rabarberklumper? Og hvad med den tomme vaniljestang bliver den opløst eller skal den pilles fra?

Du kan sagtens blende det, så bliver det bare mere flydende og så kan man ikke komme så meget kompot i cremen. Jeg kan bedst lide når der er stykker af rabarber i:-)
Den tomme vaniljestang skal pilles op igen 🙂

Hej Bente
Jeg ville ikke samle kagen dårlige i den den skal spises, slikket/chokoladen bliver blødt/vådt af at komme på køl sammen med cremen.
Du kan sagtens lave alle elementerne klar om formiddagen, og så pynte den færdig lige inden den skal spises:-)

Der står fløde.. er det piskefløde eller alm kaffefløde. Er igang nu, og syntes godt nok at cremen ser mig noooget tynd ud 🙂

Hej Karin
Det er altid piskefløde med mindre der står andet:-)
Hvis du har brugt piskefløde så skal man bare blive ved med at piske, den skal nok blive til en lækker creme
Hvis det er kaffefløde, så tvivler jeg på den bliver stiv nok.
Vh Nicoline

Der står fløde i opskriften :). Men jeg prøvede en gang til med piskefløde og SÅ blev den lækker

Hvilken størrelse springform bruges her? Jeg vil gerne lave en til 6 personer, men er i tvivl om størrelsen på formen..

Hej Jannie
Opskriften er til en helt almindelig springform på ca. 20-22 cm. i diameter.
Hvis du skal lave en til 6 personer, skal du have far i en springform på 15-17 cm. I dia. eller også kan du bage kagen i metal muffin forme og så portions anrette dem. 🙂
Vh. Nicoline

Når det ikke er sæson for rabarber, kan man så evt lave en hindbærmousse/skum eller andet at komme oven på ? 🙂

Hej Jeannie
Ja, det kan man sagtens.
Så er det bare at skifte rabarberne ud med en anden frugt. Der skal selvfølgelig lige justeres i mængden af sukker, rabarbere er jo meget sure, så samme mængde sukker til hindbær bliver nok meget sødt:-)

Tak 🙂
Det vil jeg gøre så.. var nemlig bange for at hvis det kun er flødeskum, at pynten, som nok vejer en del, vil ryge lige igennem flødeskummen..
Men jeg udskifter bare rabarber med hindbær og reducerer sukker, og ellers følger jeg bare opskriften..

Hej Mille
Det kan du sagtens, men det er nok svært at få slik/bær/chokolade til at sidde lige så godt fast på toppen.
En mousse et jo forholdsvis “hård” og ikke så nem at sætte det fast på.
Men du kan evt. psiek en flødeskum og komme på toppen af chokolademoussen, og så pynte på den. 🙂
Alternativt skal du lave en pisket ganache, den er blød som en creme, men smager som en chokolademousse, som på denne kage: https://kageshop.dk/opskrift/verdens-bedste-chokoladekage/

Tilføj din kommentar