Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Dejen
110 g Smør Stuetemp.
80 g Flormelis
30 g Mandelmel Ell. blendede mandler
1 Æg
0.5 Vanilje stang
235 g Hvedemel
1 tsk. Salt
Mazarin masse
75 g Marcipan
1 Æg
25 g Smør
30 g Sukker
40 g Mørk chokolade Groft hakket
Kransekage masse
130 g Marcipan
30 g Rørsukker
30 g Past. æggehvide
Mascarponecreame
250 g Mascarpone
2.5 dl Fløde
1 Vanilje stang
2 spsk. Flormelis
Andet
500 g Jordbær

Jordbærtærte med mascarpone

Let og lækker jordbærtærte

ingredienser

  • Dejen

  • Mazarin masse

  • Kransekage masse

  • Mascarponecreame

  • Andet

Anvisninger

Del

Let og lækker jordbærtærte

Jordbærtærte er en klassiker der findes uendeligt mange versioner af. Min version er let og lækker med mascarponecreme, kransekage, mazarin, chokolade og selvfølgelig massere af friske jordbær på toppen! Jeg elsker den sprøde bund sammen med mazarin massen og kransekagen.

Trin

1
Færdig

Dejen

Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen. Pas på ikke at piske blandingen. Tilsæt resten af melet (175 g) og salt, bland tingene sammen hurtigt, og stop så snart dejen er ensartet.

2
Færdig

Del dejen i 2 lige store portioner. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca, 2-3 mm tyk. Læg den udrullede dej i køleskabet i ca. 30 min.

3
Færdig

Mens dejen køler laver du mazarin massen og kransekage massen.
Tænd ovnen på 180ºC

4
Færdig

Mazarin masse

Bland alle ingredienserne til mazarin massen sammen (undtaget chokoladen).
Sæt det til side.

5
Færdig

Kransekage masse

Ælt alle ingredienserne sammen, og kom dem i en sprøjtepose med stjerne tyl.

6
Færdig

Dejen

Tag den nu kolde tærte dej ud af køleskabet, lad den varme op i et par min. så den ikke knækker når du placere den i tærteformen.

7
Færdig

Spray din tærteform (gerne en form med løs bund) og placer din dej i formen. Sørg for at dejen bliver trykket fast til kanterne (ikke mase) skær det overskydende dej af.
Hæld mazarin massen ud over bunden, og fordel det jævnt. Drys den hakkede chokolade over. Forbag tærten i ovnen i ca. 15 min.

8
Færdig

Tag tærten ud og sprøjt kransekage massen rundt i kanten af tærten. Stil den tilbage i ovnen i ca. 10-15 min. Eller ind til den begynder at blive gylden. Tilsidst skal du holde godt øje med kransekagen, da det hurtigt brænder på.
Lad kagen køle helt af, og befri den så fra formen og placer den på et fad.

9
Færdig

Topping (Mascarponecreme)

Pisk alle ingredienserne sammen til en tyk creme og placer den oven på kagen.
Pynt med jordbær og evt. spiselige blomster som du ønsker det.
Nydes i godt selvskab på en forårs/sommer lun terrasse.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 2 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Koteletter i fad
Næste
Rabarbersaft
Forrige
Koteletter i fad
Næste
Rabarbersaft

Tilføj din kommentar