Juleflødeboller med kirsebær

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Bunde
250 g Marcipan
Flormelis
Flødebolleskum
240 g Sukker
120 g Glukose sirup
70 g Amarena kirsebær sauce
130 g Æggehvider
20 g Sukker
2 tsk. Frysetørret kirsebær pulver
Chokolade overtræk
300 g Hvid chokolade
50 g Mycryo/kakaosmør
3,6 g Mycryo

Køb udstyret til kagen i webshoppen

Stjerne tyl
Sprøjteposer
Kakaosmør
Mycryo
Hvid chokolade
Rund udstikker

Juleflødeboller med kirsebær

Jul i form af en flødebolle

ingredienser

  • Bunde

  • Flødebolleskum

  • Chokolade overtræk

  • Køb udstyret til kagen i webshoppen

Anvisninger

Del

Juleflødeboller med kirsebær, marcipanbunde, overtrukket med hvid chokolade og pyntet med glimmer.

Flødebollerne er lækre, fluffy og smager himmelsk af kirsebær og marcipan – lige til at komme i julestemning af.

Juleflødeboller er slet ikke så svære som de måske ser ud. Det vigtigste er at du følger opskriften, er tålmodig og bruger et termometer!

Når man skal lave skummet, er det vigtigt at din skål og dit piskeris er 100% rent og fri for fedt.

Er du glad for en god flødebolle, vil du måske også syntes godt om disse lækre flødeboller med vaniljeskum og pistacie bunde

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Trin

1
Færdig

Marciapn bunde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Beklæd 1 bageplade med bagepapir.

2
Færdig

Rul marcipanen ud i ca 4-5 mm tykkelse.
Udstik cirkler i Ø 5 cm. og læg dem på en bageplade.
Marcipan flyder ikke ud, derfor behøver du ikke have mere end 1-2 cm mellem bundene.

3
Færdig

Bag bundene i 8 min. til de begynder at blive gyldne i kanten, de skal stadig være lyse, ellers bliver de helt hårde når de køler af.

4
Færdig

Flødebolleskum

I en gryde kommer du 240 g sukker, glukosesirup, amarena kirsebær sauce (si bærrene fra).
Kog sukkermassen op til 118ºC uden at røre i det.
Mens massen begynder at koge sætter du dine hvider til at piske.

5
Færdig

Hviderne piskes til en skum, når de begynder at skumme kommer du de 20 g sukker i.
Hviderne skal piskes helt stive.

6
Færdig

Når hviderne er pisket helt stive og sukkermassen rammer 118º hælder du sukkermassen i hviderne.
Hæld sukkermassen i, i en tynd stråle mens der piskes hvidere med fuld styrke.

7
Færdig

Pisk videre i ca. 10 min. til massen er sej, tyk og siger en hul lyd når den pisker på maskinen.
Kom kirsebær pulveret i, og pisk det kort op.

8
Færdig

Fyld skummet i en sprøjtepose med en stor tyl. Jeg bruger oftest en S18 tyl (du finder den på webshoppen)
Sprøjt skummet på de kolde bunde.

9
Færdig

Når du sprøjter dine flødeboller op, er det vigtigste at du holder din sprøjtepose lige på bunden, holder et jævnt tryk på posen og fører posen opad i et jævnt tempo.
Når du vil afslutte din flødebolle slipper du trykket, og efterfølgende hiver du din sprøjtepose op fra flødebollen. Hvis den hænger ved flødebollen så den bliver løftet væk fra underlaget, så ryst posen en lille smule og lad flødebollen falde ned på underlaget.

10
Færdig

Lad flødebollerne stå på en rist mens du temperere din chokolade.

11
Færdig

Chokolade overtræk

I en skål smelter du 300 g hvid chokolade og 50 g kakaosmør (eller mycryo det kommer ud på et) til mellem 40 og 45ºC i mikroovnen.
Når alt er smeltet lader du temperaturen falde til 34º hvor efter du tilføjer 3,5 g mycryo.
Nu skal du røre rundt ind til alt pulveret er smeltet, og chokoladen rammer 28ºC

12
Færdig

Hæld chokoladen i en kop eller et krus.
Dyp dine flødeboller i chokoladen, sørg for at chokoladen dækker alt skummet og også lidt op af siderne på bunden.
Lad flødebollerne dryppe af inden du vender dem om og stiller dem på en rist.

13
Færdig

Pynt flødebollerne som du lyster det. Jeg har pyntet med lidt krymmel fra funcakes og glimmer fra Rainbow dust.
Begge dele kan købes i shoppen.
Lad chokoladen sætte sig helt inden du flytter på dem.

14
Færdig

Opbevar flødebollerne i en condi bøtte ved stuetemperatur.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

cookies
Forrige
Cookies – de bedste af slagsen
Nytårskagen 2020
Næste
Nytårskagen 2020
cookies
Forrige
Cookies – de bedste af slagsen
Nytårskagen 2020
Næste
Nytårskagen 2020

Tilføj din kommentar