0 0

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
50 g Gær
2 dl. Vand Lunt
175 g Smør - blødt
3 Æg
1,5 dl. Creme fraiche
2 spsk. Sukker
1 tsk. Kanel
0,5 tsk. Stødt nelliker
0,5 tsk. Allehånde
0,5 tsk. Kardemomme
730 g Hvedemel
0,5 tsk. Salt
200 g Mørk chokolade Hakket eller i knapper

Juleboller med chokolade

Lækre, svampet og nemme juleboller med chokolade og dejlige julekrydderier

ingredienser

Anvisninger

Del

Juleboller

Bag den anden låge i “Det Glade Køkkens” julekalender gemmer sig nogle virkelig lækre, svampet og nemme juleboller med chokolade og dejlige julekrydderier i. De passer perfekt til den kommende weekends morgenbord, eller måske som en ekstra lækker ting til eftermiddagsmad.
De bliver i hvert fald spist flittigt her hjemme, og Marius har sågar bedt om en midt om natten i søvne😂

Trin

1
Færdig

Opløs gæren i det lune vand.
Kom smør, æg, creme fraiche, sukker og alle krydderierne (undtagen salt) i og rør rundt.

2
Færdig

Kom lidt efter lidt melet i dejen, og rør godt rundt, gerne på maskine.
Kom salt i. Dejen skal være blød, men ikke klistret.
Ælt til sidst den hakkede chokolade i dejen.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

3
Færdig

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker, og tril dem til boller.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 45 min.

4
Færdig

Tænd ovnen på 200ºC så den er varm når bollerne er færdige med at hæve.
Pensel bollerne med sammen pisket æg, og drys evt. med perle sukker.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12-14 min. til de er gyldne.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Spiselig adventskrans
Næste
Kanel småkager
Forrige
Spiselig adventskrans
Næste
Kanel småkager

Tilføj din kommentar