Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Småkagedej
200 g Smør - blødt
200 g Sukker
1 Æg Stuetemperatur
1 tsk Vanilje ekstrakt
0.5 Citronskal skallen af 0.5 citron
375 g Hvedemel
2 tsk Bagepulver
0.5 tsk Salt
1.5 tsk Allehånde
Glasur
50 g Past. æggehvide
300 g Flormelis
til at tilpasse konsistensen Vand
pastafarve

Figurkager – småkager til udstikkere, perfekt til børn

Perfekt til børn

Fremhævet:
  • Citron
  • Mel
  • Smør

ingredienser

  • Småkagedej

  • Glasur

Anvisninger

Del

Hyggeligt julebag med børn

Det julebag jeg husker mest fra da vi var børn, er helt sikkert de fine småkager stukket ud i forskellige figurere og pyntet fint med glasur. Det er selvfølgelig figurkager jeg snakker om, og de hører sig julen til – specielt hvis man har børn.

De her lækre og mega nemme småkager er perfekte til at få afprøvet alle dine fine jule udstikkere – småkagerne holder nemlig formen rigtig godt.

Dejen er meget nem at lave, og det er derfor den perfekte opskrift til når der skal være børn med i køkkenet.

I weekenden havde jeg Marius med i køkkenet mens Ellie sov. Vi fik lavet en ordentlig bunke med småkager, og han hyggede sig virkelig med at pynte dem. Der var glasur over alt da vi var færdige, men pyt med det. Det var mega hyggelidt og jeg er meget imponeret over, at han kunne holde fokus på kagerne i 2 timer – det er længe når man er 3 år.

Når du laver denne dej, er det vigtigt at smør og æg er stuetemperatur, ellers skiller dejen. Der er et tip i opskriften, hvis du som mig ofte glemmer at tage det ud af køleskabet.

Dejen til figurkager kan sagtens laves et par dage i forvejen og opbevares i en pose i køleskabet. Bare husk at tage dejen ud 30 min. før den skal bruges, ellers er den lidt hård at rulle ud. Alternativt kan dejen også sagtens fryses.

Er du vild med lækkert julebag? Så vil de her kanelsmåkager helt sikkert være noget for dig.

Trin

1
Færdig

TIP

Det er vigtigt at dit smør og æg har stuetemperatur, ellers skiller dejen. Hvis du som mig, har glemt at tage det ud af køleskabet i god tid, så er der her et tip.
stuetempereret æg i en fart: Tag dit æg og læg det i en skål med varmt vand fra vandhanen. Lad det ligge der ind til du har fundet alle ingredienser frem. Bliver vandet i skålen koldt, så skift det ud med en ny portion varmt vand.
Blødt smør hurtigt: Vej dit smør af og læg det i en skål der kan tåle at komme i mikroovnen. Skru ned for effekten på mikroovnen og giv dit smør 15 sek. ad gangen ind til det er blødt nok til, at du kan trykke din finger ned i det uden den store modstand. Smøren må endelig ikke smelte.

2
Færdig

Småkagedej

Smør og sukker piskes sammen til en ensartet masse med en håndmixer eller på maskine.
Kom æg, revet citronskal og vanilje ekstrakt i og pisk det godt sammen.

3
Færdig

I en anden skål blandes mel, bagepulver, salt og allehånde. (Allehånde kan sagtens erstattes af kanel eller kardemomme)

4
Færdig

Rør mellantingen i smørmassen ad 2-3 omgange.
dejen skal være blød, men den må ikke klistre til dine fingre når du rør ved den. Gør den det, så kom en smule mere mel i.
Samel dejen til en kugle, kom den i en plastikpose og stil den på køl i ca. en halv time.

5
Færdig

Tænd ovnen på 175ºC over/under varme
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til den er ca 4 mm. tyk.
Beklæd 2 bradepander med bagepapir.
Nu er du klar til at stikke en masse fine småkager ud.
Placer kagerne på bagepapiret med lidt mellemrum mellem.

6
Færdig

Bag kagerne midt i ovnen i ca. 12 min. eller til de begynder at blive gyldne i kanten.
Lad kagerne køle helt af på en rist inden du pynter dem.

7
Færdig

Glasur

I en skål piskes æggehvider og flormelis sammen med en elmixer, der skal piskes ind til det får en tyk cremet konsistens og bliver helt hvidt.
Vi lavede grøn, hvid og rød glasur, så vi fordelte glasuren i 3 skåle. Husk at komme film over de glasure du ikke arbejder med, ellers stivner de, filmen skal helt ned at ligge oven på glasuren.
Farv glasuren til den ønskede farve og brug vand til at justere konsistensen på glasuren. Skal glasuren bruges til at tegne på fx. kagemænd med, så skal den være så tyk at den lige præcis løber af skeen når du løfter en skefuld glasur op af skålen - det skal løbe langsomt af skeen.
Skal glasuren bruges til at dække en hel kage (lige som nissehuerne) skal den være lidt tyndere.
Prøv dig frem, du kan altid lave glasuren tykkere ved at komme mere flormelis i.

8
Færdig

Kom glasuren i en sprøjtepose eller kræmmerhus lavet af bagepapir. Klip et lille hul i enden, og så er du klar til at pynte løs.
Lad glasuren tørre helt indendu pakker dem i en kagedåse.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Luksus havregrynskugler
Næste
Cornflakes toppe, nu med Daim
Forrige
Luksus havregrynskugler
Næste
Cornflakes toppe, nu med Daim

Tilføj din kommentar