0 0

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Dejen
1.5 dl Kærnemælk
20 g Gær
1 Æg
2 spsk. Sukker
100 g Smør Stuetemp.
370 g Hvedemel
Salt
0.5 Vanilje stang
1 tsk. Kardemomme
Remonce
40 g Marcipan
40 g Smør Stuetemp.
40 g Sukker
Creme
0.5 Kagecreme - fra pose
2 dl Mælk
Andet
Mørk chokolade
til pensling Æg

Fastelavnsboller – koldhævet

En klassiker der burde spises hele året!

ingredienser

  • Dejen

  • Remonce

  • Creme

  • Andet

Anvisninger

Del

En klassiker der burde spises hele året!

Fastelavnsboller er fantastiske, de smager virkelig dejligt så det er næsten synd de ikke bliver spist resten af året også. Den her version er på den gammeldags slags. De er lavet af en gærdej, fyldt med creme, remonce og chokolade.

Trin

1
Færdig

Opløs gæren i kærnemælken, kom æg, sukker, vanilje korn, salt, kardemomme og blødt smør i.
Kom melet i lidt ad gangen, mens dejen æltes i røremaskinen. Dejen skal være blød og lige på grænsen til at være klistret. Lad gerne dejen ælte i 5-10 min.

2
Færdig

Stil dejen koldt natten over (min. 12 timer, gerne længere), husk at komme husholdningsfilm eller andet over skålen, så dejen ikke kommer til at smage af spegepølse ;-)

3
Færdig

Dagen efter

Bland din kagecreme, og stil den på køl til den skal bruges (min. 30 min.).
Ælt alle ingredienserne til remoncen sammen til en ensartet masse.

4
Færdig

Tænd ovnen på 200ºC
Rul dejen ud i en rektangel, ca. 0,5 cm tyk. og del den i 12 lige store firkanter.
Placer en lille spsk. kagecreme midt på dejen, sammen med en lille klump remonce og nogle små stykker chokolade.

5
Færdig

De fire hjørner samles og trykkes godt sammen. Klem resten af sammenføjningerne godt sammen, så ikke alt det lækre fyld flyder ud.

6
Færdig

Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, med sammenføjningen nedad.
Pensles og bages i 10-14 min. i ovnen, eller til de er lækre gyldne.

Pyntes evt. med glasur og krymmel.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Risotto med rejer og asparges
Næste
Lakseroulader
Forrige
Risotto med rejer og asparges
Næste
Lakseroulader

Tilføj din kommentar