• Forside
  • Bagværk
  • Flødebolle kage – brownie, saltkaramel og flødebolle masse😍
1 0

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Brownie
110 g Smør
200 g Sukker
2 Æg
1 tsk. Instant kaffepulver
50 g Kakaopulver
0.5 tsk. Salt
0.5 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljepasta
85 g Hvedemel
100 g Chokolade knapper
50 g Pecan nødder
Karamel
150 g Sukker
100 g Fløde
1 tsk. Vanilje ekstrakt
50 g Smør
1 tsk. Havsalt
Flødeolleskum
100 g Sukker
50 g Glukose sirup
27 g Vand
60 g Æggehvider
1 tsk. Vaniljepasta
1 spsk. Sukker
Chokolade drip
50 g Fløde
50 g Callebaut mørk chokolade

Køb udstyret til kagen i webshoppen

Springform Ø20 cm
Callebaut mørk chokolade
Kagefolie
Paletkniv
Termometer
Klemmeflaske

Flødebolle kage – brownie, saltkaramel og flødebolle masse😍

Kalorie bombe #1

ingredienser

  • Brownie

  • Karamel

  • Flødeolleskum

  • Chokolade drip

  • Køb udstyret til kagen i webshoppen

Anvisninger

Del

Flødebolle kage – ja der står flødebolle kage!

Er du vimmer, det her er noget af en kalorie bombe, men den er bestemt alle kalorierne værd.
Chewy brownie med pecan nødder, sej karamel med havsalt og fluffy flødebolle skum på toppen. Åhhh det bliver vist ikke mere syndigt og lækkert.

Normalt er jeg glad for, når der er en god balance mellem det søde og det syrlige. MEN, det her er altså en undtagelse. Her er det meningen af det skal være sødt, salt og mega lækkert.

Ja, du kan helt sikkert ikke nappe 2 stykker af den her kage, hvis du kan, så er du den vildeste kagespiser jeg kender🙌🏻

Kagen var egentlig bare en test, fordi jeg skulle teste en karamel til en bryllupskage. Men det udviklede sig, for man kan jo ikke bare lave en karamel uden at proppe den på en kage vel?

Så ved et tilfælde kom den her lækre sag til – og det må da siges at være et heldigt tilfælde.

Kagen kan laves på flere måder, den kan nemlig sagtens laves uden flødebolle skummet på toppen – den er bestemt også lækker uden.

Kagen skal ikke opbevares på køl, da karamellen så bliver meget hård, og svær at skære i.
Kagen er bagt i en springform på 20 cm i diameter.

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Tak fordi du læser med❤️

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Trin

1
Færdig

Brownie

Kom smøren i en gryde og smelt det ved lav varme.
Når smøren næsten er smeltet, kommes sukkeret op i, og det lunes med i ca. 5 min., det må endelig ikke koge.

2
Færdig

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Beklæd en lille springform på 20 cm. med bagepapir i bunden.

3
Færdig

I en skål blandes æg, kakao pulver, salt, bagepulver, kaffe pulver og vanilje godt sammen, så det bliver en ensartet masse.

4
Færdig

Kom sukker/smør blandingen op i skålen med kakao.
Rør det let sammen og kom her efter mel, groft hakket pecan nødder og chokolade stykker i.
Vend dejen rundt til der ikke længere er mel klumper.

5
Færdig

Kom dejen i din springform på 20 cm. i dia.
Sæt den i ovnen i ca. 20 min. eller ind til en kødnål kommer ud ren. (Husk der godt kan sidde lidt smeltet chokolade på.)
Lad kagen køle af inden du kommer karamel på.

6
Færdig

Karamel

Til denne del skal du bruge et termometer.
Kom sukker i en gryde og lad det smelte til en gylden sirup over lav varme.
Brug gerne en træske til at røre let i sukkeret så det ikke brænder på.

7
Færdig

Når sukkeret er smeltet tages gryden af varmen.
Fløden hældes i sukkeret i en tynd stråle mens der røres.
Vanilje ekstrakt og smør kommes i og der røres rundt til smør er smeltet.

8
Færdig

Kom salt i og stil karamellen tilbage på blusset.
Lad det simre ved middel varme, under omrøring til det når en temperatur på 118ºC
Tag gryden af varmen og hæld karamellen over i en skål. Lad det stå på køkken bordet til du skal bruge det. (Det må ikke blive koldt, så får du det aldrig ud over kagen)

9
Færdig

Samling

Befri din afkølet brownie fra springformen. Lad bunden stå på bagepapir/bund fra springformen.
Gør ringen på springformen ren.
Kom kagefolie/kageplast omkring kagen, og kom så ringen fra springformen på igen.

10
Færdig

Hæld karamellen ud over din brownie i et jævnt lag.
Drys evt. lidt havsalt på toppen af den lune karamel.
Stil kagen på køl til karamellen har sat sig. (stil den evt. i fryseren hvis det skal gå hurtigt)

11
Færdig

Flødebolle skum

I en kasserolle kommer du sukker (100 g.), glukosesirup og vand.
Her skal du brug et termometer.
Lad massen simre sig op på 117ºC

12
Færdig

Men mens massen simre, pisker du dine æggehvider stive med lidt sukker (10 g). Til sidst kommer du din vaniljepasta i.
De skal piskes helt stive! ca. 3-5 min. Og det kan sagtens gøres med en el-mixer, du behøver ikke bruge en røremaskine.

13
Færdig

Når sukke massen når 117ºC tager du den af varmen.
Mens du pisker med el-mixer/røremaskinen i dine stift pisket hvider, hælder du sukker massen i, i en tynd stråle.
Og nu skal der piskes! Du skal piske i ca. 15 min.

14
Færdig

Pisk ind til hviderne igen er afkølet og til massen er meget sej!

15
Færdig

Mens marengsen pisker, tager du din kage ud af køleskabet.
Karamellen skulle gerne være hård/næsten hård nu. Er den ikke det, så smid den i fryseren i 10 min.
Fjern kagefolien fra kanterne og stil kagen på et fint fad/tallerken.

16
Færdig

Når din skum er pisket helt sej, smører du den ud over toppen i et tykt lag.
Du kan sagtens komme massen i en sprøjtepose med en tyl og sprøjte det ud på kagen.

17
Færdig

Chokolade drip

Kom chokolade knapper og fløde i en skål der kan tåle at komme i mikroovnen.
Giv det ca. 30 sek. og rør så rundt i det.
Giv det 5-10 sek. ad gangen ind til det er smeltet helt sammen.
Hæld chokoladen i en klemmeflaske og dekorer kagen med det.

18
Færdig

Kagen skal ikke opbevares på køl. Så bliver karamellen helt hård, og umulig at spise.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

rabarber crumble tærte
Forrige
Rabarber crumble tærte
træstammer
Næste
Træstammer med marmoreret marcipan
rabarber crumble tærte
Forrige
Rabarber crumble tærte
træstammer
Næste
Træstammer med marmoreret marcipan

2 Kommentarer Skjul kommentarer

Er det valnødder eller pecannødder der skal i brownien? Der står det ene i ingredienser og det andet i anvisningen (du mangler også et b i titlen til flødebolleskummet). Jeg glæder mig til at prøve at lave den. Den ser mega lækker ud

Tilføj din kommentar