0 0

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Dejen
1.5 dl Mælk Lunt
20 g Gær
40 g Smør Stue temp.
25 g Sukker
240 g Mel
1 tsk. Kardemomme
1 tsk. Stødt nelliker
0.5 stk. Vanilje stang
Fyld
75 g Brun farin
2 stk. Kanel
40 g Marcipan Revet
100 g Smør Stue temp.
30 g Mørk chokolade Groft hakket

Julekringle

ingredienser

  • Dejen

  • Fyld

Anvisninger

Del

En kringle stang er en klassiker, her har jeg julet den lidt op med kanel og nellike. Den her julet kringle stang er selvfølgelig fyldt med marcipan, kanel, chokolade og andre lækre ting.

Trin

1
Færdig

Dejen

Opløs gæren i den lune mælk.

2
Færdig

Mas vaniljekornene ud i sukkeret og kom det i skålen.

3
Færdig

Kom det bløde smør, mel (kom ikke det hele i på en gang), kardemomme og nellike i og ælt det godt, gerne på maskine.

4
Færdig

Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og stop når dejen lige præcis ikke længere er klistret, men stadig blød. Ælt dejen i gennem i 3-4 min.

5
Færdig
1 time

Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

6
Færdig

Fyld

Bland alle ingredienserne, undtaget chokolade sammen til en ensartet masse.

7
Færdig

Tænd ovnen på 200ºC (varmluft)

8
Færdig

Når dejen har hævet rulles den ud i en rektangel i ca. 4 mm. tykkelse.
Følg flette guiden fra pizza flet opskriften når du skal fylde og flette din kringle.

9
Færdig
20 min.

Pensel kringle stangen med æg og drys evt. med groft hakkede mandler.
Bages i ovnen i ca. 20 min. eller til den er gylden.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Orange stænger
Næste
Brownie in a jar
Forrige
Orange stænger
Næste
Brownie in a jar

Tilføj din kommentar