0 0
Karameller med chokoladeovertræk

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
2.5 dl Fløde
60 g Glukose sirup
200 g Sukker
25 g Smør Stue temp.
250 g Chokolade

Karameller med chokoladeovertræk

Seje karameller med chokoladeovertræk

ingredienser

Anvisninger

Del

karameller med chokoladeovertræk

De her karameller med chokoladeovertræk smager så englene synger! Chokoladen er sprød uden på, og karamellen er sej inden i – lige som en karamel skal være i min bog!

Det bedste af det hele er næsten, at de er virkelig nemme at lave.
Ja, det tager lidt tid at koge karamellen, men det er bestemt det hele værd.

Så har du et termometer og lidt tålmodighed, så kast dig ud i det, du vil ikke fortryde det.

De her lækre pebernødder er helt sikkert også noget for dig.

Trin

1
Færdig

Kom fløde, glukosesirup, sukker og smør i en gryde over lav varme og lad det hele smelte sammen.

2
Færdig

Når det hele er smeltet skruer du op for varmen (middel-høj varme)
Husk at røre i massen, så den ikke brænder på.

3
Færdig

Når karamellen når 122Cº hældes den i en lille firkantet form (12 x 20 cm var min form) beklædt med bagepapir.
Ønsker du store tykke karameller skal du selvfølgelig bruge en mindre form. Mine karameller er ca. 1 x 1 x 2 cm store, hvilket jeg syntes passer perfekt.

4
Færdig

Kom formen i køleskabet og lad karamellen sætte sig min. 2 timer.
Når karamellen har sat sig, kan du skære den ud i passende stykker og overtrække den med tempereret chokolade.

5
Færdig

Når jeg tempererer chokolade hakker jeg min chokolade fint, og kommer 2/3 dele i en skål og smelter det stille og roligt i mikroovnen giv det 10-15 sek. ad gangen ind til det er smeltet helt.
Den resterende 1/3 af chokoladen der ikke er smeltet kommes i en skål.

6
Færdig

Hæld noget af den smeltet chokolade over den finthakket chokolade, og lad de to smelte sammen.

7
Færdig

Smeltet chokoladen ikke helt, så tilsæt lidt mere af den smeltet chokolade.
Men husk, det tager tid for chokoladen at smelte.

8
Færdig

Når chokoladen er helt smeltet kan du dyppe dine karameller i chokoladen.
Sæt dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen sætte sig inden du flytter på karamellerne.
Jeg opbevarer mine karameller på køl, da jeg elsker når de er seje.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Sprøde Pebernødder – verdens bedste opskrift
Næste
Romsnitter – fedtebrød
Forrige
Sprøde Pebernødder – verdens bedste opskrift
Næste
Romsnitter – fedtebrød

Tilføj din kommentar