Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Kagen
4 Æg
75 g Smør
75 g Marcipan
150 g Sukker
50 g Brun farin
2 dl Mælk
1 Vanilje stang
3 tsk. Bagepulver
300 g Hvedemel
0.5 tsk. Salt
Fyld
120 g Kokosmel
150 g Smør
225 g Brun farin
0.5 dl. Mælk

Drømmekage med marcipan

Klassisk med et twist af marcipan

ingredienser

  • Kagen

  • Fyld

Anvisninger

Del

En klassiker, nu med marcipan

En kage der er så klassisk som en drømekage er, skal der, i min optik, ikke pilles for meget ved.
Det eneste jeg syntes den manglede, var en smule marcipan i bunden, så det har den fået, så her får i opskriften på min udgave af en drømmekage med marcipan.

Kagen passer lige ned i en lille bradepande (du ved dem med låg på som er lige til at tage med), den holder sig fugtig i flere dage, og så er den perfekt at tage med på tur.

Jeg lavede drømmekagen i sidste uge til min svoger og hans kammerater, da de kom og satte telt op til Ellies barnedåb. Jeg tror den faldt i deres smag, der ved i hvertfald kun 3 stykker tilbage da bradepanden kom ind igen.

Er du til lækre bradepandekager, så prøv også min opskrift på kanelkage

 

Trin

1
Færdig

Kagen

Tænd ovnen på 180 grader.

2
Færdig

I en skål piskes æg, sukker, farin og kornene fra vaniljestangen tykt og luftigt. det tager ca. 5 min.

3
Færdig

Kom mælk og smør i en gryde, og lun det op til smøren er smeltet helt. Lad det køle.

4
Færdig

Riv marcipanen groft, og vend det forsigtigt i æggeblandingen.

5
Færdig

I en ny skål blandes mel, bagepulver og salt.
Vend det forsigtigt i æggemassen skiftevis med mælk/smør blandingen. ind til dej er ensartet.
beklæd en bradepande (40 x 30) med bagepapir i bunden og smør siderne.

6
Færdig

Kom dejen i formen, og bag kagen i 20 min.

7
Færdig

Fyldet

Mens kagen bager, laves fyldet.
I en gryde koges, smør, farin og mælk op.
Når smøren er smeltet tages gryden af varmen og kokosmel kommes i.

8
Færdig

Når kagen har bagt i 20 min. fordeles fyldet på kagen og den bages i yderligere 8 min.
Lad kagen køle inden du skærer i den.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

chokoladekage
Forrige
Chokoladekage med glasur og krymmel – helt klassisk og lækkert
Næste
Konfekttærte med marcipan, pecan og chokolade
chokoladekage
Forrige
Chokoladekage med glasur og krymmel – helt klassisk og lækkert
Næste
Konfekttærte med marcipan, pecan og chokolade

Tilføj din kommentar