Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Småkagedej
200 g Smør
75 g Sukker
90 g Flormelis
0,5 tsk. Salt
1 Appelsin skal
1 Vanilje stang
2 Æg
375 g Hvedemel
Kanelfyld
120 g Smør - blødt
50 g Brun farin
1 spsk. Kanel
2 spsk. Mel
0,5 tsk. Salt
0,5 tsk Vanilje ekstrakt
1,5 tsk. Sirup

Kanel småkager

Kanelsnegle i en småkage

ingredienser

  • Småkagedej

  • Kanelfyld

Anvisninger

Del

Kanelsnegle i en småkage

Hvis du elsker kanelsnegle, vil du helt sikkert også elske de her lækre, sprøde kanel småkager. De dufter og smager fantastisk dejligt af jul, og så er de rigtig gode at lave i forvejen. Dejen kan nemlig fryses og tages op når du vil bage lækre jule små kager.

 

Trin

1
Færdig

Småkagedej

Kom koldt smør, i små stykker, sukker, flormelis, salt, appelsinskal, og vaniljekorn i en skål.
Rør det sammen med en håndmixer/røremaskine med k-spaden ved lav hastighed.

2
Færdig

Rør æggene godt ud i smørblandingen ét ad gangen, massen skal samle sig inden du putter næste æg i.
Tilsæt melet og saml dejen hurtigt, uden at ælte for meget med den.

3
Færdig

Find 2 stykker bagepapir frem.
Rul dejen ud, med en kagerulle, mellem de to stykker bagepapir, husk at rulle den jævnt.
Læg dejen på køl mens du laver fyldet. (er dejpladen for stor til køleskabet, så stil den et køligt sted, eller dæk den til, og stil den ud på havebordet)

4
Færdig

Kanelfyld og samling

Kom alle ingredienserne i en skål og mix dem med en el pisker til massen er ensartet og blød.

5
Færdig

Tag dejen ud af køleskabet, og fjern det øverste lag bagepapir
Fordel kanel massen jævnt på dejen.
Rul dejen som når du laver kanelsnegle, men brug bagepapiret til at rulle med, da det godt kan være svært at gøre med hænderne. Stram rullen til, så bagepapiret ligger stramt om rullen.

6
Færdig

Læg rullen i fryseren i min. 30 min. Du kan sagtens lade den ligge i fryseren længere tid, og tage den op når du skal bruge en omgang friskbagte småkager. Husk at den skal ligge lige i fryseren, ellers bliver den svær at skære senere.
Tænd ovnen på 180ºC (jeg bruger altid varmluft OG over/undervarme)
Beklæd en bageplade med bagepapir.

7
Færdig

Tag din rulle ud af fryseren og skær den i 3-5 mm tykke skiver.
Læg skiverne på bagepladen.
Bages midt i ovnen i ca. 8-9 min. eller ind til de begynder at blive gyldne.
Husk at holde øje med dem, lige pludselig går det hurtigt med farven.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Juleboller med chokolade
Næste
Jule donuts
Forrige
Juleboller med chokolade
Næste
Jule donuts

Tilføj din kommentar