1 0

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Dejen
2.5 dl Vand
90 g Smør
25 g Gær
475 g Hvedemel
2 Æg
75 g Sukker
0.5 spsk Salt
1 Vanilje stang Evt. 0.5 tsk. ekstrakt
Glasur
200 g Flormelis
35 g Vand
Andet
1 L Rapsolie

Køb udstyret til kagen i webshoppen

Termometer
Fylde tyl
krymmel
pastafarve

Donuts med glasur – det er slet ikke så svært

Lune donuts er der ikke meget der slår!

ingredienser

  • Dejen

  • Glasur

  • Andet

  • Køb udstyret til kagen i webshoppen

Anvisninger

Del

Donuts med glasur er der ikke meget der slår!

Slet ikke når de er hjemmelavet og stadig lune!
Jeg har længe gået og grublet over en god opskrift på donuts.

Jeg ville gerne ramme noget der var let, luftigt, saftigt og en anelse sprøde uden på.

Jeg har testet 2 versioner af opskriften, én med mælk og én med vand. Jeg var overbevist om, at den med mælk da helt sikkert ville være bedst!

Men jeg tog fejl, den mad vand slog mælkeversionen med flere længder.

Den var meget lettere, mere fluffy og virkelig saftig.

Jeg fik flere til at testsmage de to versioner mod hinanden, og svaret var det samme hele vejen rundt. Den med vand er bedst.

Derfor får I her en van(d)vittig lækker opskrift på donuts.

Det er slet ikke så svært

Og nu tænker du måske, at det dér det kan jeg overhovedet ikke finde ud af – det er alt for svært.
Men, der tager du fejl! Det er faktisk slet ikke så svært som du tror det er.

Start med at læse opskriften igennem inden du går i gang, så er du allerede halvvejs.

Find alle ingredienserne frem og vej dem af.

Følg opskriften 🙂

Og hvis der er noget du er i tvivl om, så spørg endelig!

En donut smager bedst den dag de bliver lavet.

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Tak fordi du læser med❤️

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Trin

1
Færdig

Dejen

Smelt smøret i en gryde eller i mikroovnen.
Hæld smør og lunkent vand i en røreskål, og lad det køle til ca. 35 grader (hånd lun), og opløs gæren her i.

2
Færdig

Tilsæt sukker, allehånde, vaniljekorn, æg og ca. halvdelen af melet.
Rør dejen til melet er blandet godt rundt.
Kom salt i dejen.
Tilsæt melet lidt efter lidt mens dejen bliver æltet.

3
Færdig

Her er det en fordel at have en røremaskine (med dejkrog) for nu skal dejen røres i ca. 5-10 min.
Du kan også sagtens bruge en håndmixer med dejkroge eller dine armmuller.
Når dejen begynder at slippe siderne er den færdig rørt. Den må gerne være meget fugtig, men den skal ikke være meget klistret.

4
Færdig
1 time

Smør en skål med olie/spray den med bagespray, kom dejen i skålen og lad den hæve, tildækket med en badehætte eller en plastikpose over, til den er dobbelt størrelse, ca. 1 time.

5
Færdig

Find 2 bageplader frem, beklæd dem med bagepapir, og drys dem godt med mel.
Drys bordet med mel, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen igennem, og rul den så ud til ca. 1 cm tykkelse.

6
Færdig

Brug 2 udstikkere til at udstikke dine donuts, 1 stor og en lille til hullet. (husk at gemme "hullet", de smager godt fyldt med syltetøj)

7
Færdig
20-30 min.

Læg dine donuts på den meldrysset bageplade. Stil pladerne med donuts ind i ovnen (den skal være SLUKKET), kog 2-3 dl vand og hæld vandet i en skål/et fed og stil det kogende vand ind i bunden af ovnen, under dine donuts, luk lågen og lad dem hæve i 20-30 min, eller til ca. dobbelt størrelse. Dette skal du gøre, for at bevare fugten i dine donuts, og så giver det dem en fantastisk lækker "skorpe"

8
Færdig

Mens dine donuts hæver, opvarmer du langsomt din olie til 170ºC i en gryde/wok.
Det er vigtigt at temperaturen ikke er under eller over (5ºC +/- gør ikke noget), da dine donuts ellers bliver under-/overbagt.

9
Færdig

Når olien er varm og dine donuts er hævet færdigt skal de friteres.
Kom forsigtig dine donuts i gryden, brug gerne en hulske, og vend dem efter ca. 1-2 min, når de er lysebrune.
Giv dem nu 1-2 min. på den ande side også.
Placer dine donuts på en rist med fedtsugende papir.

10
Færdig

Glaze

Når de er kølet nok af til at du kan holde dem, er de klar til glasur.
Band ingredienserne til glasuren sammen, farv den evt. evt. i f og dyp dine donuts i.
Stil dem på en rist så de kan dryppe af.
Pynt dem evt. med fint krymmel.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

mazarinkage med passionsfrugt creme
Forrige
Mazarinkage med passionsfrugt creme
Flødebollekursus
Næste
Flødeboller med pistacie bund
mazarinkage med passionsfrugt creme
Forrige
Mazarinkage med passionsfrugt creme
Flødebollekursus
Næste
Flødeboller med pistacie bund

Tilføj din kommentar