Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Dejen
3 dl Mælk Lun
25 g Gær
75 g Smør Stuetemp.
50 g Sukker
480 g Hvedemel
1 tsk. Kardemomme
0.5 Vanilje stang
Fyld
200 g Smør Lun
250 g Brun farin
2 dl Kagecreme - fra pose

Fynsk brunsviger

Ægte fynsk brunsviger

ingredienser

  • Dejen

  • Fyld

Anvisninger

Del

Ægte fynsk brunsviger

Opskriften på brunsviger variere fra bager til bage, og folk har forskellige præferencer når det gælder brunsviger.

Nogen kan lide når remoncen knaser, andre syntes den skal være blød og cremet, så er der dem der syntes dejen skal være høj og remoncen ikke skal fylde for meget. I min bog, skal bunden være forholdsvis tynd, lets face it, det er remoncen der er stjernen her, så ingen gider gnaske sig igennem en 4 cm. tyk bund!

Remoncen skal være snasket, blød og der skal være rigeligt af den – en tør brunsviger er bare ikke særlig god. Jeg plejer ikke at komme noget oven på min brunsviger, den er helt perfekt i sig selv. Men skal den bruges til en fødselsdag kan den pyntes med slik, flag og evt. et marcipan “skilt” med navn på.

 

Hvis du er vild med brunsviger, kan du helt sikkert også lide den her lækre kage – Kirstens kage

Trin

1
Færdig

Dejen

Opløs gæren i den lune mælk.
Mas vaniljekornene ud i sukkeret og kom det i skålen.
Kom det bløde smør, mel (kom ikke det hele i på en gang) og kardemomme i og ælt det godt, gerne på maskine.

2
Færdig
1 time

Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og stop når dejen lige præcis ikke længere er klistret, men stadig våd. Ælt dejen i gennem i 3-4  min.
Find en bradepande frem, beklæd den med bagepapir, og spray evt. siderne så dejen ikke brænder fast. Mas dejen jævnt ud i formen og stil den til at hæve i 1 time.

3
Færdig

Fyld

I en skål blandes smør, farin og kagecreme sammen.
Når dejen er færdighævet bruger du fingrene til at lave små fordybninger i dejen, du skal ikke mase ret hårdt, det skal ikke være huller bare små fordybninger. Herefter smøres fyldet på i et jævnt lag.

4
Færdig

Lad den hæve 20-30 min. Tænd ovnen så du er sikker på den er varm. (200º)
Brunsvigeren sættes i ovnen ved 200º i 20-25 min. Lad den køle inden du begynder at skære i den.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

tropisk cheesecake
Forrige
Tropisk cheesecake med mango og ananas
Chokolade cheesecake
Næste
Chokolade cheesecake i glas – på den nemme måde
tropisk cheesecake
Forrige
Tropisk cheesecake med mango og ananas
Chokolade cheesecake
Næste
Chokolade cheesecake i glas – på den nemme måde

Tilføj din kommentar